ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Η Οδύσσεια του 12% και η νίκη της επιμονής μας

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον συμψηφισμό για τον συμψηφισμό του 12% με οφειλές των επιχειρήσεων της Θράκης προς το Δημόσιο

fonirodopis.gr

του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη
Βουλευτή Ροδόπης Νέας Δημοκρατίας
Επικ. Καθηγητή Νομικής. Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

 


Μετά από 10 χρόνια αδικίας και περιφρόνησης του Κράτους προς τις επιχειρήσεις της Θράκης, επιτέλους η Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη αποκαθιστά τη δικαιοσύνη, τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα της Πολιτείας.

Το 12% επιδότησης ημερομισθίου θεσπίστηκε με διακομματική απόφαση τη δεκαετία του 1990 και εφαρμόστηκε από όλες τις Κυβερνήσεις μέχρι το τέλος του 2009. Συχνά ως Βουλευτές χρειάστηκε να ασκούμε συστηματική πίεση στους αρμόδιους Υπουργούς της τότε Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή για να μην καθυστερεί η καταβολή του στις επιχειρήσεις πάνω από 2-3 μήνες.

Από το 2010 η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου σταμάτησε να καταβάλει το 12% επικαλούμενη λόγους «αντικοινωνικότητας και παράνομων κρατικών ενισχύσεων». Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση ήταν οι επιχειρήσεις να μην εισπράξουν ποτέ χρήματα, τα οποία ενέταξαν όμως στους ισολογισμούς τους, φορολογήθηκαν ή εκχώρησαν στις τράπεζες ως εγγύηση δανεισμού σε μια περίοδο σφοδρής έλλειψης ρευστότητας. Από αυτή την ασυνέπεια του κράτους πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν ή μετακόμισαν στα Βαλκάνια με συνέπεια η ανεργία σε Αν. Μακεδονία και Θράκη να εκτιναχθεί από το 5% στο 36%. Πολλοί νέοι αναγκάσθηκαν μάλιστα τα να φύγουν οριστικά στο εξωτερικό.

Μια απόπειρα αποκατάστασης έγινε το 2014 με παρέμβαση μας προς την Κυβέρνηση Σαμαρά και τον τότε Υφυπουργό Χρ. Σταϊκούρα. Δυστυχώς όμως παρά τα επιχειρήματα μας και την επίκληση του άρθρου 174Α της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ (που είχα προτείνει μαζί τη Μ. Γιαννάκου στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα) και το άρθρο 106 παρ. 1 του Συντάγματος, δεν πρόλαβε να τελεσφορήσει διότι πρόλαβαν οι έκτακτες εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Όταν επαναφέραμε το θέμα το 2015 μαζί με τους Συνδέσμους και τα Επιμελητήρια η αντίδραση της Κυβέρνησης Τσίπρα / ΣΥΡΙΖΑ ήταν με δύο Υπουργικές Αποφάσεις του Υπουργού κ.Σταθάκη να καταργηθεί η εφαρμογή του κινήτρου, χωρίς καν να αποκατασταθούν το οφειλόμενα του Κράτους προς τις επιχειρήσεις από το 2010 ως το 2015. 

Ο αγώνας μας συνεχίστηκε με κατάθεση ερώτησης από την Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη προς την αρμόδια Επίτροπο Ανταγωνισμού, η οποία επιβεβαίωσε το δικαίωμα του Κράτους-Μέλους να στηρίζει παραμεθόριες και υποβαθμισμένες περιοχές με τέτοιου είδους πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης. 

Παράλληλα μαζί με τις επιχειρήσεις στηρίξαμε την προσφυγή και την τελική τους δικαίωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας την προηγούμενη άνοιξη του 2020, το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικές τις Υπουργικές Αποφάσεις ΣΥΡΙΖΑ-Σταθάκη.

