ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ


ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ο Δήμος Κομοτηνής διαχειρίζεται παράνομα εδώ και δύο χρόνια χρήματα για τις σχολικές μονάδες!

Απίστευτη καταγγελία από τους Διευθυντές Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι κάνουν λόγο για «συσσωρευμένα χρέη σχολικών μονάδων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ» – Το θέμα ανέδειξε στο δημοτικό συμβούλιο η Δήμητρα Τσιμπιρίδου

Για παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας καταγγέλλουν μέσω επιστολής τους τον Δήμο Κομοτηνής οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την κατανομή και διαχείριση κρατικών κονδυλίων που προορίζονται προς χρήση σχολικών μονάδων.

Ειδικότερα, σε έγγραφο των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κομοτηνής με αριθμό πρωτοκόλλου 28457/1-12-2020 αναφέρεται ότι ο Δήμος Κομοτηνής παρέβλεπε μέχρι πρότινος την αλλαγή -από το 2018- του νομικού πλαισίου, διαχειρίζοντας παράνομα κονδύλια που προορίζονταν για τις σχολικές μονάδες.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στο έγγραφο, η διαχείριση των κρατικών κονδυλίων από τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου παρουσιάζει πρόβλημα καθώς «παρατηρείται η συσσώρευση χρωστούμενων χρηματικών ποσών που συνολικά είναι της τάξης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ» και αφορούν λογαριασμούς τηλεφώνου, ρεύματος και νερού.

Οι Διευθυντές των Σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλουν ότι
«η Σχολική Επιτροπή του Δήμου λειτουργεί με πρακτικές που δεν συμβαδίζουν με την κείμενη νομοθεσία» ενώ μιλούν και για «απαξιωτική σιωπή» στο αίτημα τους από πλευράς του Δήμου Κομοτηνής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επιστολή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης με αριθμό πρωτοκόλλου 28854/4-12-2020, μέσω της οποίας ο Δήμος Κομοτηνής καλείται να εφαρμόσει άμεσα τη νομοθεσία.

«Η εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας είναι απολύτως υποχρεωτική και χωρίς να παρέχεται η δυνατότητα παρεκκλίσεων, αποκλίσεων και γενικά τήρησης διαφορετικών διαδικασιών, καταθέτουμε το αίτημα για άμεση εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας. Επιπρόσθετα αιτούμαστε να συμμετέχουμε σε διαλογική συζήτηση για τον καθορισμό κριτηρίων κατανομής κονδυλίων στις σχολικές μονάδες, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου η δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Σύμπραξη Προοπτικής» Δήμητρα Τσιμπιρίδου, η οποία κατέθεσε αίτημα προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης.

Η κ. Τσιμπιρίδου όπως τόνισε κατά την εισήγηση κατέθεσε ερώτημα για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Κομοτηνής από τις 19 Οκτωβρίου, το οποίο ωστόσο παρέμεινε αναπάντητο κατά παράβαση της νομοθεσίας μέχρι και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου.

«Την Πέμπτη 17-12-2020 (δύο μήνες σχεδόν μετά την υποβολή του) μου εστάλη απάντηση από τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (αριθ.πρωτ. 29882/17-12-2020), η οποία ωστόσο δεν κρίθηκε ικανοποιητική και σε συνεννόηση με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίσθηκε να το θέσω στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι Διευθυντές των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέστειλαν έγγραφο προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκης, με κοινοποίηση στον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, τον Πρόεδρο και τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών και το Δημοτικό Συμβούλιο (σ.σ. το έγγραφο δεν το πήραμε ποτέ εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι), με το οποίο εξέφραζαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την μη εφαρμογή του νόμου, απαιτώντας την πιστή τήρησή του.

Συγκεκριμένα μιλούν στο έγγραφό τους για  «..απολύτως απαξιωτική σιωπή…» εκ μέρους των υπευθύνων …..επίσης, περιγράφουν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο να βρεθούν νομικά εκτεθειμένοι μνημονεύοντας έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περί υποχρέωσης γνωστοποίησης κάθε παράνομης πράξης», σημειώνει μεταξύ άλλων η κ. Τσιμπιρίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, απαντώντας στο ερώτημα της Δήμητρας Τσιμπιρίδου δικαιολογήθηκε λέγοντας πως δεν γνώριζαν (!!!) ότι άλλαξε η νομοθεσία και ότι έχει ξεκινήσει τώρα η διαδικασία ανοίγματος λογαριασμών.

