ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής: «Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται»

Καλεί την κυβέρνηση «να αναιρέσει τον άδικο αποκλεισμό των κυνηγών από την κυνηγετική περίοδο και να επιτρέψει την κίνηση τους στην ύπαιθρο»

Να αρθεί ο άδικος αποκλεισμός των κυνηγών από την κυνηγετική δραστηριότητα και να επιτραπεί η κίνηση τους στην ύπαιθρο, καλεί την κυβέρνηση ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Παναγιώτης Χαλβατζής αναφέρεται:

 «Η κυβέρνηση με μια άδικη απόφαση ανέστειλε την κυνηγετική δραστηριότητα, απαγορεύοντας την μετακίνηση για κυνήγι και ψάρεμα, καταπατώντας κάθε έννοια της ισότητας, διαχωρίζοντας τις συγκεκριμένες δραστηριότητες από τις άλλες δραστηριότητες της υπαίθρου (ορειβασία, ποδηλασία, μότο κρος κλπ).

Εύλογα η κυνηγετική οικογένεια ένιωσε αδικημένη και περιθωριοποιημένη από την απόφαση αυτή της κυβέρνησης.

Ακολούθησε η αντίδραση των θεσμοθετημένων οργάνων των κυνηγών (Συνομοσπονδία, Ομοσπονδίες, Κυνηγετικοί Σύλλογοι) προς την κυβέρνηση, η οποία επέδειξε μια ύποπτη εμμονή στην αρχική της απόφαση απορρίπτοντας τις τεκμηριωμένες νομικά και ηθικά απόψεις των οργάνων μας.

Οι κυνηγοί, εκτός κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων, τήρησαν την απαγόρευση και ανέστειλαν την αγαπημένη τους δραστηριότητα.

Έκτοτε έχουν συμβεί διάφορα:

Μια μερίδα κυνηγών, κυρίως μέσω των social media, ασχημονούν εναντίον της κυβέρνησης και των κυνηγετικών οργανώσεων.

Οι γνωστοί-άγνωστοι, οργανωτές και μέλη των μη συνεργαζόμενων συλλόγων, βάλλουν κατά των αναγνωρισμένων και συνεργαζόμενων με το κράτος οργανώσεων, λες κι αυτές είναι υπεύθυνες για την πανδημία.

Οι κυνηγετικές οργανώσεις με έναν άναρχο και πρόχειρο πολλές φορές τρόπο επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία ενημέρωσης και πίεσης κυβερνητικών παραγόντων, βουλευτών κλπ, και με διάφορες κινήσεις εντυπωσιασμού το μόνο που προκαλούν είναι την αναστάτωση του κυνηγετικού κόσμου. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα κάποιες οργανώσεις ανακοίνωσαν, εν είδει εκβιασμού, την αναστολή της συμμετοχής τους σε δράσεις της πολιτείας (συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων, πρόγραμμα επιτήρησης λύσσας, πολιτική προστασία κλπ).

Τέλος αρκετοί πολιτικοί επιδίδονται σε κινήσεις λαϊκισμού και εντυπωσιασμού γνωρίζοντας εκ των προτέρων την αναποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων τους.

Την ίδια στιγμή έχουμε γύρω στους 100 νεκρούς την ημέρα, τις ΜΕΘ των νοσοκομείων γεμάτες και την πανδημία να είναι παρούσα παντού με ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία! Οι κυνηγοί, ως ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, βιώνουμε όλα αυτά που συμβαίνουν.

Η μικρή αυτή παρέμβαση έχει ως στόχο να συμβάλει, όσον είναι δυνατόν, ώστε επιτέλους να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται γύρω από την κυνηγετική δραστηριότητα!

Καλούμε:

Την κυβέρνηση να αναιρέσει τον άδικο αποκλεισμό των κυνηγών από την κυνηγετική δραστηριότητα και να μας αντιμετωπίσει ισότιμα, χωρίς αρνητικές διακρίσεις εις βάρος μας, και με συγκεκριμένα μέτρα να επιτρέψει την κίνηση μας στην ύπαιθρο.

