ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ Ροδόπης: «Αυτό δεν είναι φιάσκο, είναι αθλιότητα»

Καλεί την κυβέρνηση να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα για «να γίνει σωστή δουλειά, για να γίνει μάθημα»

fonirodopis.gr

Αθλιότητα χαρακτηρίζει το ΚΚΕ Ροδόπης την πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης σε δημοτικά και νηπιαγωγεία καθώς αρκετοί μαθητές δεν μπόρεσαν να συνδεθούν στην πλατφόρμα του Webex.

Το ΚΚΕ Ροδόπης καλεί την κυβέρνηση να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα για «να γίνει σωστή δουλειά, για να γίνει μάθημα».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«H πρώτη μέρα εφαρμογής της  τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ήταν ένα μαρτύριο.   Το σύστημα  στα όριά του, τα παιδιά να πετιούνται εκτός μαθήματος, μαθητές και εκπαιδευτικοί να μην  ακούγονται.  Με απλά λόγια δεν μπορεί να γίνει με τίποτα μάθημα. Την ίδια στιγμή -και δικαιολογημένα- οι γονείς είναι έξαλλοι. Πολλοί  γονείς, ακόμα και με  άδειες  από τις δουλειές τους, φρόντισαν να είναι δίπλα στα παιδιά τους για να τα βοηθήσουν μιας και λόγω ηλικίας  δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνα τους αυτή την κατάσταση.

Αυτό δεν είναι φιάσκο. Είναι αθλιότητα! Και πρέπει η κυβέρνηση να πάψει να σφυρίζει αδιάφορα και να αραδιάζει αριθμούς χωρίς αντίκρισμα. Το μόνο που διαπιστώνει ότι «όλα λειτουργούν καλά» είναι το υπουργείο Παιδείας.

Εδώ και τώρα να βρεθεί λύση, για όσο διάστημα είναι δυστυχώς κλειστά τα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης.
-Να στηριχτούν οι εκπαιδευτικοί, που δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να βρεθούν ουσιαστικά και με όλα τα μέσα δίπλα στους μαθητές.
-Να ενισχυθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και όλες οι τεχνολογικές υποδομές που απαιτούνται.

-Να εξασφαλιστεί η κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet.

Όσο περνάει ο καιρός, και σε αυτές τις καταστροφικές συνθήκες που προκαλούνται από την κυβέρνηση, το αίτημα δεν μπορεί παρά να είναι ένα: Ανοίξτε τα σχολεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να γίνει σωστή δουλειά, για να γίνει μάθημα.

Αλλιώς, η κυβέρνηση θα έχει την ευθύνη για τη μορφωτική στασιμότητα χιλιάδων παιδιών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