Δείτε παρακάτω τις επιστολές των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων:

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κομοτηνή: Σε 15 σημεία τα χάρτινα φαρασάκια για τις ακαθαρσίες κατοικίδιων

Τα φαρασάκια από ανακυκλωμένο χαρτί προορίζονται για την εύκολη κι ανέπαφη περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων και διανέμονται δωρεάν στους πολίτες με στόχο να διατηρηθούν η φύση, οι δρόμοι και τα χέρια καθαρά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κομοτηνής παρέλαβε την Πέμπτη (29/7) την οικολογική ελληνική πατέντα με χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης «ΝΟ ΚΑΚΑ» από  την εφευρέτρια της πατέντας Μαρία Αρκούδη και τη συνιδιοκτήτρια Σωτηρία Μπαχούρου. Τα φαρασάκια από ανακυκλωμένο χαρτί προορίζονται για την εύκολη κι ανέπαφη περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων και διανέμονται δωρεάν στους πολίτες με στόχο να διατηρηθούν η φύση, οι δρόμοι και τα χέρια καθαρά.

 Το ίδιο βράδυ παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη δράση του Δήμου Κομοτηνής στην πλατεία Ειρήνης, σε δημότες που έχουν σκυλιά και προσφέρθηκαν φαρασάκια και λιχουδιές για τα σκυλάκια.

 Σήμερα, τοποθετούνται κουτιά με φαρασάκια σε 15 σημεία της πόλης:

 • Φιλικής Εταιρίας (αρχή Βενιζέλου)
 • Αρχή Λ. Ηρώων (Ταξιαρχία)
 • Γ. Παπανδρέου με Φιλίππου γωνία
 • Οδός Φιλίππου (3ο ΓΕΛ)
 • Οδός Υψηλάντου (ΕΟΔΥ)
 •  Οδός Υψηλάντου (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας)
 • Παρασίου – Ν. Ζωίδη -Αίνου
 • Άλσος Πάρκου – Λ. Δημοκρατίας
 • Άλσος Πάρκου- Αγία Παρασκευή
 • Π. Τσαλδάρη – Σιδηροδρομικός Σταθμός
 • Γ. Κακουλίδου με Αγίας Σοφίας
 • Οδός Βύρωνος
 • ΚΕΠ- Πλατεία Ειρήνης
 • Ελ. Βενιζέλου με Θ. Σοφούλη
 • Ν. Πλαστήρα με Οδό Ξάνθης

Μέσα από τη χρήση της συγκεκριμένης ελληνικής πατέντας ο Δήμος Κομοτηνής συμβάλλει στην κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Νέο ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής

Το νέο ωράριο θα ισχύει από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής ενημερώνει το κοινό της ότι από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου 2021 θα λειτουργεί με το εξής ωράριο:

Δευτέρα – Παρασκευή : 08:00 – 14:30
Απόγευμα  Πέμπτης : 18:00 – 20:00

Ο δανεισμός και οι επιστροφές των βιβλίων θα πραγματοποιούνται εντός του κτιρίου κατά το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, με πρόσβαση στους χώρους των βιβλιοστασίων και του αναγνωστηρίου.

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί επίσης τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης στον σύνδεσμο komotinilib.openabekt.gr και στη συνέχεια να επιλέξει από τα βιβλία που διατίθενται, όπως ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, παιδικά, ιστορικά, δοκίμια, παιδαγωγικά, και άλλα.

Η διακίνηση των βιβλίων γίνεται τηρώντας πάντα  τα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας.

Για δανεισμό βιβλίων, εγγραφή νέων μελών, υποστήριξη και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο τηλέφωνο 2531022589 ή μέσω email στο vivkomot@otenet.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κλιματιζόμενη αίθουσα για τον καύσωνα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Από σήμερα 29 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενόψει της έντονης ανόδου της θερμοκρασίας που όπως προβλέπει η ΕΜΥ θα φτάσει τους 38-41 βαθμούς Κελσίου από σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών ο υδράργυρος να ανέβει και περισσότερο, ο Δήμος Κομοτηνής:

 • Από σήμερα 29 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής (οδός Φιλίππου 2-4, περιοχή Δημοτικής Αγοράς), ακολουθώντας τις ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας SARS-CoV-2, για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από έναν δροσερό χώρο. Υπεύθυνες για τον συντονισμό και τις απαιτούμενες δράσεις ορίζονται:

Α) Η προϊσταμένη του Α΄ ΚΑΠΗ Αναστασία Παπανικολάου  και η Ελεάνθη Κεμεντζετζίδου, υπάλληλος 1ου ΚΑΠΗ ΝΠΔΔ ΚΕ.ΜΕ.Α (τηλέφωνο επικοινωνίας 25310 27702).

