ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί: Ημέρα αισιοδοξίας στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο

Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν εμβολιαστεί συνολικά 200 υγειονομικοί – «Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, μέχρι τώρα δεν έχουμε αρνητές στα νοσοκομεία», δήλωσε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ – Μάγδα Γιαμουστάρη: «Παίρνουμε πάλι τη ζωή στα χέρια μας»

Ημέρα αισιοδοξίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού, χαρακτηρίζουν τη σημερινή μέρα διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείο Κομοτηνής στο οποίο ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Οι πρώτες 200 δόσεις του εμβολίου της Pfizer αφίχθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και από σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικό.

Ήδη έχουν εμβολιαστεί τα πρώτα 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και η Διοικήτρια κ. Μάγδα Γιαμουστάρη ενώ μέχρι το απόγευμα αναμένεται να εμβολιαστούν συνολικά 50 εργαζόμενοι.

«Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι άνθρωποι που εμβολιάζονται τώρα είναι οι υγειονομικοί που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πριν δύο εβδομάδες. Παρατηρούμε σε όλα τα νοσοκομεία ότι το ενδιαφέρον των υγειονομικών μεγαλώνει καθώς νιώθουν ασφάλεια. Μέσα στα νοσοκομεία δεν είχαμε αρνητές και βλέπουμε ένα δεύτερο κύμα ενδιαφέροντος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρης Τσαλικάκης.

«Ποτέ δεν πιέσαμε κανέναν και νομίζω αυτό εκτιμάει ο υγειονομικός πληθυσμός», είπε ο κ. Τσαλικάκης ερωτηθείς για το τι προβλέπεται σε περίπτωση που κάποιος υγειονομικός αρνηθεί να κάνει το εμβόλιο. «Αυτό το αποφύγαμε και ούτε χαρτιά κυκλοφόρησαν. Το μόνο χαρτί που ζητάμε είναι εάν κάποιος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, για το πώς αισθάνεται και τι διάθεση έχει», τόνισε.

«Ανησυχία για τη Ροδόπη, θα προσπαθήσουμε να αποσυμφορήσουμε το υγειονομικό σύστημα»

«Υπάρχει μία ανησυχία για την περιοχή της Ροδόπης και γι’ αυτό δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε», πρόσθεσε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, ο οποίος αποκάλυψε ότι υπάρχει συζήτηση προκειμένου να αποσυμφορηθεί το υγειονομικό σύστημα της περιοχής.

«Συζητούσαμε με την κ. Διοικήτρια πως θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Κομοτηνής από τη Δευτέρα. Να μη δέχεται άλλα θετικά περιστατικά, να κρατήσει τα δικά του και να αρχίσει τις διακομιδές και πάλι στην Αλεξανδρούπολη. Να δώσουμε την ευκαιρία στο υγειονομικό σύστημα Κομοτηνής να ξεκουραστεί γιατί δεν ξέρουμε τι θα συμβεί ενόψει τρίτου κύματος. Εμάς η δουλειά μας είναι να προετοιμαζόμαστε και θέλουμε να μπει σε μια ομαλότητα το νοσοκομείο Κομοτηνής», δήλωσε.

 Παράλληλα, ο κ. Τσαλικάκης επέστησε την προσοχή καθώς όπως είπε «αυτή είναι η αρχή του τέλους και όχι το τέλος. Έχουμε μία διαδρομή που πρέπει να την περπατήσουμε σταθερά. Καλώς είναι ο ενθουσιασμός αλλά δεν είναι το τέλος. Συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα».

Μάγδα Γιαμουστάρη: «Παίρνουμε πάλι τη ζωή στα χέρια μας»

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη στήριξη του νοσοκομείου. Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός στο νοσοκομείο Κομοτηνής, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί πάνω από 20 άτομα», δήλωσε η Διοικήτρια του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου».

«Έχουμε μία εμβολιαστική γραμμή, θα κάνουμε περίπου 50 εμβόλια την ημέρα. Τη Δευτέρα θα ολοκληρώσουμε τα πρώτα 200 εμβόλια και θα έρθουν και τα υπόλοιπα για να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι. Είναι ουσιαστική η παρουσία του κ. Τσαλικάκη σήμερα εδώ γιατί δηλώνει ότι είναι εθνική προτεραιότητα. Με τον εμβολιασμό παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας και σηκώνουμε τα μανίκια. Οι υγειονομικοί μας κάνουν το εμβόλιο με πολλή μεγάλη χαρά και με πολλή διάθεση και νομίζω θα πάνε όλα πάρα πολύ καλά», σημείωσε.

