ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

ΙΣΝ: Το πρώτο τρίμηνο του 2025 θα παραδοθεί το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Εγκρίθηκε επιπλέον δωρεά ύψους 5,5 εκ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον εμπλουτισμό του κλινικού προγράμματος του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα κατασκευής των τριών νέων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη, συνολικού προϋπολογισμού 315 εκ. ευρώ δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τα έργα υποδομής περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό τριών νέων νοσοκομείων. Toν σχεδιασμό τους έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Renzo Piano και το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW), η συμμετοχή των οποίων θα συμβάλλει στην εισαγωγή μιας νέας φιλοσοφίας που εναρμονίζει τους χώρους θεραπείας με το φυσικό περιβάλλον.

Κατά το τελευταίο διάστημα, το ΙΣΝ, σε συνεργασία με τη διοίκηση και το προσωπικό του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου, διερεύνησε τον περαιτέρω εμπλουτισμό του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Υγείας κλινικού προγράμματος, καθώς και πιθανές συνεργασίες με Πανεπιστημιακούς φορείς,για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών παρεχόμενων υπηρεσιών του νέου Νοσοκομείου.

Οι συνεργασίες του Νοσοκομείου, όπως σημειώνει το Ίδρυμα, με τους πανεπιστημιακούς φορείς δεν κατέστη δυνατό να προχωρήσουν πέρα από τις πρώτες διερευνητικές επαφές.

Αναφορικά με τον επιπρόσθετο εμπλουτισμό των ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΝ ενέκρινε και προτίθεται να αναλάβει, με επιπλέον κόστος σχεδιασμού, υποδομών και εξοπλισμού έως €5,5 εκατομμύρια, την εξασφάλιση συγκροτήματος Μαγνητικού Τομογράφου (MRI), τμήματος Απεικόνισης Μαστού, Καρδιαγγειακού Συγκροτήματος (CathLab), Συγκροτήματος γ-Camera (GammaCamera), 3 επιπλέον χειρουργικών αιθουσών, και χώρου θεραπευτικής άσκησης και αποκατάστασης. Οι εν λόγω επεκτάσεις του κλινικού προγράμματος του Νοσοκομείου έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Υγείας.

Η έκδοση της οικοδομικής άδειας του Νοσοκομείου έχει δρομολογηθεί, ενώ οι μελέτες των έργων υποδομής για τις οδικές συνδέσεις και τη σύνδεση του νοσοκομείου με τα δίκτυα κοινής ωφελείας ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΔ), έχουν ολοκληρωθεί. Η δημοπράτησή τους από το Ελληνικό Δημόσιο επίκειται, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ προβλέπεται να παραδοθεί στην Ελληνική Πολιτεία, και κατ’ επέκταση  στους Έλληνες Πολίτες, το πρώτο τρίμηνο του 2025.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x