ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 26 Νοεμβρίου

Στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου

fonirodopis.gr

Με αίτημα να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας και τα σχολεία, την ενίσχυση του ΕΣΥ, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα σε υγεία και μεταφορές, προσλήψεις και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία μεθαύριο Πέμπτη.

Αναλυτικά, τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ:

«Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.

Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.

Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!

ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων».

H Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, στα πλαίσια της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020, αποφάσισε να πραγματοποιήσει συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας  στην πύλη του Νοσοκομείου Κομοτηνής, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x