ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ


ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δήμος Κομοτηνής: Μείωση στα ταμειακά διαθέσιμα και αύξηση στις υποχρεώσεις

Ταυτόχρονα μειώθηκαν οι δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου κατά 512.000 ευρώ

Εγκρίθηκε με 35 ψήφους υπέρ και μία κατά, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως, ο πέμπτος κατά σειρά θετικός ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης 1/1/2019-31/12/2019 του Δήμου Κομοτηνής.

Από τα επίσημα στοιχεία, αίσθηση προκαλεί η κατά 20% περίπου μείωση των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου, η οποία σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή οφείλεται σε επενδύσεις σε έργα, υπηρεσίες και παροχές προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων όπως αυτή της πανδημίας.

Επιπλέον, στον ισολογισμό αποτυπώνεται μια ελαφρά αύξηση στις υποχρεώσεις του Δήμου απέναντι στους προμηθευτές αλλά ταυτόχρονα και μια σημαντική μείωση στις δανειακές υποχρεώσεις κατά 512.000 ευρώ.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης, τόνισε: «Κατορθώνουμε και βελτιώνουμε όλα τα βασικά του μεγέθη, πράγμα που σημαίνει ότι όλες μας οι προσπάθειες που κάναμε για το συμμάζεμα των οικονομικών του Δήμου αποδίδουν.

ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ:

Στα πάγια, αύξηση κατά 2,4% παρουσιάζει η αξία των ακινήτων. Για τις απαιτήσεις που έχουν συσσωρευτεί από τα προηγούμενα χρόνια – και αναφέρομαι σε βάθος εικοσαετίας – συνεχίζουμε και διατηρούμε προβλέψεις ώστε να μπορεί ο Δήμος να ανταποκριθεί ακόμη και σε πιο δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. Κύρια αιτία της δημιουργίας των προβλέψεων είναι η μη ανταπόκριση πληρωμής προς τον Δήμο των υποχρεώσεων από τους οφειλέτες του λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς και η έλλειψη ρευστότητας που παρατηρείται στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά παρά τα μέτρα που έχουμε λάβει για τον περιορισμό τους, όπως ρυθμίσεις οφειλών, μέτρα είσπραξης, κ.ά. Μείωση κατά ποσοστό 21% εμφανίζουν τα διαθέσιμα του Δήμου. Έτσι λοιπόν, μετά την επίτευξη της οικονομικής ευρωστίας του Δήμου και την επίτευξη του στόχου μας για την οικονομική του θωράκιση, σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση των δανειακών μας υποχρεώσεων, επενδύουμε τα διαθέσιμα μας, αποδεικνύοντας ότι συνεχίζουμε τη διαδικασία που είχαμε ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά μέσω των προϋπολογισμών, να μετακυλήσουν και να επενδυθούν σε έργα, υπηρεσίες και παροχές προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

ΣΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ:

Σταθερή και σημαντική μείωση παρουσιάζουν οι υποχρεώσεις μας από τραπεζικό δανεισμό, κατά 35%, μια και οι οφειλές μας πληρώνονται κανονικά και ως εκ τούτου όλα μας τα δάνεια είναι ενήμερα. Τα δανειακά μας υπόλοιπα προέρχονται από χρηματοδοτήσεις τους έτους 2009 – από τότε και μέχρι σήμερα δεν έχουμε προχωρήσει στη σύναψη νέων δανείων. Στις 31-12-2018 τέσσερα δάνεια εξοφλήθηκαν ολοσχερώς, με αποτέλεσμα να προκύψει πρόσθετη ρευστότητα 309.500€ ανά έτος. Υπάρχει πλέον μόνο ένα δάνειο, με υπόλοιπο 945.723€, αρχικού ποσού 3.000.000€, που λήγει στις 26-3-2024. Έτσι ο Δήμος μας χρόνο με τον χρόνο έχει στη διάθεση του μια επιπλέον ρευστότητα που την επενδύει σε παραγωγικούς σκοπούς. Τέλος, οι οφειλές μας σε τρίτους είναι σε πολύ χαμηλό σημείο, στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά, αφορούν τρέχουσες υποχρεώσεις που είναι στη διαδικασία της πληρωμής, μια και ο Δήμος μας είναι σε θέση οποιαδήποτε δαπάνη που αναλαμβάνει να την πληρώνει αμέσως.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ:

Από τα στοιχεία του πίνακα των αποτελεσμάτων χρήσης, το σημαντικότερο στοιχείο είναι το θετικό αποτέλεσμα για πέμπτη συνεχή χρονιά. Με συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχειά αποδεικνύεται ότι ο Δήμος Κομοτηνής οικονομικά βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο, βελτιώνει τα οικονομικά του, αυξάνει την ακίνητη περιουσία του, κατορθώνει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, πληρώνει χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση δάνεια και προμηθευτές, και επιτυγχάνει πολύ καλές εκπτώσεις στους διαγωνισμούς.

