ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΕΑΚΑ – ΕΚΑ Ροδόπης: «Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ΑΜΘ παραπλανεί την κοινή γνώμη»

Σκληρή απάντηση των αστυνομικών παρατάξεων της Ροδόπης, οι οποίες ζητούν διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες για την «επιλεκτική μεταχείριση αστυνομικού προσωπικού από τη Διοίκηση της Δ.Α. Ροδόπης»

fonirodopis.gr

Σκληρή απάντηση στην ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ΑΜΘ, σχετικά με τις καταγγελίες για «επιλεκτική μεταχείριση αστυνομικού προσωπικού από τη Διοίκηση της Δ.Α. Ροδόπης», εξέδωσαν οι συνδικαλιστικές αστυνομικές παρατάξεις ΕΑΚΑ και ΕΚΑ Ροδόπης.

Στην ανακοίνωση τους οι Αστυνομικές παρατάξεις της Ροδόπης κάνουν λόγο για «φανταστική πραγματικότητα» και  «παραπλάνηση της κοινής γνώμης» από τους Αξιωματικούς της Αστυνομίας και ζητούν τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να παρουσιάσουν τα αρμοδίως τα στοιχεία τους.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που υπογράφουν η Σταυρούλα Τζατζανά (ΕΑΚΑ) και Ευστάθιος Κατρανίδης (ΕΚΑ Ροδόπης), αναφέρεται:

«Ως συνδικαλιστικές παρατάξεις εκλεγμένες στο Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης για να εκπροσωπούμε τους συναδέλφους μέλη μας, να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά τους δικαιώματα, τα δίκαια αιτήματά τους και να καταγγέλλουμε κάθε άδικη ή παράνομη σε βάρος τους πράξη που τυχόν εκδηλωθεί από τη Διοίκηση ή την εκάστοτε Κυβέρνηση ή οποιονδήποτε άλλο φορέα ή μονάδα, ερχόμαστε να απαντήσουμε στις ανακρίβειες αλλά και γενικά στα όσα αναληθή αναφέρονται στην από 17-10-2020 ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, την οποία εξέδωσαν -όπως οι ίδιοι αναγράφουν- με αφορμή και προς απάντηση των καταγγελλομένων στην από 07.10.2020 δική μας ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά τα δεκάδες δίκαια παράπονα που δεχτήκαμε από μέλη της Ένωσής μας και αφορούσαν σε διακριτική τους αντιμετώπιση και ΜΗ μέριμνα από την Διοίκηση της Δ.Α. Ροδόπης, όσον αφορά στην παροχή δυνατότητας σε όλο ανεξαιρέτως το αστυνομικό προσωπικό   για διενέργεια μοριακού τεστ ανίχνευσης κορονοϊού από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου – όπως ακριβώς έγινε με μέριμνα της Διοίκησης για όλο το προσωπικό του Επιτελείου της – και στην οποία καταγγείλαμε  ότι :

«Τα περίπου 50 με 60 μοριακά τεστ που ήρθε να κάνει ο  Ε.Ο.Δ.Υ.  στο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου  Ροδόπης κατά το διήμερο 29 και 30 Οκτωβρίου 2020, η Διοίκηση της Δ.Α. Ροδόπης επέλεξε να τα εξαντλήσει στην εξέταση όλου του προσωπικού του Επιτελείου της και κάποιων πολύ ελαχίστων συναδέλφων άλλων μάχιμων Υπηρεσιών,  σταματώντας  δυστυχώς ως εκεί το ενδιαφέρον της για τους υπόλοιπους συναδέλφους που υπηρετούν σε Υπηρεσίες που υπάγονται  διοικητικά σε αυτήν….. είτε «συνιστώντας» σε αυτούς να υποβληθούν σε τεστ με δικές τους δαπάνες σε ιδιωτικά εργαστήρια, είτε «συμβουλεύοντάς» τους να στηθούν στις ουρές που δημιουργούνται έξω από τα σημεία που γίνονται κατά περιόδους τα μαζικά rapid test του Ε.Ο.Δ.Υ. για τον γενικό πληθυσμό του νομού Ροδόπης και να ενημερώσουν σχετικά τις Υπηρεσίες τους ….!!!!»

ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ

«από τη Διοίκηση της Δ..Α. Ροδόπης να πάψει την κατηγοριοποίηση των αστυνομικών που υπηρετούν στις Υπηρεσίες δικαιοδοσίας της και αναμένουμε την ανάλογη μέριμνα που ορθώς επέδειξε για το Επιτελείο της, να την επεκτείνει απολύτως άμεσα για όλους τους συναδέλφους μας.».

Αφού λοιπόν η Ε.Α.Ε.Α.-Α.Μ.Θ. με ανακοίνωσή της, αμφισβητεί την αλήθεια των γεγονότων που καταγγείλαμε, παρουσιάζοντας μάλιστα δημόσια μία άλλη δική της «φανταστική πραγματικότητα» επί του συγκεκριμένου θέματος, σύμφωνα με την οποία μάλιστα παραπλανεί την κοινή γνώμη –και όχι μόνο-, ισχυριζόμενη ότι δήθεν «με πρωτοβουλία του οικείου Αστυνομικού Διευθυντή,  κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. συνολικά πέντε (5) φορές μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων (σε συνέχεια των 9 φορών που διενεργήθηκαν έλεγχοι το περασμένο καλοκαίρι), διενεργώντας δεκάδες τεστ στους παρευρισκόμενους αστυνομικούς, ανεξαιρέτως υπηρεσιακής προέλευσης, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί προς τούτο μέσω των Υπηρεσιών τους. Υπήρξε μάλιστα περίπτωση, που ενώ υπήρχαν ακόμη διαθέσιμα τεστ στο κλιμάκιο, δεν υπήρχαν έτεροι παρόντες εθελοντές  συνάδελφοι, με αποτέλεσμα κατόπιν άμεσης κινητοποίησης να κληθούν εσπευσμένα και άλλοι για να υποβληθούν σε αυτά, αξιοποιώντας έτσι στο έπακρο τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Ε.Ο.Δ.Υ..»,  αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε επί του θέματος και να δηλώσουμε ότι η αλήθεια είναι μονοπρόσωπη.

Οπότε αφού όπως φαίνεται το Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ.Θ. δημόσια αμφισβητεί τα όσα εμείς καταγγείλαμε, είμαστε στη διάθεσή τους και τους προσκαλούμε να αξιώσουμε από κοινού την διενέργεια οποιασδήποτε νόμιμης έρευνας  για όσα από εμάς καταγγέλθηκαν στην από 07.11.2020 ανακοίνωσή μας, ώστε να καταθέσουμε αρμοδίως όλα τα αδιάσειστα στοιχεία μας, προκειμένου να κριθούμε αμφότεροι για την αλήθεια του λόγου και των έργων μας.

Πληθώρα ονομαστικών καταγγελιών έχουν φτάσει στα χέρια μας, διαβιβάστηκαν στην Ομοσπονδία μας και διαμέσω της Π.Ο..ΑΣ.Υ. έχουν δοθεί στο Αρχηγείο για την διερεύνησή τους.

Οι δε αριθμοί των μολυσμένων από τον covid-19 αστυνομικών σε όλη την Επικράτεια, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και ακόμη ειδικότερα σε κάποιες από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, καταμαρτυρούν από μόνοι τους, αν οι Διοικήσεις τα έχουν όλα καλά καμωμένα –σύμφωνα πάντα με τους δικούς σας ισχυρισμούς και μόνο- ή αν οι Διοικήσεις δεν ανταποκρίνονται ικανά στις – από τους Νόμους και τα Π.Δ. ρητά απορρέουσες – υποχρεώσεις τους που αφορούν στη διασφάλιση της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τη δημιουργία όλων εκείνων των συνθηκών εργασίας που θα εγγυώνται την ασφάλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας, την προστασία της υγείας των αστυνομικών από τον covid -19 , αλλά και κατ΄ επέκταση την προστασία της υγείας των μελών των οικογενειών μας, όπως και των τοπικών κοινωνιών.    

