ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Στ. Τζατζανά: «Η Πολιτεία δεν μας έδωσε τα αναγκαία όπλα για την προστασία της ζωής μας»

«Ζητάμε την αφύπνιση της Πολιτείας ώστε να πράξει όλα όσα έχει ευθύνη να πράξει απέναντι στους αστυνομικούς», σημειώνει το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΑΣΥ

fonirodopis.gr

Την αφύπνιση της Πολιτείας προκειμένου να «θωρακιστούν» οι Αστυνομικοί απέναντι στην πανδημία, ζητάει η Σταυρούλα Τζατζανά με αφορμή το θάνατο από τον κορωνοϊό του 50χρονου Αστυνομικού από τη Ροδόπη.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα της για τον χαμό του συναδέλφου της, επιρρίπτει ευθύνες στην Πολιτεία, η οποία όπως σημειώνει «δεν μας έδωσε τα αναγκαία όπλα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας».

Αναλυτικά, στη δήλωση της αναφέρει:

«Βαθιά οδύνη σκεπάζει από χθες τις καρδιές όλων μας, για την τόσο άδικη, πρόωρη απώλεια του συναδέλφου μας Δήμου που χθες το πρωί έχασε την πολυήμερη μάχη που έδινε με τον κορωνοϊό, νοσηλευόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο Δήμος ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος, ένας εξαίρετος αστυνομικός, ένας συνάδελφος με όλη τη σημασία της λέξης. Καλός οικογενειάρχης και στοργικός πατέρας δύο ανηλίκων τέκνων. Αναπλήρωτο το κενό που αφήνει πίσω του, τόσο για την οικογένειά του, όσο και για εμάς τους συναδέλφους του. Ευχόμαστε καλό παράδεισο στον αδελφό μας Δήμο… Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και δίνουμε υπόσχεση τιμής ότι θα σταθούμε έμπρακτα δίπλα τους σε ό, τι χρειαστεί.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, κληθήκαμε από την Πολιτεία να πολεμήσουμε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και όπως πάντα πιστοί στο καθήκον μας, δώσαμε και δίνουμε καθημερινά σώμα και ψυχή σε αυτόν τον άνισο αγώνα με τον αόρατο φονικό εχθρό που ονομάζεται covid-19.

Σ’ αυτή τη μάχη όμως, η Πολιτεία δεν μας έδωσε τα αναγκαία όπλα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, γεγονός που καταγγέλθηκε σθεναρά από την Ομοσπονδία μας, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου και απαιτώντας από τους υπεύθυνους λήψης των αποφάσεων να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντί μας και να θωρακίσουν τον σκληρά μαχόμενο αστυνομικό, παρέχοντας μας επιτέλους όλα τα απαιτούμενα εκ των Νόμων και εκ των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων εφόδια.

Εκατοντάδες αστυνομικοί νόσησαν με βαριά ταλαιπωρία της υγείας τους και δυστυχώς σήμερα μετράμε δύο απώλειες συναδέλφων μας, από τον κορωνοϊό. Ένας είναι ο Δήμος και ο δεύτερος είναι ένας 52χρονος συνάδελφός μας από την Πέλλα στον οποίο επίσης ευχόμαστε καλό παράδεισο και στην οικογένεια του υποβάλλουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ζητάμε την αφύπνιση της Πολιτείας ώστε να πράξει όλα όσα έχει ευθύνη να πράξει απέναντι στους αστυνομικούς και να αναγνωρίσει επιτέλους το αυτονόητο, εντάσσοντας το επάγγελμά μας στον κατάλογο των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x