Και το σπουδαιότερο, καλύπτει τα έξοδα του από τα έσοδα, δεν παράγει από τη λειτουργία του ζημίες, δεν επιβαρύνει τους δημότες του, η δε πιστοληπτική του ικανότητα διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, αντανακλώντας τη θετική εικόνα των οικονομικών του».

Όπως συμπληρώνει με έμφαση ο κ. Πολιτειάδης, «όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη συμμετοχή και την άριστη συνεργασία που υπάρχει με το προσωπικό του Δήμου, το οποίο και ευχαριστώ θερμά για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κομοτηνή: Σε 15 σημεία τα χάρτινα φαρασάκια για τις ακαθαρσίες κατοικίδιων

Τα φαρασάκια από ανακυκλωμένο χαρτί προορίζονται για την εύκολη κι ανέπαφη περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων και διανέμονται δωρεάν στους πολίτες με στόχο να διατηρηθούν η φύση, οι δρόμοι και τα χέρια καθαρά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κομοτηνής παρέλαβε την Πέμπτη (29/7) την οικολογική ελληνική πατέντα με χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης «ΝΟ ΚΑΚΑ» από  την εφευρέτρια της πατέντας Μαρία Αρκούδη και τη συνιδιοκτήτρια Σωτηρία Μπαχούρου. Τα φαρασάκια από ανακυκλωμένο χαρτί προορίζονται για την εύκολη κι ανέπαφη περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων και διανέμονται δωρεάν στους πολίτες με στόχο να διατηρηθούν η φύση, οι δρόμοι και τα χέρια καθαρά.

 Το ίδιο βράδυ παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη δράση του Δήμου Κομοτηνής στην πλατεία Ειρήνης, σε δημότες που έχουν σκυλιά και προσφέρθηκαν φαρασάκια και λιχουδιές για τα σκυλάκια.

 Σήμερα, τοποθετούνται κουτιά με φαρασάκια σε 15 σημεία της πόλης:

 • Φιλικής Εταιρίας (αρχή Βενιζέλου)
 • Αρχή Λ. Ηρώων (Ταξιαρχία)
 • Γ. Παπανδρέου με Φιλίππου γωνία
 • Οδός Φιλίππου (3ο ΓΕΛ)
 • Οδός Υψηλάντου (ΕΟΔΥ)
 •  Οδός Υψηλάντου (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας)
 • Παρασίου – Ν. Ζωίδη -Αίνου
 • Άλσος Πάρκου – Λ. Δημοκρατίας
 • Άλσος Πάρκου- Αγία Παρασκευή
 • Π. Τσαλδάρη – Σιδηροδρομικός Σταθμός
 • Γ. Κακουλίδου με Αγίας Σοφίας
 • Οδός Βύρωνος
 • ΚΕΠ- Πλατεία Ειρήνης
 • Ελ. Βενιζέλου με Θ. Σοφούλη
 • Ν. Πλαστήρα με Οδό Ξάνθης

Μέσα από τη χρήση της συγκεκριμένης ελληνικής πατέντας ο Δήμος Κομοτηνής συμβάλλει στην κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Νέο ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής

Το νέο ωράριο θα ισχύει από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής ενημερώνει το κοινό της ότι από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου 2021 θα λειτουργεί με το εξής ωράριο:

Δευτέρα – Παρασκευή : 08:00 – 14:30
Απόγευμα  Πέμπτης : 18:00 – 20:00

Ο δανεισμός και οι επιστροφές των βιβλίων θα πραγματοποιούνται εντός του κτιρίου κατά το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, με πρόσβαση στους χώρους των βιβλιοστασίων και του αναγνωστηρίου.

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί επίσης τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης στον σύνδεσμο komotinilib.openabekt.gr και στη συνέχεια να επιλέξει από τα βιβλία που διατίθενται, όπως ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, παιδικά, ιστορικά, δοκίμια, παιδαγωγικά, και άλλα.

Η διακίνηση των βιβλίων γίνεται τηρώντας πάντα  τα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας.

Για δανεισμό βιβλίων, εγγραφή νέων μελών, υποστήριξη και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο τηλέφωνο 2531022589 ή μέσω email στο vivkomot@otenet.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κλιματιζόμενη αίθουσα για τον καύσωνα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Από σήμερα 29 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενόψει της έντονης ανόδου της θερμοκρασίας που όπως προβλέπει η ΕΜΥ θα φτάσει τους 38-41 βαθμούς Κελσίου από σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών ο υδράργυρος να ανέβει και περισσότερο, ο Δήμος Κομοτηνής:

 • Από σήμερα 29 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής (οδός Φιλίππου 2-4, περιοχή Δημοτικής Αγοράς), ακολουθώντας τις ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας SARS-CoV-2, για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από έναν δροσερό χώρο. Υπεύθυνες για τον συντονισμό και τις απαιτούμενες δράσεις ορίζονται:

Α) Η προϊσταμένη του Α΄ ΚΑΠΗ Αναστασία Παπανικολάου  και η Ελεάνθη Κεμεντζετζίδου, υπάλληλος 1ου ΚΑΠΗ ΝΠΔΔ ΚΕ.ΜΕ.Α (τηλέφωνο επικοινωνίας 25310 27702).