Εμείς συμφωνούμε ότι μπροστά στα κοινά προβλήματα και στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά, όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και οι ενέργειες της Διοίκησης, όσο των εκλεγμένων Σωματείων, να κινούνται συστρατευόμενες με γνώμονα την αποτελεσματικότερη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και των εργασιακών συμφερόντων της κοινής αστυνομικής μας οικογένειας, ΟΜΩΣ αυτονόητα αναμένουμε να συμφωνήσετε κάποια στιγμή κι εσείς μαζί μας, στο γεγονός ότι η πιστή τήρηση των  Νόμων, των Προεδρικών Διαταγμάτων  και των Κανονισμών του Σώματος είναι υποχρέωση όλων των μελών μας ανεξαρτήτου βαθμού και αξιώματος, όπως επίσης ανεξάρτητα από το αν είσαι σε  θέση διοικούμενου ή διοικούντα.

Σε κάθε  περίπτωση ο ρόλος του συνδικάτου και του συνδικαλιστή είναι να υπερασπίζεται το δίκαιο και την αλήθεια. Αφού λοιπόν επί των καταγγελιών μας  διαφαίνεται ότι έχετε διαφορετική πληροφόρηση και επειδή όπως προείπαμε η αλήθεια είναι αυστηρά  μονοπρόσωπη, με δεδομένο ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα…. Σας προσκαλούμε να συστρατευτούμε και να  αξιώσετε μαζί μας την ενδελεχή, σε βάθος και προς πάσα κατεύθυνση,  έρευνα των καταγγελιών».

Τι έλεγε η ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ:

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ, την οποία υπέγραφαν ο πρόεδρος Πέτρος Δεμερτζίδης και η Αν. Γενική Γραμματέας Κορίνα – Αικατερίνη Ζούπη, ανέφερε:

«Με αφορμή την πρόσφατη κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων ΕΑΚΑ και ΕΚΑ Ροδόπης αναφορικά με την «επιλεκτική μεταχείριση αστυνομικού προσωπικού από τη Διοίκηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης κατά τη διενέργεια μοριακών τεστ για την ανίχνευση του ιού COVID-19», η Ένωσή μας επιθυμεί να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της, δηλώνοντας παράλληλα την ηθική και θεσμική στήριξή της προς τη Διοίκηση και τους Διοικητές των Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης, μέλη της Ε.Α.Α.Μ.Θ., οι οποίοι καθημερινά δίνουν μεγάλο αγώνα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις της θέσης τους, μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, όπως αυτό έχει δημιουργεί κατά το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19. Προς τούτο δέον κρίνεται να υπογραμμισθούν τα ακόλουθα:

Από την αρχή της πανδημίας, δόθηκαν από την τοπική Διοίκηση οι απαραίτητες οδηγίες και εντολές προς όλες της αστυνομικές Υπηρεσίες της Δ.Α. Ροδόπης, προκειμένου να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του ιού, σε εκτέλεση των ειδικότερων διαταγών της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, προμηθεύοντας τις παράλληλα με αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμόμετρα, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά).

Πέραν των ανωτέρω, και προς αποκατάσταση των πραγματικών περιστατικών, γνωρίζεται ότι λόγω του πρόσφατου  επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής της Ροδόπης , προσήλθε στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, κατόπιν πρωτοβουλίας του οικείου Αστυνομικού Διευθυντή,  κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. συνολικά πέντε (5) φορές μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων (σε συνέχεια των 9 φορών που διενεργήθηκαν έλεγχοι το περασμένο καλοκαίρι), διενεργώντας δεκάδες τεστ στους παρευρισκόμενους αστυνομικούς, ανεξαιρέτως υπηρεσιακής προέλευσης, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί προς τούτο μέσω των Υπηρεσιών τους. Υπήρξε μάλιστα περίπτωση, που ενώ υπήρχαν ακόμη διαθέσιμα τεστ στο κλιμάκιο, δεν υπήρχαν έτεροι παρόντες εθελοντές συνάδελφοι, με αποτέλεσμα κατόπιν άμεσης κινητοποίησης να κληθούν εσπευσμένα και άλλοι για να υποβληθούν σε αυτά, αξιοποιώντας έτσι στο έπακρο τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Ε.Ο.Δ.Υ..

Κατόπιν τούτων, η  Ένωσή μας φρονεί πως μπροστά στα κοινά προβλήματα και στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά, όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και οι ενέργειές τόσο της Διοίκησης, όσο και των εκλεγμένων Σωματείων, να κινούνται συστρατευόμενες με γνώμονα την αποτελεσματικότερη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και των εργασιακών συμφερόντων της κοινής αστυνομικής μας οικογένειας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x