Μετά από αυτή την ευχάριστη εξέλιξη εντατικοποιήσαμε την προσπάθεια μας για λύση ενημερώνοντας τον Πρωθυπουργό, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση για νομοθετική πρωτοβουλία στους αρμόδιους Υπουργούς, στοιχειοθετώντας την εισήγηση μας προς τις κρατικές υπηρεσίες. 

Χρειάστηκε απίστευτη επιμονή και κοπιώδης προσπάθεια για να επιτύχουμε το τελικό αποτέλεσμα. Δύο (2) Νόμοι, τέσσερεις (4) Υπουργικές Αποφάσεις και μια εγκύκλιος που ανακλήθηκε, ώσπου να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα που αποκαθιστά την αδικία σε βάρος της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, των τοπικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων. 

Η Οδύσσεια αυτή του 12% ανέδειξε σε όλους μας, πόσο σθεναρά αντιστέκεται ένα βαθύ, γραφειοκρατικό και αντιδραστικό κράτος σε κάθε δημιουργική προσπάθεια της υγειούς αγοράς και της Ελληνικής Περιφέρειας.

Απέδειξε τη μικρότητα κάποιων Κομμάτων, προσώπων και ΜΜΕ που χωρίς να έχουν κάνει τίποτε, δε διστάζουν να ασκούν εύκολη και άδικη κριτική σε όσους προσπαθούν για λύση, παρότι κι αυτοί ευθύνονται σημαντικά για την κατάσταση.

Απέδειξε την αντίδραση ενός απίστευτου ανταγωνισμού προς τις επιχειρήσεις της περιοχής μας από ομοειδείς επιχειρήσεις του κέντρου που θα ήθελαν εύκολα να τελειώνουν με τους ανταγωνιστές τους.

Τέλος απέδειξε πόσο σημαντικό είναι για την ακριτική Αν. Μακεδονία και Θράκη μας να έχει σοβαρή και ισχυρή Εκπροσώπηση στα Κέντρα των Αποφάσεων στην Αθήνα διότι εκεί κακώς ή καλώς κρίνεται η έκβαση των περισσότερων ζητημάτων που αφορούν το μέλλον μας. 

Με την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση που σας κοινοποιώ λήγει ελπίζω επιτυχώς η Οδύσσεια του 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης, χάρη στη συμπαράσταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του γραφείου του που μας στήριξε όλο αυτό το διάστημα. Και φυσικά με τη θετική συμβολή των συναρμόδιων Υπουργών Χρ. Σταϊκούρα, Γ. Βρούτση, Θ. Σκυλακάκη και Α. Βεσυρόπουλου που άκουσαν τις νομικές μας εισηγήσεις συχνά και κόντρα σε ένα αντιδραστικό γραφειοκρατικό κατεστημένο.

120 περίπου εκ. ευρώ θα συμψηφιστούν με οφειλές των επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας εξυγιαίνοντας τες και δίδοντας τες πρόσβαση σε φθηνές χρηματοδοτήσεις που θα τους επιτρέψουν, όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να επεκταθούν, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. 

Η Οδύσσεια αυτή διδάσκει σε όλους μας για ακόμη μια φορά ότι η σοβαρή, υπεύθυνη και συστηματική προσπάθεια διεκδίκησης για τα θέματα της περιοχής, χωρίς περιττούς θορύβους και επικοινωνιακές φιοριτούρες μπορεί να οδηγήσει σε ΝΙΚΗ της ΕΠΙΜΟΝΗΣ και σε ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ: «Να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από το έξοδο των self test»

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να στηρίζει τους επαγγελματίες με κάθε πρόσφορο μέσο και όχι να τους επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα», σημειώνουν στην αναφορά τους προς τον Υπουργό Εργασίας

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατέθεσαν αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την επιστολή των Ομοσπονδιών Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας και Δράμας με θέμα: «Ανάκληση υποχρέωσης εργοδοτών χορήγησης self-test», στην οποία τονίζουν ότι οι επαγγελματίες δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με την επιπλέον δαπάνη των self test για τους εργαζόμενους τους, αλλά αυτά θα πρέπει να δίνονται δωρεάν από το κράτος με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

«Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με δεδομένο το πλήγμα που δέχτηκαν οι επαγγελματίες από την υγειονομική και οικονομική κρίση, η κυβέρνηση θα έπρεπε να στηρίζει τους επαγγελματίες με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να επανέλθει η αγορά στην κανονικότητα και όχι να τους επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα. Και μάλιστα σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις έτσι κι αλλιώς δε μπορούν να ανταποκριθούν στις ήδη υπάρχουσες υποχρεώσεις τους.

