ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Σ.Φ. Κοινωνικής Διοίκησης ΔΠΘ: «Κανένας φοιτητής δεν θα πεταχτεί από το δωμάτιο του»

Χαρακτηρίζουν «εγκληματικές» τις πολιτικές της Συγκλήτου του ΔΠΘ διαμηνύοντας πως «η προσπάθεια τους να πετάξουν έξω τους φοιτητές θα βρει τοίχο»

fonirodopis.gr

Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για την έξωση των οικότροφων από τις φοιτητικές εστίες «Ευκτήμων» στην Κομοτηνή, ζητάει ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης ΔΠΘ.

Ο φοιτητικός σύλλογος στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για «εγκληματικές πολιτικές» της Συγκλήτου του ΔΠΘ, που λειτουργούν «με γνώμονα το κέρδος, βλέπουν τους φοιτητές σαν βάρος και επιπλέον έξοδα και δεν μεριμνούν για την εξασφάλιση της υγείας  τους αλλά και των οικογενειών τους».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Τη στιγμή που ο λαός μας βιώνει μεγάλη ανησυχία λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία με δεκάδες νεκρούς καθημερινά, την ώρα που μεγάλο μέρος του λαού μας βρίσκεται σε  αδιέξοδο λόγω της οικονομικής κατάστασης, την ώρα που εμείς οι φοιτητές εδώ και μισό χρόνο κάνουμε μάθημα από απόσταση, μακριά απ’ το φυσικό μας χώρο που είναι οι σχολές μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και της διοίκησης που δεν πήραν το παραμικρό μέτρο για να λειτουργήσουν οι σχολές μας με ασφάλεια κανονικά, οι φοιτητές που διαμένουν στις  φοιτητικές εστίες Κομοτηνής (Οικοδομή Ευκτήμων) καλούνται απ’ τη διοίκηση του ΔΠΘ «να εκκενώσουν εντός το πολύ 3 ημερών (το αργότερο έως 18-11-2020)  τα δωμάτια τους, παραλαμβάνοντας όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα».

Με εκβιαστικό τρόπο η διοίκηση καλεί μάλιστα πάνω από 100 φοιτητές να μαζέψουν τα πράγματα τους από τα δωμάτια, διαφορετικά θα σταλούν στις αποθήκες του Πανεπιστημίου, πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «παραλαμβάνοντας όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα  ή παραδίνοντας τα για φύλαξη στους αποθηκευτικούς χώρους της οικοδομής «ΕΥΚΤΗΜΩΝ». Αναρωτιόμαστε, είναι με τα καλά τους; 

Θα αναρωτηθεί κάποιος ΓΙΑΤΙ  η διοίκηση εν μέσω LOCKDOWN και ενώ μάλιστα υπάρχει Κοινή Υπουργική Απόφαση (Δ1α/ΓΠ.οικ.71342/6.11.2020) που αναφέρει ότι «Οι φοιτητικές εστίες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά..»; Την απάντηση τη δίνει το κείμενο το οποίο στάλθηκε στους φοιτητές εστιακούς με την υπογραφή της  Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Ζωής Γαβριηλίδου στο οποίο αναφέρεται ότι το μέτρο αυτό το παίρνει το πανεπιστήμιο ώστε να «περιοριστούν μη αναγκαίες δαπάνες προς εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Είναι τουλάχιστον ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ! Αποδεικνύεται πως κάθε φορά εκεί στο Υπουργείο και στη Σύγκλητο του ΔΠΘ ξεπερνάνε τον εαυτό τους! Η προσπάθειά τους όμως να πετάξουν έξω τους φοιτητές  θα βρει τοίχο τους το ξεκαθαρίζουμε! Έχουμε πείρα και θα μας βρουν απέναντι σε αυτές τις εγκληματικές πολιτικές που λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος που βλέπουν τους φοιτητές σαν βάρος και επιπλέον έξοδα και δεν μεριμνούν για την εξασφάλιση της υγείας  τους αλλά και των οικογενειών τους.

Οι φοιτητές δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Έχουν την εμπειρία από το προηγούμενο lockdown όπου πάλι τους έδιωχναν από τις εστίες με τις ίδιες δικαιολογίες την ίδια ώρα που από τότε δεν έχουν σταματήσει να δίνουν ζεστό χρήμα στους μεγάλους ομίλους, στους καναλάρχες, στους κλινικάρχες. Φαίνεται ότι το «δημόσιο συμφέρον» στο οποίο αναφέρονται καμία σχέση δεν έχει με τις ανάγκες των φοιτητών για σύγχρονες σπουδές, για σίτιση και στέγαση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x