«Η πρώτη που εμβολιάστηκε ήταν μια νοσηλεύτρια των ΤΕΠ, η δεύτερη ήταν η επιστημονική υπεύθυνη της Παθολογικής και της κλινικής Covid, στη συνέχεια γιατροί και νοσηλευτές και μετά εγώ. Είμαι μια χαρά, όρθια», είπε η κ. Γιαμουστάρη.

Γεώργιος Πατλάκας: «Είμαστε έτοιμοι για το τρίτο κύμα»

«Είμαστε έτοιμοι για το τρίτο κύμα», τόνισε με τη σειρά του ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γεώργιος Πατλάκας.

«Κάθε μέρα θα εμβολιάζουμε 50 άτομα. Τα πράγματα κινούνται ομαλά. Όσο για το τρίτο κύμα είμαστε έτοιμοι. Διαθέτουμε τώρα και τη γνώση, έχουμε και προγραμματισμένες τις εφημερίες έτσι ώστε αν χρειαστεί, να καλύψουμε όλες τις ανάγκες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 νοσηλευόμενους στην κλινική Covid του νοσοκομείου. Ελπίζω με τη βοήθεια του Διοικητή από τη Δευτέρα αν μπορέσουμε να μειωθεί αυτός ο αριθμός ώστε να δώσουμε στο προσωπικό μια ανάσα. Μη ξεχνάτε ότι ήταν κουραστική αυτή η διαδικασία, από τον Μάρτιο δεν πήραμε άδειες . Το προσωπικό χρειάζεται λίγη ανακούφιση», δήλωσε ο κ. Πατλάκας.

Αλέκος Σπανός: «Μέρα αισιοδοξίας για όλους μας»

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του εμβολιασμού, μια μέρα αισιοδοξίας για όλους μας και πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά αρκεί να μην εφησυχάσουμε και οι εργαζόμενοι και η κοινωνία», είπε ο κ. Αλέκος Σπανός εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ πρόσθεσε ότι «αυτό που κρατάμε από αυτή την επίσκεψη είναι ότι ήρθε η ώρα το Νοσοκομείο Κομοτηνής όπως ανταπεξήλθε επιτυχώς και στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα κάπως να αποσυμφορηθεί και να οργανωθούμε για την έλευση του τρίτου κύματος».

YΓΕΙΑ

Ευέλικτη διατροφή: Πώς να χάσετε βάρος τρώγοντας τα πάντα

Ο νέος αυτός τρόπος διατροφής, που επικεντρώνεται στα μακροθρεπτικά συστατικά και όχι τόσο στη μέτρηση θερμίδων ή στα τακτικά γεύματα, δίνει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να χάσουν βάρος χωρίς να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξαιρετικά αποτελεσματική αποδεικνύεται η ευέλικτη διατροφή στην απώλεια και συντήρηση του βάρους, χωρίς να υποβάλει τους διαιτώμενους σε κανενός είδους περιορισμό. Ο νέος αυτός τρόπος διατροφής, που επικεντρώνεται στα μακροθρεπτικά συστατικά και όχι τόσο στη μέτρηση θερμίδων ή στα τακτικά γεύματα, δίνει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να χάσουν βάρος χωρίς να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες, απλώς να τις προσαρμόσουν στις επιταγές της. Με άλλα λόγια, επιτρέπουν κάθε είδους τροφίμου, ακόμα και γλυκά ή burger, αρκεί η επιθυμητή ποσότητα προσλαμβανόμενων πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων να ταιριάζει στις ατομικές ανάγκες για την επίτευξη του επιθυμητού στόχου.

«Η αλλαγή των συνηθειών αποτελεί τη βάση μιας επιτυχημένης διατροφής για την απώλεια των παραπανίσιων κιλών. Τα περισσότερα διατροφικά προγράμματα, ωστόσο, εστιάζουν στον αυστηρό περιορισμό των θερμίδων. Άλλα περιλαμβάνουν ακόμα και αποκλεισμό διατροφικών ομάδων. Η πλειονότητα των ανθρώπων που ακολουθούν τέτοιου είδους προγράμματα αποτυγχάνει να τα ακολουθήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να χάσει το πλεονάζον βάρος, αλλά και να συντηρήσει για πάντα το επιθυμητό», μας εξηγεί ο Ειδικός Εφαρμογών Διαιτολογίας κ. Δημήτρης Οικονομάκης, επικεφαλής μιας ομάδας διατροφολόγων και γυμναστών που αγαπούν την καλή διατροφή και την άσκηση.

 «Η ευέλικτη διατροφή αποτελεί μια διατροφική πρόταση και όχι μια δίαιτα, η οποία μπορεί να ακολουθηθεί από τον καθένα, οπουδήποτε, χωρίς να αποκλείει κανένα τρόφιμο, χωρίς μέτρημα θερμίδων, χωρίς να στρεσάρει ή να περιθωριοποιεί τους ανθρώπους που προσπαθούν να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν το ιδανικό τους βάρος», προσθέτει. 

