ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΒΟΥΛΗ

Μητσοτάκης: Στοχευμένα τεστ και δωρεάν laptop σε Γυμνάσια και Λύκεια

Προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το lockdown στις 30 Νοεμβρίου

fonirodopis.gr

Τη διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το lockdown στις 30 Νοεμβρίου, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του.

«Δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή να μπορέσουμε – και ίσως να μην είναι χρήσιμο αυτή τη στιγμή – για μαζικά τεστ στα σχολεία. Θα κάνουμε έξυπνα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου για να δούμε αν μπορούμε να ανοίξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην τηλεκπαίδευση τονίζοντας ότι θα διατεθούν laptop στα σχολεία ώστε να μοιραστούν σε μαθητές που έχουν ανάγκη.

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει άδικο όταν λέει ότι υπάρχουν νοικοκυριά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση για τηλεκπαίδευση. Έχει δίκιο. Όμως έχουμε κ εμείς δίκιο, γιατί δρομολογούμε προγράμματα υποστήριξης με laptop αντίστοιχα με αυτά της Πορτογαλίας. Πάνω από 40.000 έχουν διατεθεί στα σχολεία κ ο προγραμματισμός είναι να φτάσουμε σχεδόν τα 90.000 τον Φεβρουάριο. Θα ζητήσω να επιταχυνθεί» υπογράμμισε.

«Πέσαμε έξω στην εκτίμηση μας στη Θεσσαλονίκη»

Στην παραδοχή ότι στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα η κυβέρνηση έκανε λάθος εκτίμηση, προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τριτολογία του.

«Παρά τις επιμέρους εντάσεις που συνοδεύουν το κοινοβουλευτικό διάλογο, ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν από την κυβέρνηση. Επισημαίνω κάποια. Πρώτον τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη; Το ερώτημα είναι εύλογο γιατί και αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα στο σπίτι την πίεση που δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας. Δεν θα απαντήσω στην κυρία Γεννηματά που με έψεξε επειδή δήθεν δεν άκουσα αυτά τα οποία είπε και με κατηγόρησε ότι δεν έκανα καμιά αυτοκριτική, ότι ειδικά στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης, πιστεύω ότι έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα. Ναι, πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας. Πέσαμε έξω στην εκτίμηση στη Θεσσαλονίκη, όχι στον τουρισμό, στο πόσο γρήγορα αυξήθηκαν τα κρούσματα. Πέσαμε έξω όχι μόνο εμείς, όλοι οι ειδικοί, όλοι οι επιδημιολόγοι. Εκ των υστέρων λέμε ότι προφανώς θα έπρεπε να κάνουμε παρέμβαση νωρίτερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