ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ


ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

«Σύμπραξη Προοπτικής»: «Ανίκανη να διαχειριστεί τις ανάγκες του Δήμου η διοίκηση Γκαράνη»

Θέση για την παραβίαση της νομοθεσίας από τον Δήμο Κομοτηνής σχετικά με τα χρήματα των σχολείων, παίρνει η δημοτική παράταξη

Την έντονη ανησυχία της για την κατ’ εξακολούθηση παραβίαση της νομοθεσίας από τον Δήμο Κομοτηνής σχετικά με τη διαχείριση των κρατικών κονδυλίων για τις σχολικές μονάδες, εκφράζει η «Σύμπραξη Προοπτικής».

Η παράταξη του Αντώνη Γραβάνη αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το Φεβρουάριο του 2018 τροποποιήθηκε το νομικό πλαίσιο που αφορά την διαχείριση των πιστώσεων των σχολικών μονάδων, διαδικασία που ανατίθεται στους διευθυντές ή τους εκτελούντες χρέη διευθυντών. Ο Δήμος Κομοτηνής  δηλώνοντας άγνοια  μέχρι πρότινος,   δεν συμμορφώθηκε με την συγκεκριμένη τροποποίηση  και συνέχισε να διαχειρίζεται τις πιστώσεις μέσω των σχολικών επιτροπών .

Στις 30-9-2020, ο νέος  Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Νάκος, με έγγραφο του,  προς τους Πρόεδρους και τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών επισήμανε την αναγκαιότητα  προσαρμογής  των διαδικασιών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στις 15-10-2020 οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων της Β’ Βάθμιας αφού ενημερώθηκαν μέσω του παραπάνω εγγράφου,  απέστειλαν  επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής, με κοινοποίηση στον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και το Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία ζητούσαν την πιστή εφαρμογή του νόμου (σ.σ. η οποία  όμως δεν κοινοποιήθηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  και των Σχολικών Επιτροπών) .

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Εσωτερικών κοινοποίησε έγγραφο στο Δήμο Κομοτηνής, με το οποίο γνωστοποιεί  ότι η ανάθεση καθηκόντων διαχείρισης των εγκεκριμένων πιστώσεων των σχολικών μονάδων, στους διευθυντές αυτών, «δεν αφήνει περιθώριο υποκατάστασης αυτών από άλλο  όργανο, ήτοι από την σχολική επιτροπή. Η μη άσκηση των αρμοδιοτήτων εκ μέρους των διευθυντών, δεν καθίσταται σύννομη».

Στις 01/12 και  στις 4/12 αντίστοιχα, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων της  Β/θμιας και Α/θμιαςΕκπαίδευσης  επανήλθαν εγγράφως  τονίζοντας ότι «η πρόδηλη καθυστέρηση της εναρμόνισης με το ισχύον νομικό πλαίσιο επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων αλλά και μας αφήνει έκθετους σε προφανείς νομικούς κινδύνους» και «παρότι πέρασαν έκτοτε 6 εβδομάδες δεν λάβαμε την παραμικρή απάντηση , ούτε και υπήρξε από πλευράς τους (Σχολική Επιτροπή) η οποιαδήποτε άλλη επίσημη ή ανεπίσημη αντίδραση παρά μόνο μία απαξιωτική σιωπή».

Στις  19-10-20 κατόπιν σχετικού εγγράφου (Αρ. Πρωτ. 24592) που εστάλη  από  την Δημοτική Σύμβουλο της Παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» κ. Δήμητρα Τσιμπιρίδου στον   Δήμαρχο, αρμόδιο Αντιδήμαρχο και στις Σχολικές Επιτροπές ζητούσε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των εγκεκριμένων πιστώσεων. Το ερώτημα, δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στα μέλη των Σχολικών Επιτροπών και απαντήθηκε εκπρόθεσμα (Αρ. πρωτ. 29882/17-12-20), αφού προηγήθηκε αίτημα από την Δημοτική Σύμβουλο, προκειμένου  να εισαχθεί ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα στο  Δημοτικό Συμβούλιο (17-12-20) χωρίς ωστόσο να δοθούν σαφείς απαντήσεις και σίγουρα αφήνοντας αναπάντητα τα ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης των πιστώσεων και την «κωλυσιεργία» για την εφαρμογή του νόμου.

Παράλληλα κατά τη συνεδρίαση του οργάνου των Σχολικών Επιτροπών ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης μας κ. Μάινας Κωνσταντίνος,  εξέφρασε τη διαφωνία του με την μη εναρμόνιση και ζήτησε γνωμοδότηση από τους Νομικούς Συμβούλους του Δήμου.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, εκφράζουμε  την έντονη ανησυχία μας,  για το γεγονός ότι για τρία περίπου  χρόνια η διοίκηση του Δήμου δήλωνε «άγνοια» και αυτό αποτελεί  ένδειξη ανικανότητας να διαχειριστεί  τις ανάγκες του Δήμου.