Ο απλός κανόνας της απώλειας βάρους είναι η μειωμένη προσλαμβανόμενη ενέργεια (θερμίδες) συγκριτικά με την καταναλισκόμενη. Ωστόσο, η εύρεση του αριθμού των θερμίδων που πρέπει να λαμβάνεται δεν είναι μια απλή αριθμητική πράξη, καθώς πρέπει να υπολογίζονται πολλοί μεμονωμένοι παράγοντες που είναι απολύτως προσωπικοί (φύλο, βάρος, ύψος, ηλικία, βασικός μεταβολικός ρυθμός, επίπεδο φυσικής δραστηριότητας). Επιπλέον, υπάρχουν πολλές παράμετροι που συνυπολογίζονται, γιατί η απλή μείωση των θερμίδων δεν αρκεί.

«Κάθε άνθρωπος έχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό σωματικού λίπους, που εξαρτάται από μια ποικιλία παραγόντων όπως η γενετική, το επίπεδο δραστηριότητας και οι διατροφικές συνήθειες κατά τη διάρκεια της ζωής, το οποίο το σώμα προσπαθεί να διατηρήσει. Η απότομη μείωση των θερμίδων προκαλεί την αντίδραση του οργανισμού, ο οποίος προσπαθεί να το “προστατεύσει”, καθιστώντας πιο δύσκολη την καύση των θερμίδων. Έχει επίσης ως αποτέλεσμα τη μείωση της έκκρισης λεπτίνης, μιας ορμόνης που παράγεται από τον λιπώδη ιστό και μέσω του κυκλοφοριακού συστήματος ταξιδεύει στον υποθάλαμο, για να ενημερώσει τον εγκέφαλο ότι υπάρχει επάρκεια λίπους (άρα και ενέργειας) ώστε σταματήσει ο οργανισμός να ζητά τροφή. Συνέπεια αυτών είναι μια μόνιμη αίσθηση πείνας και επιβράδυνση της καύσης θερμίδων, οπότε και αδυναμία απώλειας βάρους», μας εξηγεί περαιτέρω ο κ. Οικονομάκης

Ένας άλλος υπολογίσιμος παράγοντας στην απώλεια βάρους είναι ότι η απότομη μείωση των θερμίδων ενέχει τον κίνδυνο επιβράδυνσης του μεταβολικού ρυθμού. Όταν, λοιπόν, η αντίσταση αυτή του οργανισμού συμβαίνει στην αρχή της δίαιτας, αποκλείεται η περαιτέρω μείωση των θερμίδων για να ξεκινήσει ο οργανισμός να χάνει κιλά.

Η φυσική δραστηριότητα συμβάλλει δραστικά στην απώλεια κιλών αλλά και στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του οργανισμού. Όμως, το μέγεθος της απώλειας εξαρτάται από το αρχικό βάρος, το είδος της δραστηριότητας, τη μεταβολική ικανότητα και άλλους παράγοντες. Έτσι, ο στόχος του 1 κιλού την εβδομάδα, για παράδειγμα, σε άλλους είναι ρεαλιστικός και σε άλλους όχι.

Μόνον ένας επαγγελματίας έχει τις γνώσεις να υπολογίσει σωστά όλες αυτές τις παραμέτρους, λαμβάνοντας υπόψη και τις τυχόν παθήσεις που καθορίζουν τον μεταβολισμό (π.χ. νόσος Hashimotο) ή τις ορμονικές διαταραχές (π.χ. εμμηνόπαυση). Γνωρίζοντάς τες μπορεί να προσδιορίσει την ποσότητα των μακροθρεπτικών συστατικών (πρωτεΐνη, λίπος, υδατάνθρακες) που πρέπει να προσλαμβάνονται καθημερινά για την απώλεια βάρους, με ταυτόχρονη διατήρηση των μυών (πρωτεΐνες), έλεγχο της παροχής “καυσίμου” στους μυς (υδατάνθρακες) προκειμένου να έχουν ενέργεια για να ανταποκρίνονται στις δραστηριότητες, αλλά και σύνθεση των ορμονών και απορρόφηση των βιταμινών (λίπος).

