ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 15 Νοεμβρίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής συνιστά μεγάλη προσοχή στη τήρηση των μέτρων

fonirodopis.gr

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής ενημερώνει επαγγελματίες και καταναλωτικό κοινό για την υπουργική απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 72687/12-11-2020, σύμφωνα με την οποία καθορίζονται τα εξής:

1. Το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων (Σούπερ Μάρκετ, Μίνι Μάρκετ, Φούρνων, κρεοπωλείων, ζαχαροπλαστείων, κλπ.), των φαρμακείων και των συνεργείων αυτοκινήτων ορίζεται πλέον αυστηρά και για όλους μέχρι 20.30. Υπενθυμίζεται ότι τα σχετικά καταστήματα δεν έχουν δικαίωμα όσο είναι ανοιχτά να διαθέτουν τα διαρκή είδη που αποκλείονται από τους αναφερόμενους στην Απόφαση ΚΑΔ.

2. Εξαίρεση από το κλείσιμο έχει μόνο, λόγω των καταστροφών, το λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου και Καρδίτσας, καθώς και των Δήμων Χερσονήσου και Μίνωα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης.

3. Από Παρασκευή  το βράδυ εφαρμόζεται γενική απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21.00. Εξαιρούνται μόνο οι λόγοι εργασίας, επείγουσας φροντίδας υγείας και εξυπηρέτησης κατοικίδιου.

4.Για τα καταστήματα, τα οποία παραμένουν ανοιχτά, παύει να ισχύει το άνοιγμα στις 10:00 το πρωί και επιστρέφουν στο κανονικό εθνικό ωράριο (προτεινόμενο ωράριο Εμπορικού Συλλόγου).

5. Ειδικά για τα σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες delivery και μετά τις 20:30 και ως τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα.

6. Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ.2 Άρθρου 16 του  Ν.4177/2013 ( Α’ 173).

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής συνιστά μεγάλη προσοχή στη τήρηση των μέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x