ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην Κομοτηνή

Την εξήγγειλαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης και ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης

fonirodopis.gr

Συμβολική συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, εξήγγειλαν από κοινού η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης και ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί, όπως αναφέρουν, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση της ΝΔ που «βρήκε την περίοδο της πανδημίας τη χρυσή ευκαιρία και επιβάλλει αντιδραστικούς νόμους και αντεργατικά τερατουργήματα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«47 χρόνια πέρασαν από τον ηρωικό ξεσηκωμό του ελληνικού λάου εναντία στη στρατιωτική δικτατορία των συνταγματαρχών. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου διδάσκει ότι ο λαός μπορεί με την πάλη του να επιβάλει εξελίξεις όσο ισχυρός και αν φαίνεται ο αντίπαλος. Αυτό το μήνυμα ενοχλεί όλες τις κυβερνήσεις. Γι’ αυτό υπονομεύουν το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο των αγωνιστικών εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση της ΝΔ με την εκκωφαντική σιωπή των κομμάτων του ΕυρωΝατοικού μονόδρομου, θέλει να επιβάλει την απαγόρευση των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου με πρόφαση την Πανδημία.

Δεν είναι οι λαϊκές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που απειλούν τη δημόσια υγεία! Αυτές πραγματοποιούνται με μέτρα  προστασίας πολύ πιο αυξημένα, απ’ αυτά στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς εκεί που την ευθύνη την έχει το κράτος και η εργοδοσία.

Η κυβέρνηση επέλεξε να μας αφήσει απροστάτευτους, θεωρώντας την υγεία και τη ζωή του λαού κόστος που δεν χωρά στις επιλογές της. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οχτώ μήνες τώρα δεν πήραν ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο, άφησαν τα νοσοκομεία αθωράκιστα, τα σχολεία με μια μάσκα, οι χώροι εργασίας μετατράπηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε την περίοδο της πανδημίας τη χρυσή ευκαιρία και επιβάλλει αντιδραστικούς νόμους και αντεργατικά τερατουργήματα. Με δεκάδες Π.Ν.Π., από το Μάρτη επέβαλλε την εκ περιτροπής εργασία με μισό μισθό και μισά δικαιώματα, μείωση μισθών και αναστολές συμβάσεων, χιλιάδες απολύσεις, πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Ετοιμάζουν τις επόμενες μέρες να φέρουν τις «ανατροπές του αιώνα», επιβάλλοντας την 10ωρη εργασία, την κατάργηση των υπερωριών, μισθούς των 200 ευρώ, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας.

Το αίτημα για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι επίκαιρο όσο ποτέ σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας με τα σύγχρονα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας για την προστασία της ζωής, της δουλειάς, της υγείας του λαού.

Την ώρα που οι λαοί της περιοχής μένουν απροστάτευτοι στην πανδημία, ΗΠΑ και ΕΕ συνεχίζουν προωθούν τους δικούς τους ενεργειακούς και άλλους σχεδιασμούς κόντρα σε Ρωσία και Κίνα με την Ελληνική αστική τάξη να αναλαμβάνει να κρατήσει πάση θυσία την Τουρκία στο Νατοϊκό στρατόπεδο θυσιάζοντας ακόμη και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Αν η τουρκική αστική τάξη διεκδικεί μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας για λογαριασμό της, χωρίς να διστάζει να χτυπήσει και στρατιωτικά, η ελληνική αστική τάξη δεν πάει πίσω. Γι’ αυτό μετατρέπετε η Ελλάδα σε ένα απέραντο στρατιωτικό ορμητήριο των φονιάδων των λαών, ενώ οι στρατιωτικές συνεργασίες με Ισραήλ, Αίγυπτο κτλ φέρνουν τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου πιο κοντά.

  • Λέμε, ΟΧΙ στις βάσεις και τα πυρηνικά. Να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης και οι υπόλοιπες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη γύρω περιοχή.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, να γυρίσουν πίσω τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Την Τρίτη 17 Νοέμβρη τιμάμε το παράδειγμα της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου με συμβολική συγκέντρωση τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Γιατί ο «δρόμος έχει την δική του ιστορία» και θα τον διαβούμε για ακόμη μια φορά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