Οι ΟΕΒΕΣ ΑΜΘ ζητούν να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από το έξοδο των self test σε μια δύσκολη συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου», σημειώνουν στην αναφορά τους οι Βουλευτές.

Την αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές Γκαρά Αναστασία, Ελευθεριάδου Σουλτάνα, Ζεϊμπέκ Χουσείν, Ξανθόπουλος Θεόφιλος και Χαρίτου Δημήτρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Η αλλαγή στάσης της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ζόραν Ζάεφ

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι προεκλογικές κραυγές της Νέας Δημοκρατίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, όπως φάνηκε από τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ζόραν Ζάεφ στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε την «πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών» από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας.

«Ασφαλώς θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις εξελίξεις στην ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας, την οποία η Ελλάδα υποστηρίζει, όπως είναι γνωστό, πάντα με βάση τους ισχύοντες κανόνες και προϋποθέσεις, στο πλαίσιο της σταθερής και ενεργού στήριξής μας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Και, βεβαίως, ζωτικής σημασίας παραμένουν ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας και η πλήρης, συνεπής και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών -όπως έχουμε συζητήσει. Αυτοί είναι οι βασικοί δείκτες στις διμερείς μας σχέσεις αλλά και για την προοπτική ένταξης της χώρας σας στην ΕΕ», ανέφερε ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόμενος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις επισήμανε πως «δεν υπάρχει καμία εναλλακτική για τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, πέρα από ένα μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως γνωρίζετε, είναι μεγάλη μας χαρά που πλέον είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Χαιρόμαστε που η Ελληνική Αεροπορία περιπολεί στους αιθέρες μας. Πριν από ένα μήνα γιορτάσαμε τη συμπλήρωση ενός έτους από την ένταξή μας στο NATO. Τα ελληνικά αεροσκάφη πετούσαν στον ουρανό μας κατά τη διάρκεια της τελετής και αυτό προκάλεσε πολύ θετικές αντιδράσεις από τους πολίτες μας».

Νωρίτερα, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Ζόραν Ζάεφ αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που βοήθησε τη Βόρεια Μακεδονία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Να σταματήσει το κρυφτό και να φέρει προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας»

«Τώρα που ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει ζωτικής σημασίας την τήρηση της προεκλογικά “προδοτικής” Συμφωνίας των Πρεσπών, να σταματήσει το κρυφτό με τους βουλευτές του και να φέρει προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία για να μη ρεζιλεύεται άλλο η χώρα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Εκτός εάν είναι τόσο αδύναμος πρωθυπουργός που φοβάται ότι θα τον ρίξει το ίδιο του το κόμμα μετά τη κραυγαλέα προεκλογική εξαπάτηση» προσθέτει με νόημα η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αξία της οικογένειας στην Ελλάδα ανέδειξε σε διεθνές νομικό συνέδριο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Ο Βουλευτής Ροδόπης, που εκπροσώπησε την Ελλάδα, μίλησε για την «Αξία της οικογένειας στην Ελλάδα: Συνταγματική προστασία και πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις»

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε διεθνές Νομικό Συνέδριο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας μίλησε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο TITUMAIORESCU στο Βουκουρέστι με τη συμμετοχή Καθηγητών και Ακαδημαϊκών από πολλές χώρες της Ευρώπης (Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Ελλάδα) καθώς και του κόσμου (ΗΠΑ, Ινδία κλπ).