Β) Η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων ΝΠΔΔ ΚΕ.ΜΕ.Α Αρχοντούλα Τσάτσικου (τηλέφωνο επικοινωνίας 6949494774).

 • Εφιστά την προσοχή των πολιτών απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις εμπαθείς ομάδες (με αναπνευστικές, καρδιαγγειακές παθήσεις, κ.λπ.), προς αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία τους επιπτώσεων, και τους καλεί να προσέρχονται στο Α’ ΚΑΠΗ, όπου θα βρουν ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον.
 • Καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν υπόψη τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για να προφυλαχθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς και τα βρέφη.

Περισσότερες λεπτομέρειες: στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης για τις ακαθαρσίες κατοικίδιων θα παραλάβει ο Δήμος Κομοτηνής

Θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης από ανακυκλωμένο χαρτί που προορίζονται για την περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων με εύκολο κι ανέπαφο τρόπο, θα παραλάβει αύριο Πέμπτη ο Δήμος Κομοτηνής στις εγκαταστάσεις Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Η ελληνική πατέντα «ΝΟ ΚΑΚΑ» θα συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός πολιτισμένου περιβάλλοντος μέσα από την αγαστή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Τα κουτιά με τα φαρασάκια θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία ώστε με απλές κινήσεις να μην μένουν ακαθαρσίες σε δημόσιους χώρους.

Σε ανάλογη δράση έχουν εδώ και καιρό προβεί αρκετοί Δήμοι ανά την Ελλάδα μεταξύ των οποίων η Καλαμάτα, η Ηλιούπολη, η Αλεξανδρούπολη κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
TΟΥΡΚΙΑ12 λεπτά πριν

Χάος στην Τουρκία με τις φωτιές: Με βάρκες φεύγουν οι κάτοικοι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ30 λεπτά πριν

ΠΑΜΘ: 602.500 ευρώ από το ΕΣΠΑ για το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ώρες πριν

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στην Ε.Ο. Ξυλαγανής – Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

Έκτακτο δελτίο καιρού: Υποχωρεί ο καύσωνας – Ισχυρές καταιγίδες σε Μακεδονία και Θράκη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ώρες πριν

Συνελήφθησαν άλλοι δύο δράστες της απαγωγής των Πακιστανών στην Κομοτηνή

ΞΑΝΘΗ19 ώρες πριν

Ξάνθη: Αγνοείται 21χρονος που βούτηξε στον ποταμό Νέστο

ΡΟΔΟΠΗ19 ώρες πριν

Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη σε οικισμούς της Ροδόπης

ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες πριν

Πυρκαγιές: Εκτός μάχης με πρόβλημα στον κινητήρα το Beriev 200 – Με το ζόρι επέστρεψε στην Ελευσίνα

ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες πριν

Δραματικές ώρες στην Εύβοια: «Βοηθήστε μας, θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές»

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Στη μάχη της πυρασφάλειας οι Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής

TΟΥΡΚΙΑ12 λεπτά πριν

Χάος στην Τουρκία με τις φωτιές: Με βάρκες φεύγουν οι κάτοικοι

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ώρες πριν

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στην Ε.Ο. Ξυλαγανής – Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες πριν

Δραματικές ώρες στην Εύβοια: «Βοηθήστε μας, θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Πύρινος εφιάλτης στη Βαρυμπόμπη: Καίγονται σπίτια – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Μηταράκης: «Η Τουρκία προκάλεσε ναυάγιο βάρκας και εγκατέλειψε τους μετανάστες»

ΒΟΥΛΗ5 ημέρες πριν

Στους Έλληνες Βουλευτές ξένων Κοινοβουλίων μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Η Τουρκία καίγεται γιατί δεν διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος – Μπουγέλωσαν τον Τσαβούσογλου

ΚΑΒΑΛΑ5 ημέρες πριν

Εγκαταλείπουν άρον – άρον τη Θάσο οι Ρουμάνοι τουρίστες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες πριν

Στυλιανίδης σε Λιβανό: «Επείγον θέμα για τη Ροδόπη η ένταξη του Φράγματος Ιάσμου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες πριν

Σπήλιος Λιβανός: «Αυτές είναι οι επτά μεγάλες μεταρρυθμίσεις της ΚΑΠ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x