ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησε το Μέρα25 Ροδόπης

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, τα στελέχη του κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης

fonirodopis.gr

Με την ευκαιρία της 47ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αντιπροσωπεία της ΠΣΕ Ροδόπης του ΜέΡΑ25 αποτελούμενη από τους Δημήτρη Γιακουμή (Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25) και τους Κώστα Δαμιανό, Γιώργο Τριανταφυλλόπουλο και Αλή Μπουλμπούλ (Μέλη της ΠΣΕ Ροδόπης), κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης.

Η κατάθεση έγινε τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του COVID 19 (Μάσκες – Αποστάσεις) με την διακριτική επίβλεψη της αστυνομίας.

Το ΜέΡΑ25 Ροδόπης σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Παρά το κλίμα αστυνομικής τρομοκρατίας που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ απαγορεύοντας τις συναθροίσεις, με χουντικού τύπου διατάξεις που καταπατούν κάθε έννοια δημοκρατίας και συντάγματος, εορτάστηκε και φέτος η επέτειος του Πολυτεχνείου.

Αν και λόγο της πανδημίας η μέρα στερείται της αίγλης και της δυναμικότητάς της δεν παύει να αποτελεί ορόσημο των αγώνων του Ελληνικού Λαού για τα πάγια αιτήματά του «Ψωμί , Παιδεία , Ελευθερία» που αν και πέρασαν 47 ολόκληρα χρόνια δεν έχουν ακόμα δικαιωθεί.

Αντιθέτως μάλιστα

• Τα μνημόνια των 10 τελευταίων ετών που μετέτρεψαν τη χώρα σε Χρεοδουλοπαροικία

• Οι στρατιές ανέργων , επισφαλώς εργαζομένων και μερικώς απασχολούμενων που αναζητούν ένα «κομμάτι ψωμί» στην Ελλάδα των μνημονίων

• Τα σχολεία που υπολειτουργούν κάθε χρόνο από την έλλειψη εκπαιδευτικών και υποδομών με συνέπειες στην εκπαίδευση των παιδιών μας

• Η υποδούλωση των κυβερνήσεων μας στις επιταγές της Τρόϊκας και των ντόπιων και ξένων ολιγαρχών

• Η διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας που αντί να ενισχυθεί εν μέσω πανδημίας αποδυναμώνεται.

• Η δημοκρατία που παραπαίει από την κρατική καταστολή και τον φασισμό

τα έκαναν ακόμα πιο επίκαιρα από ποτέ.

Το ΜέΡΑ25 στα πλαίσια της Ρεαλιστικής Ανυπακοής θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να παλεύει για τα δίκαια αιτήματα του λαού ενάντια στους Ολιγάρχες και τους υποτακτικούς τους εντός και εκτός Ελλάδας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