Από εκεί και πέρα, η ευέλικτη δίαιτα δίνει την ελευθερία επιλογής των τροφών που θα ληφθούν, με βάση τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις πρόσληψης μακροθρεπτικών συστατικών.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι υδατάνθρακες τόσο στα γλυκά, όσο και στα λαχανικά μετατρέπονται σε γλυκόζη και γλυκογόνο. Οπότε δεν υπάρχουν απαγορευμένα είδη στην ευέλικτη διατροφή. Το επιθυμητό βάρος μπορεί να επιτευχθεί τρώγοντας λουκάνικα και πάστες, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν κάποιος επιλέγει να φάει στήθος κοτόπουλου και μπρόκολο. Αυτή η ελαστικότητα προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων και η διατήρηση της κοινωνικής ζωής, που με τις δίαιτες χάνεται λόγω της ανάγκης διατήρησης ενός αυστηρού διατροφικού προγράμματος», επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Οικονομάκης.

Βέβαια, η δυνατότητα επιλογής τροφών που είναι πιο “ελκυστικά” στον ουρανίσκο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθείται πάντα και αποκλειστικά. Διότι με αυτόν τον τρόπο αποκλείεται η πρόσληψη μικροθρεπτικών στοιχείων (βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, δηλαδή μέταλλα και ιχνοστοιχεία), τα οποία είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού (ανοσοποιητικό, αιμοποιητικό, καρδιαγγειακό σύστημα, κλπ)», διευκρινίζει και καταλήγει: «Η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης διατροφικής προσέγγισης έχει αποδειχθεί από μελέτες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι μια λιγότερο αυστηρή δίαιτα είναι πιο εύκολο ακολουθηθεί με αφοσίωση, γιατί ουσιαστικά δεν εκλαμβάνεται ως δίαιτα αλλά ως μια διαφορετική φιλοσοφία σχετικά με τη διατροφή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 37 κρούσματα στη Ροδόπη

Συνολικά, 236 κρούσματα στην ΑΜΘ και 2.190 σε όλη τη χώρα – 37 νέοι θάνατοι και 348 διασωληνωμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

37 κρούσματα στη Ροδόπη και 236 συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΔΥ.

Σε όλη τη χώρα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.190 , εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 629.498 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.204 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 37, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.433 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348 (64.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 320 (91.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 28 (8.05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.086 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 193 (ημερήσια μεταβολή +3.76%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 202 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τα κρούσματα στην ΑΜΘ:

Δράμα 51
Έβρος 43
Θάσος 3
Καβάλα 37
Ξάνθη 65
Ροδόπη 37

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

YΓΕΙΑ

Εγχειρίδιο του Ερυθρού Σταυρού για τη διαχείριση του πένθους με αφορμή τον Covid-19

Το εγχειρίδιο επιμελήθηκε ο Τζαν Μεμέτ Αλή από την Ξάνθη, Εθελοντής Διασώστης – Εκπαιδευτής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγχειρίδιο – Οδηγό για την κατανόηση και διαχείριση της ψυχολογίας του πένθους με αφορμή την πανδημία COVID-19, δημιούργησε ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το εγχειρίδιο επιμελήθηκε ο Τζαν Μεμέτ Αλή από την Ξάνθη, τελειόφοιτος Ψυχολόγος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και Εθελοντής Διασώστης – Εκπαιδευτής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αφορμή της δημιουργίας του είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση τόσο των πολιτών όσο και των ειδικών, με απώτερο σκοπό, οι άνθρωποι να μην καθηλώνονται στο πένθος και κατ’ επέκταση στη θλίψη, με αφορμή την πανδημία Covid-19.

Διαβάστε ΕΔΩ το εγχειρίδιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

YΓΕΙΑ

Κορωνοϊός: 31 κρούσματα στη Ροδόπη

Συνολικά, 252 κρούσματα στην ΑΜΘ και 2.255 σε όλη τη χώρα – 39 νέοι θάνατοι και 352 διασωληνωμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

31 νέα κρούσματα στη Ροδόπη και 252 συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΔΥ.

Σε όλη τη χώρα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.255 , εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 627.314 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 128 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.984 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.394 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 352 (64.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 322 (91.48%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 30 (8.52%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.080 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 186 (ημερήσια μεταβολή -9.71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τα κρούσματα στην ΑΜΘ:

Δράμα 63
Έβρος 43
Καβάλα 56
Ξάνθη 59
Ροδόπη 31

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 ώρες πριν

Τσίπρας: «Νέα αρχή στη χώρα με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή»

ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες πριν

Μαζική αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

TΟΥΡΚΙΑ24 ώρες πριν

Τουρκία: «Η Ελλάδα έφτιαξε τον φράχτη στον Έβρο για τα τουρκικά τανκς και όχι για τους πρόσφυγες»

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πάνω από 60 μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Προκλητικό ντελίριο Ερντογάν: «Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ6 ημέρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου ως τόπο ειρήνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Δημήτρης Χαρίτου: «Είναι ανάγκη τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x