ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Κορωνοϊός: 13 θετικά δείγματα σε σύνολο 228 στους drive through ελέγχους στην Κομοτηνή

Τα θετικά δείγματα αφορούν έξι άνδρες και επτά γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 42 έτη – Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν την Τετάρτη και την Πέμπτη

fonirodopis.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:41 – 24.11.2020

Ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, με την διαδικασία drive through, σε πολίτες στην Κομοτηνή από δύο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Τα rapid tests πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς όπου δημιουργήθηκε ειδική διαδρομή για την ασφαλή κίνηση των προσερχόμενων.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 228 rapid tests, από τα οποία προέκυψαν 13 θετικά (5,70%). Αφορούν σε έξι άνδρες και επτά γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση που το rapid test είναι αρνητικό, οι πολίτες ενημερώνονται εντός ολίγων λεπτών με sms ενώ στην περίπτωση που βγει θετικό, οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ ειδοποιούν τηλεφωνικά τον πολίτη ώστε να υποβληθεί στη συνέχεια σε τεστ μοριακής ανάλυσης προκειμένου να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα.

Τα drive through rapid tests του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν στον ίδιο χώρο την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Νοεμβρίου κατά τις ώρες 10:00-14:00.

Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν αποστέλλοντας sms με αριθμό 1 στο 13033 ενώ κατά την προσέλευση τους θα πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (ΑΜΚΑ) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

Στο σημείο βρέθηκε από την αρχή και καθ’ όλη τη διάρκεια των ελέγχων ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κίμωνας Λεχούδης ενώ σημαντική ήταν η αρωγή του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής και του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τους drive through ελέγχους:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x