ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής: 365 αδέσποτα υιοθετήθηκαν σε 11 μήνες

Τα αδέσποτα που δίνονται προς υιοθεσία είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα και φέρουν ηλεκτρονική σήμανση

fonirodopis.gr

Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι υιοθεσίες σκύλων που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής τη φετινή χρονιά, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία που γνωστοποίησε ο Δήμος Κομοτηνής.

Ειδικότερα, οι υιοθεσίες ανά μήνα είναι:

Ιανουάριος 27, Φεβρουάριος 28, Μάρτιος 20, Απρίλιος 19, Μάιος 47, Ιούνιος 30, Ιούλιος 41, Αύγουστος 39, Σεπτέμβριος 36, Οκτώβριος 25, Νοέμβριος 53. To 2020 ξεκίνησε με 27 υιοθεσίες τον πρώτο μήνα και έφτασε στον διπλασιασμό τους τον Νοέμβριο, ενώ ο συνολικός αριθμός του ενδεκάμηνου είναι 365 υιοθεσίες σκύλων.

Τα αδέσποτα ζώα που βρίσκουν νέα στέγη στη Ροδόπη και σε άλλες περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, είναι -με μέριμνα των υπηρεσιών του Δημοτικού Κυνοκομείου μας- εμβολιασμένα, στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα και φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip), όπως ορίζεται από τον νόμο.

Οι υιοθεσίες γίνονται με απόλυτα νόμιμο τρόπο και μάλιστα, το όνομα του νέου ιδιοκτήτη, όπως και τα στοιχεία του σκύλου δηλώνονται από το Κυνοκομείο στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ προϋπόθεση για την υιοθεσία αποτελεί ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει αστυνομική ταυτότητα και Α.Φ.Μ. Να σημειωθεί ότι το ΥΠΑΑΤ, στοχεύοντας στη διασφάλιση της προστασίας και της ευζωίας των ζώων και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας,ενεργοποίησε τη διασύνδεση της Βάσης Δεδομένων Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου με το πληροφοριακό σύστημα της Ελληνικής Αστυνομίας (webservice).

Όσοι ενδιαφέρονται ν’ αποκτήσουν έναν νέο συγκάτοικομπορούν να επισκέπτονται τον παρακάτω σύνδεσμο, στη σελίδα του Δήμου Κομοτηνής και να περιηγούνται στα προφίλ των αδέσποτων που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής: komotini.gr/diafora/yiothesia-adespotoy

Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Δημοτικό Κυνοκομείο: 25310 84675. Για την μετάβαση στο Κυνοκομείο προϋποτίθεται επικοινωνία και ραντεβού. Ωράριο: 11:00 – 13:00, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή.

1 Σχόλιο
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Νεότερα
Παλαιότερα Δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments
Nasco
Nasco
1 μήνας πριν

Τα προφίλ των αδέσποτων στη σελίδα που δίνετε έχουν να ενημερωθούν από το 2017.
Έχει σταματήσει να ενημερώνεται εκείνη η σελίδα;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x