Το θέμα του Συνεδρίου αφορούσε στο «Ρόλο του θεσμού της οικογένειας και στη σημασία της οικογενειακής κληρονομιάς και παράδοσης, υπό την οπτική του εθνικού Συντάγματος, του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που εκπροσώπησε την Ελλάδα, παρουσίασε την: «Αξία της οικογένειας στην Ελλάδα: Συνταγματική προστασία και πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τελευταία Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ελλάδα κατά την οποία αναγνωρίστηκε ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισε η ελληνική οικογένεια κατά τη διάρκεια τόσο της τελευταίας οικονομικής κρίσης όσο και κατά την πανδημία.

Γι’ αυτό, και όπως τόνισε, «ο συνταγματικός νομοθέτης του 2019 θέσπισε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ως μίνιμουμ αναγνώριση της συμβολής του θεσμού ως θεμέλιο της κοινωνίας και του έθνους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

«Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε», σχολίασε ο δημοσιογράφος προκαλώντας την αμηχανία τον Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Για καιρό θα θυμάται ο Χάρης Θεοχάρης τη συνέντευξη που έδωσε στο BBC καθώς ο δημοσιογράφος αποδόμησε πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα για τον τουρισμό και για τους εμβολιασμούς.

Ο δημοσιογράφος Στίβεν Σακούρ κατά τη διάρκεια της εκπομπής HardTalk δεν μάσησε τα λόγια του και στρίμωξε για τα καλά τον υπουργό Τουρισμού. Ο δημοσιογράφος κατά την εισαγωγή του παρατήρησε ότι ο Χάρης Θεοχάρης βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση ενώ διερωτήθηκε αν είναι πολύ νωρίς για να επιστρέψουν οι τουρίστες στην Ελλάδα.

Μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη

Μάλιστα σχολίασε τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους γίνονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, προκαλώντας την αμηχανία του Χάρη Θεοχάρη. «Με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης εμβολιάζετε τους πολίτες. Όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν» σημείωσε και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

  • Χάρης Θεοχάρης: Δεν είμαστε…
  • Στίβεν Σακούρ: Είστε στις 5 χειρότερες χώρες
  • Χάρης Θεοχάρης: Όχι δεν είμαστε
  • Στίβεν Σακούρ: Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα

Στη συνέχεια ο Χάρης Θεοχάρης παραδέχτηκε εμμέσως τους αργούς ρυθμούς λέγοντας πως το σύστημα είναι περίπλοκο και πως δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί αν δεν υπάρχουν εμβόλια, καθώς διαφυλάττουν και τη δεύτερη δόση.

Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε επίσης το άνοιγμα του τουρισμού το 2020 και το υψηλό δεύτερο κύμα κορωνοϊού που αντιμετώπισε η Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός –σύμφωνα με τις έρευνες- συνδέει την έξαρση με την απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα για τους τουρίστες. Δε φοβάστε μήπως γίνει το ίδιο;».

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης αρνήθηκε πως ο τουρισμός είχε κάποια σχέση.

«Κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε» συνέχισε ο Στίβεν Σακούρ και αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για εμβολιασμούς έως το τέλος του Απριλίου. «Βρισκόμαστε στον Μάϊο και ούτε καν ο σχεδιασμός πλησιάζει τους στόχους» λέει ο δημοσιογράφος. Ο Χάρης Θεοχάρης από την πλευρά του αρνήθηκε πως τα νησιά θα εμβολιάζονταν έως το τέλος Απριλίου.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην υπόθεση της Καλύμνου που πέρασε ξαφνικά σε σκληρό lockdown. «Διαβάζουμε όλοι τις εφημερίδες, υπουργέ. Ο κόσμος τα διαβάζει και θα νομίζει πως η Ελλάδα δεν είναι καλή ιδέα για ταξίδι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση δε φοβάται να πάρει δύσκολες αποφάσεις. «Αυτό δείχνει πως είμαστε έτοιμοι να πάρουμε κάθε τοπικό μέτρο χωρίς να κρύψουμε κάτι».

