ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβολικός ο εορτασμός του Πολυτεχνείου στην Κομοτηνή από κόμματα και φορείς

Με ολιγομελή παρουσία και τηρώντας τα μέτρα κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης υπό το διακριτικό βλέμμα αστυνομικών δυνάμεων

fonirodopis.gr

Με ολιγομελή παρουσία στελεχών και τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα πολιτικά κόμματα και φορείς κατέθεσαν την Τρίτη στεφάνι για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης μπροστά στο κτίριο της Π.Ε. Ροδόπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάθεση στεφανιών πραγματοποιήθηκε με εμφανή αλλά διακριτική παρουσία των Αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες επέβλεπαν τη τήρηση των μέτρων, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η παρέμβαση τους.

Το πρώτο στεφάνι κατατέθηκε, στις 12 το μεσημέρι, από αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής Ροδόπης Ροδόπης αποτελούμενη από τους Παύλο Δαμιανίδη, Δάμωνα Δαμιανό και Γιώργο Μανανά.

Μετά την κατάθεση του στεφανιού, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης τόνισε «βρισκόμαστε σήμερα εδώ ως Κίνημα Αλλαγής για να καταθέσουμε στεφάνι σε μια συμβολική κίνηση τιμής στην επέτειο του Πολυτεχνείου και για να διατρανώσουμε την πίστη και την προσήλωση μας στα μηνύματα και τις αξίες που μας κληροδότησαν οι ήρωες του Πολυτεχνείου. Τις αξίες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας».

Ερωτηθείς για την απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων, ο Παύλος Δαμιανίδης τη χαρακτήρισε μεν ως «αδικαιολόγητα αυταρχική» όμως τόνισε δε ότι το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε να μείνει μακριά από αυτή τη στείρα αντιπαράθεση που δεν εξυπηρετεί την κοινωνία τη δεδομένη χρονική στιγμή.

«Η γιορτή του Πολυτεχνείου συμβαίνει φέτος σε μία χρονική στιγμή που η χώρα βρίσκεται υπό την απειλή μίας πανδημίας και μίας τεράστιας υγειονομικής κρίσης. Έτσι όπως τίποτα στη ζωή μας φέτος δεν ήταν κανονικό, δεν θα μπορούσε να είναι κανονικός και ο εορτασμός του Πολυτεχνείου. Δυστυχώς όμως ζούσε έναν διχασμό ο οποίος είναι αχρείαστος. Έχουμε από τη μία πλευρά μία αδικαιολόγητα αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης και από την άλλη έχουμε μερίδα της Αριστεράς να τσιμπάει σε αυτή την πρόκληση από την πλευρά της κυβέρνησης και με μία εμμονή σε μία ιδεολογία που στη βάση της είναι σωστή αλλά δεν είναι προσαρμοσμένη στις τρέχουσες εξελίξεις, να καλλιεργούμε έναν διχασμό ο οποίος είναι αχρείαστος για την κοινωνία μας αυτή τη στιγμή. Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής επιλέξαμε να μείνουμε μακριά από αυτή την αντιπαράθεση επειδή τη θεωρούμε τεχνητή και αχρείαστη», επεσήμανε ο Παύλος Δαμιανίδης.

Στεφάνι από ΣΥΡΙΖΑ και «ΠΟΛΗτική Ανατροπή»

Ακολούθως, στεφάνι κατέθεσαν στη 1 το μεσημέρι, ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων και η επικεφαλής της «ΠΟΛΗτικής Ανατροπής» Ελένη Λαφτσή μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Ανέστη Στρατιάδη και Γιώργο Λουτατίδη.

Ο βουλευτής Ροδόπης  Δημήτρης Χαρίτου σε δήλωσή του για το διαχρονικό μήνυμα της σημερινής επετείου ανέφερε:

«Τιμούμε με πρωτόγνωρο τρόπο την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το μήνυμά του όμως είναι ένα διαρκές προσκλητήριο αγώνα για μία κοινωνία δίκαιη με δημοκρατία, με ελευθερία, με ανεξαρτησία. Αυτό το μήνυμα ενοχλεί, γι’ αυτό η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία θέλει να βάλει στον «πάγο» τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Το μήνυμά του όμως είναι ζωντανό και επίκαιρο.

Το μήνυμά του μας καλεί να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και να θωρακίσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας απέναντι σε μία κυβέρνηση που ολιγωρεί, εφησυχάζει και έχει χάσει τον έλεγχο για την εξέλιξη της πανδημίας.

Το μήνυμα του είναι να υπερασπιστούμε τον κόσμο της εργασίας, να κρατηθεί όρθια η κοινωνία και οι νέοι μας, η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, για να μην πληρώσουν ξανά τα σπασμένα της κρίσης.

Το μήνυμά του είναι να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία από μία κυβέρνηση που επιλέγει την ένταση και την πόλωση, που επιδιώκει τον διχασμό μέσα στην κοινωνία, γιατί θέλει να συγκαλύψει τις δικές της μεγάλες πολιτικές ευθύνες.

Το εμβόλιο για την αντιμετώπιση της νόσου της πανδημίας θα το έχουμε σε λίγους μήνες. Το εμβόλιο, όμως, για να αντιμετωπίσουμε τη νοσηρή κατάσταση που γεννούν μέσα στην κοινωνία οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης το κρατούν οι ίδιοι οι πολίτες στα χέρια τους. Ένα μεγάλο δημοκρατικό, προοδευτικό, ενωτικό κίνημα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