Αξιοσημείωτο είναι βέβαια και το γεγονός  των συνεχών συμπτώσεων μη αποστολής  εγγράφων με παραλήπτες  τα μέλη της  αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είτε σκόπιμα, είτε τυχαία πρόκειται για απαξίωση του θεσμού,  στην οποία θα επανέλθουμε..».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κομοτηνή: Σε 15 σημεία τα χάρτινα φαρασάκια για τις ακαθαρσίες κατοικίδιων

Τα φαρασάκια από ανακυκλωμένο χαρτί προορίζονται για την εύκολη κι ανέπαφη περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων και διανέμονται δωρεάν στους πολίτες με στόχο να διατηρηθούν η φύση, οι δρόμοι και τα χέρια καθαρά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κομοτηνής παρέλαβε την Πέμπτη (29/7) την οικολογική ελληνική πατέντα με χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης «ΝΟ ΚΑΚΑ» από  την εφευρέτρια της πατέντας Μαρία Αρκούδη και τη συνιδιοκτήτρια Σωτηρία Μπαχούρου. Τα φαρασάκια από ανακυκλωμένο χαρτί προορίζονται για την εύκολη κι ανέπαφη περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων και διανέμονται δωρεάν στους πολίτες με στόχο να διατηρηθούν η φύση, οι δρόμοι και τα χέρια καθαρά.

 Το ίδιο βράδυ παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη δράση του Δήμου Κομοτηνής στην πλατεία Ειρήνης, σε δημότες που έχουν σκυλιά και προσφέρθηκαν φαρασάκια και λιχουδιές για τα σκυλάκια.

 Σήμερα, τοποθετούνται κουτιά με φαρασάκια σε 15 σημεία της πόλης:

 • Φιλικής Εταιρίας (αρχή Βενιζέλου)
 • Αρχή Λ. Ηρώων (Ταξιαρχία)
 • Γ. Παπανδρέου με Φιλίππου γωνία
 • Οδός Φιλίππου (3ο ΓΕΛ)
 • Οδός Υψηλάντου (ΕΟΔΥ)
 •  Οδός Υψηλάντου (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας)
 • Παρασίου – Ν. Ζωίδη -Αίνου
 • Άλσος Πάρκου – Λ. Δημοκρατίας
 • Άλσος Πάρκου- Αγία Παρασκευή
 • Π. Τσαλδάρη – Σιδηροδρομικός Σταθμός
 • Γ. Κακουλίδου με Αγίας Σοφίας
 • Οδός Βύρωνος
 • ΚΕΠ- Πλατεία Ειρήνης
 • Ελ. Βενιζέλου με Θ. Σοφούλη
 • Ν. Πλαστήρα με Οδό Ξάνθης

Μέσα από τη χρήση της συγκεκριμένης ελληνικής πατέντας ο Δήμος Κομοτηνής συμβάλλει στην κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Νέο ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής

Το νέο ωράριο θα ισχύει από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής ενημερώνει το κοινό της ότι από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου 2021 θα λειτουργεί με το εξής ωράριο:

Δευτέρα – Παρασκευή : 08:00 – 14:30
Απόγευμα  Πέμπτης : 18:00 – 20:00

Ο δανεισμός και οι επιστροφές των βιβλίων θα πραγματοποιούνται εντός του κτιρίου κατά το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, με πρόσβαση στους χώρους των βιβλιοστασίων και του αναγνωστηρίου.

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί επίσης τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης στον σύνδεσμο komotinilib.openabekt.gr και στη συνέχεια να επιλέξει από τα βιβλία που διατίθενται, όπως ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, παιδικά, ιστορικά, δοκίμια, παιδαγωγικά, και άλλα.

Η διακίνηση των βιβλίων γίνεται τηρώντας πάντα  τα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας.

Για δανεισμό βιβλίων, εγγραφή νέων μελών, υποστήριξη και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο τηλέφωνο 2531022589 ή μέσω email στο vivkomot@otenet.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κλιματιζόμενη αίθουσα για τον καύσωνα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Από σήμερα 29 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενόψει της έντονης ανόδου της θερμοκρασίας που όπως προβλέπει η ΕΜΥ θα φτάσει τους 38-41 βαθμούς Κελσίου από σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών ο υδράργυρος να ανέβει και περισσότερο, ο Δήμος Κομοτηνής:

 • Από σήμερα 29 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής (οδός Φιλίππου 2-4, περιοχή Δημοτικής Αγοράς), ακολουθώντας τις ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας SARS-CoV-2, για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από έναν δροσερό χώρο. Υπεύθυνες για τον συντονισμό και τις απαιτούμενες δράσεις ορίζονται:

Α) Η προϊσταμένη του Α΄ ΚΑΠΗ Αναστασία Παπανικολάου  και η Ελεάνθη Κεμεντζετζίδου, υπάλληλος 1ου ΚΑΠΗ ΝΠΔΔ ΚΕ.ΜΕ.Α (τηλέφωνο επικοινωνίας 25310 27702).

