ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτου: «Η μάχη ενάντια στη βία κατά των γυναικών είναι διαρκής και μας αφορά όλους»

Το μήνυμα του Βουλευτή Ροδόπης για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

fonirodopis.gr

«Η μάχη ενάντια στη βία κατά των γυναικών είναι διαρκής και μας αφορά όλους», αναφέρει στο μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών ο Δημήτρης Χαρίτου.

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Η 25η Νοέμβρη, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, μας υπενθυμίζει την ευθύνη που έχουμε να προστατέψουμε κάθε γυναίκα από τη βία. Τη βία που εκδηλώνεται στο σπίτι, στο χώρο εργασίας, στην κοινωνία, στη δημόσια σφαίρα.

Στο μέτωπο κατά της βίας καλούμαστε να αγωνιστούμε όλοι. Ιδιαίτερα, όμως όσοι έχουμε και κάποιο θεσμικό ρόλο έχουμε και διπλή ευθύνη. Να συμβάλλουμε ώστε να γίνουν οι απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις για την εξασφάλιση της λειτουργίας των δομών που καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η ενδοοικογενειακή βία δεν είναι υπόθεση μόνο των γυναικών. Είναι ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, είναι ζήτημα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ίδιας της Δημοκρατίας μας.  Η Πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα στήριξης των θυμάτων και δημιουργίας συνθηκών ασφάλειας, ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο των περιορισμών λόγω πανδημίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x