ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί: Ημέρα αισιοδοξίας στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο

Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν εμβολιαστεί συνολικά 200 υγειονομικοί – «Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, μέχρι τώρα δεν έχουμε αρνητές στα νοσοκομεία», δήλωσε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ – Μάγδα Γιαμουστάρη: «Παίρνουμε πάλι τη ζωή στα χέρια μας»

fonirodopis.gr

Ημέρα αισιοδοξίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού, χαρακτηρίζουν τη σημερινή μέρα διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείο Κομοτηνής στο οποίο ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Οι πρώτες 200 δόσεις του εμβολίου της Pfizer αφίχθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και από σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικό.

Ήδη έχουν εμβολιαστεί τα πρώτα 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και η Διοικήτρια κ. Μάγδα Γιαμουστάρη ενώ μέχρι το απόγευμα αναμένεται να εμβολιαστούν συνολικά 50 εργαζόμενοι.

«Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι άνθρωποι που εμβολιάζονται τώρα είναι οι υγειονομικοί που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πριν δύο εβδομάδες. Παρατηρούμε σε όλα τα νοσοκομεία ότι το ενδιαφέρον των υγειονομικών μεγαλώνει καθώς νιώθουν ασφάλεια. Μέσα στα νοσοκομεία δεν είχαμε αρνητές και βλέπουμε ένα δεύτερο κύμα ενδιαφέροντος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρης Τσαλικάκης.

«Ποτέ δεν πιέσαμε κανέναν και νομίζω αυτό εκτιμάει ο υγειονομικός πληθυσμός», είπε ο κ. Τσαλικάκης ερωτηθείς για το τι προβλέπεται σε περίπτωση που κάποιος υγειονομικός αρνηθεί να κάνει το εμβόλιο. «Αυτό το αποφύγαμε και ούτε χαρτιά κυκλοφόρησαν. Το μόνο χαρτί που ζητάμε είναι εάν κάποιος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, για το πώς αισθάνεται και τι διάθεση έχει», τόνισε.

«Ανησυχία για τη Ροδόπη, θα προσπαθήσουμε να αποσυμφορήσουμε το υγειονομικό σύστημα»

«Υπάρχει μία ανησυχία για την περιοχή της Ροδόπης και γι’ αυτό δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε», πρόσθεσε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, ο οποίος αποκάλυψε ότι υπάρχει συζήτηση προκειμένου να αποσυμφορηθεί το υγειονομικό σύστημα της περιοχής.

«Συζητούσαμε με την κ. Διοικήτρια πως θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Κομοτηνής από τη Δευτέρα. Να μη δέχεται άλλα θετικά περιστατικά, να κρατήσει τα δικά του και να αρχίσει τις διακομιδές και πάλι στην Αλεξανδρούπολη. Να δώσουμε την ευκαιρία στο υγειονομικό σύστημα Κομοτηνής να ξεκουραστεί γιατί δεν ξέρουμε τι θα συμβεί ενόψει τρίτου κύματος. Εμάς η δουλειά μας είναι να προετοιμαζόμαστε και θέλουμε να μπει σε μια ομαλότητα το νοσοκομείο Κομοτηνής», δήλωσε.

 Παράλληλα, ο κ. Τσαλικάκης επέστησε την προσοχή καθώς όπως είπε «αυτή είναι η αρχή του τέλους και όχι το τέλος. Έχουμε μία διαδρομή που πρέπει να την περπατήσουμε σταθερά. Καλώς είναι ο ενθουσιασμός αλλά δεν είναι το τέλος. Συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα».

Μάγδα Γιαμουστάρη: «Παίρνουμε πάλι τη ζωή στα χέρια μας»

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη στήριξη του νοσοκομείου. Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός στο νοσοκομείο Κομοτηνής, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί πάνω από 20 άτομα», δήλωσε η Διοικήτρια του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου».

«Έχουμε μία εμβολιαστική γραμμή, θα κάνουμε περίπου 50 εμβόλια την ημέρα. Τη Δευτέρα θα ολοκληρώσουμε τα πρώτα 200 εμβόλια και θα έρθουν και τα υπόλοιπα για να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι. Είναι ουσιαστική η παρουσία του κ. Τσαλικάκη σήμερα εδώ γιατί δηλώνει ότι είναι εθνική προτεραιότητα. Με τον εμβολιασμό παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας και σηκώνουμε τα μανίκια. Οι υγειονομικοί μας κάνουν το εμβόλιο με πολλή μεγάλη χαρά και με πολλή διάθεση και νομίζω θα πάνε όλα πάρα πολύ καλά», σημείωσε.

«Η πρώτη που εμβολιάστηκε ήταν μια νοσηλεύτρια των ΤΕΠ, η δεύτερη ήταν η επιστημονική υπεύθυνη της Παθολογικής και της κλινικής Covid, στη συνέχεια γιατροί και νοσηλευτές και μετά εγώ. Είμαι μια χαρά, όρθια», είπε η κ. Γιαμουστάρη.

Γεώργιος Πατλάκας: «Είμαστε έτοιμοι για το τρίτο κύμα»

«Είμαστε έτοιμοι για το τρίτο κύμα», τόνισε με τη σειρά του ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γεώργιος Πατλάκας.

«Κάθε μέρα θα εμβολιάζουμε 50 άτομα. Τα πράγματα κινούνται ομαλά. Όσο για το τρίτο κύμα είμαστε έτοιμοι. Διαθέτουμε τώρα και τη γνώση, έχουμε και προγραμματισμένες τις εφημερίες έτσι ώστε αν χρειαστεί, να καλύψουμε όλες τις ανάγκες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 νοσηλευόμενους στην κλινική Covid του νοσοκομείου. Ελπίζω με τη βοήθεια του Διοικητή από τη Δευτέρα αν μπορέσουμε να μειωθεί αυτός ο αριθμός ώστε να δώσουμε στο προσωπικό μια ανάσα. Μη ξεχνάτε ότι ήταν κουραστική αυτή η διαδικασία, από τον Μάρτιο δεν πήραμε άδειες . Το προσωπικό χρειάζεται λίγη ανακούφιση», δήλωσε ο κ. Πατλάκας.

Αλέκος Σπανός: «Μέρα αισιοδοξίας για όλους μας»

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του εμβολιασμού, μια μέρα αισιοδοξίας για όλους μας και πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά αρκεί να μην εφησυχάσουμε και οι εργαζόμενοι και η κοινωνία», είπε ο κ. Αλέκος Σπανός εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ πρόσθεσε ότι «αυτό που κρατάμε από αυτή την επίσκεψη είναι ότι ήρθε η ώρα το Νοσοκομείο Κομοτηνής όπως ανταπεξήλθε επιτυχώς και στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα κάπως να αποσυμφορηθεί και να οργανωθούμε για την έλευση του τρίτου κύματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x