Τους κυνηγούς να κλείσουν τ’ αυτιά τους στις σειρήνες που μας καλούν να απομακρυνθούμε από τις αναγνωρισμένες οργανώσεις και παράλληλα να σταματήσουν την αθλιότητα με την κακή χρήση των social media.

Τις κυνηγετικές οργανώσεις να αντιληφθούμε τον πραγματικό μας ρόλο και να λειτουργήσουμε με βάση τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και να ανταποκριθούμε στις πραγματικές ανάγκες του κυνηγετικού κόσμου έχοντας πάντα ως στόχο την διατήρηση και ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου και την προστασία του περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας το έργο μας στην κοινωνία.

Τέλος απαντώντας σε αυτούς που θεωρούν ότι πρέπει να αντιδράσουμε πιο δυναμικά απαντούμε ότι ο COVID 19 εκτός από την υγεία μας δοκιμάζει και την σοβαρότητα μας».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δια ζώσης την Πέμπτη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής

Στις 18:30 στο Ίδρυμα Παπανικολάου – Θα παρουσιαστεί η μελέτη για την τουριστική ανάπτυξη στον Δήμο Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Δια ζώσης θα συνεδριάσει έπειτα από αρκετούς μήνες, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 18:30, το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Παπανικολάου προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την «Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης για τη στρατηγική της τουριστικής ανάπτυξης στον Δήμο Κομοτηνής και συζήτηση επί του θέματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Στις 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη ΔΕΕΠ Ροδόπης

Δηλώσεις υποψηφιότητας για την εκλογή στα αξιώματα των οργάνων από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Δ.Ε.Ε.Π Ροδόπης. Ειδικότερα, θα διεξαχθεί διαδικασία εκλογής:

  • Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.).
  • Μελών της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.)
  • Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.), Κομοτηνής, Ιάσμου, Μαρωνείας-Σαπών και Αρριανών
  • Μελών των παραπάνω Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ε.).

Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί εναλλακτικά

α) δια ζώσης σε χώρους που θα δημοσιοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου

β) με ηλεκτρονική ψήφο μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ», η πρόσβαση στο οποίο πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://zeus.grnet.gr.

Μέλη του Κόμματος που επιθυμούν να ψηφίσουν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σύμφωνα με το άρθρο 21 της Εγκυκλίου, υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά προς τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Κόμματος μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Δικαίωμα εκλέγειν για την εκλογή του Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π., των μελών της Δ.Ε.Ε.Π., του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. και των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ε., έχουν με βάση το Καταστατικό του Κόμματος και τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης, τα μέλη του Κόμματος που έχουν καταβάλει την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2021, ύψους δώδεκα ευρώ (12,00 €).

Όσοι δεν έχουν καταβάλει την οικονομική συνδρομή του έτους 2021, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ή ανανέωση κάρτας μέλους έως την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 είτε ηλεκτρονικά είτε στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος είτε μέσω Τραπέζης.

Οι δηλώσεις υποψηφιότητας για την εκλογή στα αξιώματα των οργάνων υποβάλλονται στην ΕΦ.Ε.Ε.Π., εγγράφως και επί αποδείξει, από τις 10:00 της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 19:00 της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου, στα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π , Μιλτιάδου 5 & Ορφέως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κομοτηνή: Ακόμη μια παρατημένη γειτονιά από τη Δημοτική Αρχή Γκαράνη

«Τα δέντρα απεριποίητα, χωρίς καλάθια για σκουπίδια και χωρίς φώτα, το βράδυ τρομάζεις να περάσεις», σημειώνει ο τοπικός σύμβουλος Κομοτηνής Κώστας Παπαδόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Την εγκατάλειψη ακόμη μιας γειτονιάς της Κομοτηνής από τη Δημοτική Αρχή Γκαράνη, αναδεικνύει ο τοπικός σύμβουλος με τη «Σύμπραξη Προοπτικής» Κώστας Παπαδόπουλος μέσα από φωτογραφίες που δημοσιεύει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ο λόγος για την περιοχή πίσω από το εμπορικό κέντρο Kosmopolis, όπου τα δέντρα θεριεύουν, τα καλάθια για σκουπίδια είναι ανύπαρκτα, ενώ το βράδυ τρομάζεις να περάσεις από το σημείο καθώς δεν υπάρχουν ούτε φώτα.

