ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΒΟΥΛΗ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Βλέπετε 11 εκατ. ευθύνες εκτός από τη δική σας»

«Είστε ο πρωθυπουργός μιας χώρας που μετρά καθημερινά 40 νεκρούς», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι προσπάθησε να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην κρίση της υγείας και τον ανθρώπινο πόνο

fonirodopis.gr

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό που για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον ότι βλέπει 11 εκατομμύρια ατομικές ευθύνες εκτός από τη δική του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε από το βήμα της Βουλής να αναλάβει υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει ακόμα και αυτή την ώρα το σθένος να παραδεχθεί ότι παραδέχθηκε ο υπουργός του, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ότι, δηλαδή, το άνοιγμα του τουρισμού και της οικονομίας το καλοκαίρι χωρίς όρους οδήγησαν στην έκρηξη των κρουσμάτων.

«Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι “νικήσαμε τον κορωνοϊό” και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αυτοανακηρυχθήκατε ως Μεσσίας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα δεν συναισθάνεται την κρισιμότητα ούτε αντιλαμβάνεται την πίεση που δέχεται η μέση ελληνική οικογένεια.

«Καμία ευθύνη για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, καμία ευθύνη για τον αριθμό μαθητών στις τάξεις που νομοθετήσατε για την αύξησή τους στα δημοτικά εν μέσω πανδημίας; Στους εργασιακούς χώρους με εκατοντάδες κρούσματα, εκεί δεν υπήρχε θέμα;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει:

«Νομίζω κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχετε επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων είναι στην ανεργία, στην ανασφάλεια, δεν έχει εργασία, δεν έχει προοπτική».

«Είστε ο πρωθυπουργός μιας χώρας που μετρά καθημερινά 40 νεκρούς», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι προσπάθησε να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην κρίση της υγείας και τον ανθρώπινο πόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