Ο δημοσιογράφος συνεχίζει την σκληρή κριτική λέγοντας πως η 14η Μαΐου ίσως είναι ίσως μια ατυχής ημερομηνία αφού και από τις ΗΠΑ καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθέτησε την Ελλάδα στο επίπεδο 4 που σημαίνει «μην ταξιδέψετε».

Ο  δημοσιογράφος αναφέρει επίσης πως η Ελλάδα δεν είναι ούτε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν ήταν λάθος η απόφαση της Βρετανίας ο Χάρης Θεοχάρης πρότεινε για το Λονδίνο ένα διαχωρισμό των περιοχών της Ελλάδας, προτείνοντας τα νησιά που είναι σε καλύτερη κατάσταση να μπουν στην πράσινη λίστα.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως με την καραντίνα που επιβάλλεται στους τουρίστες από την Βρετανία που θα ήθελαν να επισκεφθούν την Ελλάδα, δεν είναι ρεαλιστικό να έρθουν και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται στο Λονδίνο μήπως αναθεωρήσουν στη Βρετανία την απόφασή τους.

«Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;», ρώτησε τότε χωρίς περιστροφές ο δημοσιογράφος:

«Όχι» απαντά ο αρχικά ο Χάρης Θεοχάρης και στη συνέχεια σημειώνει ότι η κυβέρνηση βρίσκει μια ισορροπία μεταξύ της οικονομίας και της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος επισήμανε πως δεν μπορεί να υπάρχει ισορροπία όταν η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 ώρες πριν

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ: «Να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από το έξοδο των self test»

ΡΟΔΟΠΗ14 ώρες πριν

Ελευθέρια: Τη σεπτή εικόνα Θεομήτορος υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 ώρες πριν

Μητσοτάκης: «Να υπάρξει πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών»

YΓΕΙΑ15 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 7 νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΡΟΔΟΠΗ19 ώρες πριν

Είδη ρουχισμού σε ορφανά παιδιά παρέδωσε η ΔΕΜΠ Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες πριν

Την αξία της οικογένειας στην Ελλάδα ανέδειξε σε διεθνές νομικό συνέδριο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

TΟΥΡΚΙΑ19 ώρες πριν

Νέα πρόκληση Ακάρ: «Η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις, δείτε τον χάρτη του 1821»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες πριν

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες πριν

Εκλογές για τις σχολικές εφορείες των μειονοτικών σχολείων, προανήγγειλε ο Ιλχάν Αχμέτ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ22 ώρες πριν

Ευχές από τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν για το Ραμαζάν Μπαϊράμ

ΡΟΔΟΠΗ14 ώρες πριν

Ελευθέρια: Τη σεπτή εικόνα Θεομήτορος υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες πριν

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

ΡΟΔΟΠΗ22 ώρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει τα 101 χρόνια απελευθέρωσης της

ΕΚΚΛΗΣΙΑ2 ημέρες πριν

Παντελεήμων: «Τα φετινά Ελευθέρια να γίνουν αφετηρία εθνικής και πνευματικής ανάτασης»

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Θρόμβωση στο πόδι 11 μέρες μετά το AstraZeneca – «Πώς γλίτωσα τον ακρωτηριασμό»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ημέρες πριν

Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους 20χρονης στα Γλυκά Νερά

ΡΟΔΟΠΗ5 ημέρες πριν

Ημέρα μνήμης για τους αγώνες εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Ροδόπη: Αγανάκτησε μέχρι και ο Τούρκος Πρόξενος με σκισμένη ελληνική σημαία σε σχολείο!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

Άνοιγμα γυμναστηρίων μόνο για τους εμβολιασμένους, ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Κομοτηνή – Φωτιά σε ταβέρνα: Προσπαθούσαν να ξηλώσουν το βυθιζόμενο κολωνάκι!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x