ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΒΡΟΣ

Λογοκρισία στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για την εξέλιξη της πανδημίας στο ΠΓΝΑ

Το μοναδικό μέσο που μετέδιδε καθημερινά έγκυρα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό εισαγωγών, εξιτηρίων, θανάτων και νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αναφέρει πως πλέον δεν θα έχει πληροφόρηση!

fonirodopis.gr

Ένα ακόμα περιστατικό λογοκρισίας έρχεται στην επιφάνεια όπως έγινε γνωστό από την δημοσιογραφική ομάδα της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 

Το μοναδικό μέσο που μετέδιδε καθημερινά έγκυρα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό εισαγωγών, εξιτηρίων, θανάτων και νοσηλευόμενων στο ΠΓΝΑ αναφέρει πως πλέον δεν θα έχει πληροφόρηση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΡΤ Ορεστιάδας:

«Αγαπητοί αναγνώστες και ακροατές, με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνουμε ότι η καθημερινή ενημέρωση που είχατε από την ΕΡΤ Ορεστιάδας για την εικόνα σχετικά με τους αριθμούς ασθενών με κορωνοϊό στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης διακόπτεται αιφνιδίως από σήμερα (01/12/2020).

Όλο το προηγούμενο διάστημα, επί 8 μήνες, είχαμε τη δυνατότητα να δίνουμε τα απολύτως βασικά στοιχεία που διαμόρφωναν την κατάσταση, ανά 24ωρο, μέσα στις Μονάδες που νοσηλεύουν ασθενείς με Covid-19, με το συγκεκριμένο λιτό ρεπορτάζ του δημοσίου μέσου ενημέρωσης να εξυπηρετεί τη στοιχειώδη ενημέρωση όλων των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την πληροφόρηση που είχε η ΕΡΤ Ορεστιάδας, τη ‘’μοιράστηκε’’ με πολλά ακόμα Μέσα Ενημέρωσης της Περιφέρειας, δίνοντας μία ιδιότυπη, ασφαλή ‘’λύση’’ στο κενό που δημιούργησε στα τέλη Μαρτίου η διακοπή αποστολής του ημερήσιου ενημερωτικού δελτίου σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο.

Έστω και με την άτυπη αλλά εγκυρότατη πληροφόρηση που παρείχε η ΕΡΤ Ορεστιάδας όλους αυτούς τους μήνες, βρέθηκε ένας απολύτως αξιόπιστος τρόπος να πληροφορούνται οι πολίτες για το τι συμβαίνει στο νοσηλευτικό ίδρυμα, συμπληρώνοντας ένα κομμάτι στο σύνθετο “παζλ” που αποτυπώνει, και σε τοπικό επίπεδο, την εξέλιξη της πανδημίας, ειδικά κατά το δεύτερο, σφοδρότερο κύμα της.

Δυστυχώς, οι “πηγές” της πληροφόρησης από σήμερα στερεύουν… Ως εκ τούτου, από σήμερα, δυστυχώς, διακόπτεται -όχι από επιλογή μας- η ανάρτηση και μετάδοση (από τις συχνότητες της ΕΡΤ Ορεστιάδας) του ημερήσιου ρεπορτάζ με τα στοιχεία από το νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείξατε και συνεχίζετε να δείχνετε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας,

Η δημοσιογραφική ομάδα της ΕΡΤ Ορεστιάδας».

Ν. Γκαρά: «Ακόμη ένα πλήγμα στην ενημέρωση των πολιτών της Περιφέρειας ΑΜΘ»

Η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, σχολιάζοντας τη λογοκρισία στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για την εξέλιξη της πανδημίας, αναφέρει:

«Άλλο ένα πλήγμα στην ενημέρωση των πολιτών της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης (ΠΑΜΘ) σχετικά με την πανδημία, φέρνει η εντολή σιωπητηρίου που επιβλήθηκε σε όλα τα ΜΜΕ.

Με ανακοίνωση της ΕΡΤ Ορεστιάδας πληροφορηθήκαμε πως σταματά ακόμα και η ελάχιστη ενημέρωση για τους αριθμούς ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Την ώρα που είναι γνωστό πως η περιοχή παρουσιάζει επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, «κόβουν» ακόμα και την ελάχιστη ενημέρωση, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Περιφέρειας να μην γνωρίζουν πώς εξελίσσεται η κατάσταση με την πανδημία. Η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών συνιστά εχέγγυο για την τήρηση των μέτρων και τον περιορισμό μετάδοσης του υιού.

Παρά τα δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ και τις δηλώσεις Πέτσα για την αναγκαιότητα ακριβής καμπάνιας για την ενημέρωση των πολιτών, αποδεικνύεται πως θέλουν τους πολίτες βυθισμένους στο σκοτάδι της άγνοιας και της παραπληροφόρησης, στο έλεος φημών και θεωριών συνωμοσίας. Οι Λίστες Πέτσα αξιοποιούνται τελικά για να πέφτει ένα πέπλο σιωπής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογράφοι της ΑΜΘ από τον Μάρτιο είχαμε αντιδράσει,  ζητώντας καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή. Τότε οι εκκλήσεις είχαν πέσει στο κενό. Για 8 μήνες οι δημοσιογράφοι έβρισκαν τα επίσημα στόματα κλειστά. Η πληροφόρηση ερχόταν μόνο μέσω διασταυρωμένων ρεπορτάζ από τη συχνότητα της ΕΡΑ Ορεστιάδας, υπηρετώντας τον ρόλο ενός δημόσιου Μέσου Ενημέρωσης. Σήμερα ήρθε και η ολοκληρωτική διακοπή κάθε εναπομείνασας πληροφόρησης.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει την απόλυτη ευθύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x