ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πάρκινγκ μετατράπηκε σε νοσοκομείο!

Πρόκειται για κινητή μονάδα του Στρατού, που χρησιμοποιείται σε πολεμικές επιχειρήσεις, αποτελείται από κοντέινερ και σκηνές και διαθέτει χειρουργεία και μονάδες εντατικής θεραπείας

fonirodopis.gr

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας με τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού αλλά και όσων χρειάζονται νοσηλεία ή/και ΜΕΘ, με αποτέλεσμα οι γιατροί και οι νοσηλευτές να βιώνουν πρωτόγνωρες εικόνες που μοιάζουν με συνθήκες πολέμου.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι, όπως μετέδωσε το OPEN TV, σε κάποια νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι κλίνες ΜΕΘ δεν επαρκούν για τον όγκο των περιστατικών, οι διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αλλά σε κοινούς θαλάμους. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Νικολαΐδη, σε νοσοκομεία της Κατερίνης, της Βέροιας και του Πολύγυρου οι διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ λόγω έλλειψης κλινών. Συγκεκριμένα, τρεις διασωληνωμένοι στην Αικατερίνη, τρεις στη Βέροια και τέσσερις στον Πολύγυρο βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έχει μετατρέψει το πάρκινγκ του σε κινητό νοσοκομείο ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες λόγω πανδημίας. 

Πρόκειται για κινητή μονάδα του Στρατού, που χρησιμοποιείται σε πολεμικές επιχειρήσεις, αποτελείται από κοντέινερ και σκηνές και διαθέτει χειρουργεία και μονάδες εντατικές θεραπείας.

Δείτε το ρεπορτάζ:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x