ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Στυλιανίδη για τα ιδιωτικά σχολεία

«Αυτό δείχνει και αποδεικνύει τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας» είπε ο Βουλευτής Ροδόπης απαντώντας για τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία

fonirodopis.gr

Αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δήλωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη για τα ιδιωτικά σχολεία, τα οποία ο Βουλευτής Ροδόπης ούτε λίγο ούτε πολύ διαφήμισε εις βάρος των δημόσιων.

Μιλώντας σήμερα στο OPEN ΤV ο κ. Στυλιανίδης κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι «έχουν δημιουργηθεί με την τηλεκπαίδευση μαθητές δυο ταχυτήτων, στα ιδιωτικά σχολεία να κάνουν μάθημα και στα δημόσια να μένουν στο connecting της Cisco», όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, είπε ότι «αυτό δείχνει και αποδεικνύει τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας την οποία ευθέως αμφισβητεί η Αριστερά».

«Το ακούσαμε κι αυτό», λέει ο Νίκος Φίλης, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο πάνελ και απάντησε ότι «αυτό που πραγματικά δείχνει είναι την παράλυση της κυβέρνησης και την έλλειψη προετοιμασίας σε όλα, για κάτι που οι πάντες βλέπαμε ότι έρχεται».

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, «Φτάνει πια! Θα ‘πρεπε να κρύβονται, όχι τόσο ξεδιάντροπα να διαφημίζουν την ιδιωτική εκπαίδευση αφού πρώτα έχουν κάνει μέσα σε 15 μήνες ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να διαλύσουν το δημόσιο σχολείο. Να φύγουν!».

Την αντίδραση του εξέφρασε και ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Σταμάτης Σακελλίων, ο οποίος κάνει λόγο για «το απίστευτο χάλι που έχει δημιουργηθεί στα δημόσια σχολεία με ευθύνη αποκλειστικά της κυβέρνησης».

Αναλυτικά, δηλώνει:

«Σε σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία σε σχέση με τα ιδιωτικά ο κυβερνητικός βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης απάντησε πως “αυτό αποδεικνύει την δυναμικότητα του ιδιωτικού τομέα”. Ναι αυτό απάντησε. Αποσιωπώντας τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που άφησε το δημόσιο σχολείο χωρίς προετοιμασία, με εικόνες ντροπής όπως αυτές της Πεύκης και της Πάτρας.

Που εδώ και 6 μήνες η Υπουργός που με τόση άνεση ‘’ξεπλένει’’ ο κ. Στυλιανίδης έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να μην στηρίξει το δημόσιο σχολείο. Με τέτοια άνεση ο πρώην Υπουργός Παιδείας ‘’αγνοεί’’ το πασιφανές, το απίστευτο χάλι που έχει δημιουργηθεί στα δημόσια σχολεία με ευθύνη αποκλειστικά της κυβέρνησης που με ενθουσιασμό στηρίζει, όπως φαίνεται.  Δεν άκουσε ο κ. Στυλιανίδης, δεν διάβασε πουθενά την οργή των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Τα πλησιάζοντα γεγονότα όμως θα ξυπνήσουν σύντομα την κυβερνητική πλειοψηφία. Αλλά είναι κρίμα ένας πρώην Υπουργός Παιδείας να υπονομεύει τόσο κυνικά το δημόσιο σχολείο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x