Β) Η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων ΝΠΔΔ ΚΕ.ΜΕ.Α Αρχοντούλα Τσάτσικου (τηλέφωνο επικοινωνίας 6949494774).

 • Εφιστά την προσοχή των πολιτών απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις εμπαθείς ομάδες (με αναπνευστικές, καρδιαγγειακές παθήσεις, κ.λπ.), προς αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία τους επιπτώσεων, και τους καλεί να προσέρχονται στο Α’ ΚΑΠΗ, όπου θα βρουν ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον.
 • Καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν υπόψη τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για να προφυλαχθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς και τα βρέφη.

Περισσότερες λεπτομέρειες: στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης για τις ακαθαρσίες κατοικίδιων θα παραλάβει ο Δήμος Κομοτηνής

Θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης από ανακυκλωμένο χαρτί που προορίζονται για την περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων με εύκολο κι ανέπαφο τρόπο, θα παραλάβει αύριο Πέμπτη ο Δήμος Κομοτηνής στις εγκαταστάσεις Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Η ελληνική πατέντα «ΝΟ ΚΑΚΑ» θα συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός πολιτισμένου περιβάλλοντος μέσα από την αγαστή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Τα κουτιά με τα φαρασάκια θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία ώστε με απλές κινήσεις να μην μένουν ακαθαρσίες σε δημόσιους χώρους.

Σε ανάλογη δράση έχουν εδώ και καιρό προβεί αρκετοί Δήμοι ανά την Ελλάδα μεταξύ των οποίων η Καλαμάτα, η Ηλιούπολη, η Αλεξανδρούπολη κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 λεπτά πριν

Τσίπρας: «Να μην προκαλούν με δηλώσεις αυτοθαυμασμού πάνω στα ερείπια»

ΕΛΛΑΔΑ17 λεπτά πριν

Στη μάχη με τις φωτιές και ο Στρατός με περιπολίες από ξηράς κι αέρος

ΕΛΛΑΔΑ32 λεπτά πριν

Κακούργημα και πάλι ο εμπρησμός – Τι ποινές προβλέπονται

TΟΥΡΚΙΑ1 ώρα πριν

Χάος στην Τουρκία με τις φωτιές: Με βάρκες φεύγουν οι κάτοικοι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ώρα πριν

ΠΑΜΘ: 602.500 ευρώ από το ΕΣΠΑ για το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ώρες πριν

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στην Ε.Ο. Ξυλαγανής – Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

Έκτακτο δελτίο καιρού: Υποχωρεί ο καύσωνας – Ισχυρές καταιγίδες σε Μακεδονία και Θράκη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ4 ώρες πριν

Συνελήφθησαν άλλοι δύο δράστες της απαγωγής των Πακιστανών στην Κομοτηνή

ΞΑΝΘΗ20 ώρες πριν

Ξάνθη: Αγνοείται 21χρονος που βούτηξε στον ποταμό Νέστο

ΡΟΔΟΠΗ20 ώρες πριν

Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη σε οικισμούς της Ροδόπης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 λεπτά πριν

Τσίπρας: «Να μην προκαλούν με δηλώσεις αυτοθαυμασμού πάνω στα ερείπια»

ΕΛΛΑΔΑ17 λεπτά πριν

Στη μάχη με τις φωτιές και ο Στρατός με περιπολίες από ξηράς κι αέρος

TΟΥΡΚΙΑ1 ώρα πριν

Χάος στην Τουρκία με τις φωτιές: Με βάρκες φεύγουν οι κάτοικοι

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ώρες πριν

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στην Ε.Ο. Ξυλαγανής – Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες πριν

Δραματικές ώρες στην Εύβοια: «Βοηθήστε μας, θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Πύρινος εφιάλτης στη Βαρυμπόμπη: Καίγονται σπίτια – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Μηταράκης: «Η Τουρκία προκάλεσε ναυάγιο βάρκας και εγκατέλειψε τους μετανάστες»

ΒΟΥΛΗ5 ημέρες πριν

Στους Έλληνες Βουλευτές ξένων Κοινοβουλίων μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Η Τουρκία καίγεται γιατί δεν διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος – Μπουγέλωσαν τον Τσαβούσογλου

ΚΑΒΑΛΑ5 ημέρες πριν

Εγκαταλείπουν άρον – άρον τη Θάσο οι Ρουμάνοι τουρίστες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x