Ο τοπικός σύμβουλος Κώστας Παπαδόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ακόμα μια παρατημένη γειτονιά, ένα πάρκο που έπρεπε να είναι συμβατό στους ανθρώπους και τα παιδιά…Τα δέντρα έχουν να περιποιηθούν πόσα χρόνια. Τα παγκάκια τα ίδια, καλαθάκια για σκουπίδια δεν έχει, φώτα δεν έχει, το βράδυ τρομάζεις να περάσεις. Οι κάτοικοι φοβούνται στην ιδέα τι θα γίνει σε περίπτωση φωτιάς, με τα δέντρα να ξεπερνάνε σε ύψος τις οικοδομές. Μόνο λύπη και στεναχώρια μπορεί να νοιώσει κάνεις βλέποντας όχι μια παρατημένη γειτονιά, αλλά παρατημένους ανθρώπους. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο και τους υπόλοιπους που συνέβαλαν σε αυτό το θέαμα. Ο Αμαζόνιος είναι δίπλα μας και δεν το ξέραμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχολικά είδη στα Παιδικά Χωριά SOS δώρισε η «Σύμπραξη Προοπτικής»

«Υποχρέωση όλων μας, ως ενεργοί πολίτες και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίξουμε την λειτουργία όλων των αντίστοιχων κοινωνικών δομών», δήλωσε ο Αντώνης Γραβάνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία της «Σύμπραξη Προοπτικής» με τον επικεφαλής Αντώνη Γραβάνη και τις Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Τσιμπιρίδου Δήμητρα, Κουτσογιάννη Κρίστα και Ναβροζίδου Αθηνά.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η δωρεά σχολικών ειδών έπειτα από τη δημόσια  πρόσκληση του Κέντρου και τη δράση « Καινούρια Χρονιά.. Καινούρια Σχολικά.!».

Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του επιστημονικού προσωπικού, αναπτύχθηκε συζήτηση που αφορούσε τις ανάγκες του κέντρου, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο κ. Γραβάνης Αντώνης μετά την συνάντηση δήλωσε: «Είναι υποχρέωση όλων μας, ως ενεργοί πολίτες και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίξουμε την λειτουργία όλων των αντίστοιχων κοινωνικών δομών. Διαπιστώσαμε ότι, στο Κέντρο Στήριξης Κομοτηνής γίνεται ένα σπουδαίο έργο με την συμβολή της επιστημονικής ομάδας, της Τοπικής Διοικούσας και υπό την επίβλεψη του Οργανισμού των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. Πρόκειται πραγματικά για μια αξιέπαινη προσπάθεια που γίνεται αθόρυβα και μεθοδικά τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε. Προσωπικά δεσμεύομαι να λάβω πρωτοβουλίες για την περαιτέρω στήριξη της όλης προσπάθειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Οργή Παλιννοστούντων: «Θα πουλήσουμε τα σπίτια μας στους Τούρκους και θα φύγουμε»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Λοβέρδος: «Εάν εκλεγώ επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ και υπερδιπλασιάζουμε τα ποσοστά μας»

YΓΕΙΑ4 ημέρες πριν

Εργαζόμενοι «Σισμανόγλειου»: «Όχι στην αναστολή εργασίας των υγειονομικών»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Τσίπρας: «Αν ο Μητσοτάκης έχει το θάρρος ας προκηρύξει εκλογές»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Τσίπρας: «Νέα αρχή στη χώρα με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή»

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Μαζική αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

TΟΥΡΚΙΑ6 ημέρες πριν

Τουρκία: «Η Ελλάδα έφτιαξε τον φράχτη στον Έβρο για τα τουρκικά τανκς και όχι για τους πρόσφυγες»

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x