Β) Η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων ΝΠΔΔ ΚΕ.ΜΕ.Α Αρχοντούλα Τσάτσικου (τηλέφωνο επικοινωνίας 6949494774).

 • Εφιστά την προσοχή των πολιτών απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις εμπαθείς ομάδες (με αναπνευστικές, καρδιαγγειακές παθήσεις, κ.λπ.), προς αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία τους επιπτώσεων, και τους καλεί να προσέρχονται στο Α’ ΚΑΠΗ, όπου θα βρουν ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον.
 • Καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν υπόψη τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για να προφυλαχθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς και τα βρέφη.

Περισσότερες λεπτομέρειες: στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης για τις ακαθαρσίες κατοικίδιων θα παραλάβει ο Δήμος Κομοτηνής

Θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης από ανακυκλωμένο χαρτί που προορίζονται για την περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων με εύκολο κι ανέπαφο τρόπο, θα παραλάβει αύριο Πέμπτη ο Δήμος Κομοτηνής στις εγκαταστάσεις Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Η ελληνική πατέντα «ΝΟ ΚΑΚΑ» θα συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός πολιτισμένου περιβάλλοντος μέσα από την αγαστή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Τα κουτιά με τα φαρασάκια θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία ώστε με απλές κινήσεις να μην μένουν ακαθαρσίες σε δημόσιους χώρους.

Σε ανάλογη δράση έχουν εδώ και καιρό προβεί αρκετοί Δήμοι ανά την Ελλάδα μεταξύ των οποίων η Καλαμάτα, η Ηλιούπολη, η Αλεξανδρούπολη κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ11 λεπτά πριν

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ηλεία: 100 εγκλωβισμένοι – Εκκενώνονται οικισμοί

ΕΛΛΑΔΑ29 λεπτά πριν

Η Εύβοια παραδομένη στις φλόγες – Εκκενώνεται η Αγία Άννα και τρεις ακόμα οικισμοί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες πριν

Τσίπρας: «Να μην προκαλούν με δηλώσεις αυτοθαυμασμού πάνω στα ερείπια»

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

Στη μάχη με τις φωτιές και ο Στρατός με περιπολίες από ξηράς κι αέρος

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

Κακούργημα και πάλι ο εμπρησμός – Τι ποινές προβλέπονται

TΟΥΡΚΙΑ3 ώρες πριν

Χάος στην Τουρκία με τις φωτιές: Με βάρκες φεύγουν οι κάτοικοι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πριν

ΠΑΜΘ: 602.500 ευρώ από το ΕΣΠΑ για το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ4 ώρες πριν

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στην Ε.Ο. Ξυλαγανής – Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πριν

Έκτακτο δελτίο καιρού: Υποχωρεί ο καύσωνας – Ισχυρές καταιγίδες σε Μακεδονία και Θράκη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ5 ώρες πριν

Συνελήφθησαν άλλοι δύο δράστες της απαγωγής των Πακιστανών στην Κομοτηνή

ΕΛΛΑΔΑ11 λεπτά πριν

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ηλεία: 100 εγκλωβισμένοι – Εκκενώνονται οικισμοί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες πριν

Τσίπρας: «Να μην προκαλούν με δηλώσεις αυτοθαυμασμού πάνω στα ερείπια»

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

Στη μάχη με τις φωτιές και ο Στρατός με περιπολίες από ξηράς κι αέρος

TΟΥΡΚΙΑ3 ώρες πριν

Χάος στην Τουρκία με τις φωτιές: Με βάρκες φεύγουν οι κάτοικοι

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ4 ώρες πριν

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στην Ε.Ο. Ξυλαγανής – Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Δραματικές ώρες στην Εύβοια: «Βοηθήστε μας, θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Πύρινος εφιάλτης στη Βαρυμπόμπη: Καίγονται σπίτια – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Μηταράκης: «Η Τουρκία προκάλεσε ναυάγιο βάρκας και εγκατέλειψε τους μετανάστες»

ΒΟΥΛΗ5 ημέρες πριν

Στους Έλληνες Βουλευτές ξένων Κοινοβουλίων μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Η Τουρκία καίγεται γιατί δεν διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος – Μπουγέλωσαν τον Τσαβούσογλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x