ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Γκαρά: «Η κυβέρνηση ομολογεί τις τεράστιες ευθύνες της για την κατάσταση στη Β. Ελλάδα»

«Όλο το καλοκαίρι ζητούσαμε να έρθουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Έβρο, στη Θράκη, σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να πραγματοποιηθούν στοχευμένοι έλεγχοι σε όλα τα συνοριακά περάσματα με τις γειτονικές χώρες», σχολιάζει η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

«Οι σημερινές κυνικές δηλώσεις Γεωργιάδη πως η Κυβέρνηση «έπεσε τελείως έξω» στον τρόπο που άνοιξε τη χώρα στον τουρισμό το καλοκαίρι και πως με αυτόν τον τρόπο ο ιός «εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα», ήρθαν να επιβεβαιώσουν πλήρως τον ΣΥΡΙΖΑ και όλους όσους είχαν κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου και ζητούσαν  να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα εδώ και μήνες», σχολιάζει η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Υπ. Ανάπτυξης.

«Όλο το καλοκαίρι ζητούσαμε να έρθουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Έβρο, στη Θράκη, σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να πραγματοποιηθούν στοχευμένοι έλεγχοι σε όλα τα συνοριακά περάσματα με τις γειτονικές χώρες. Το ίδιο ζητούσαν και οι θεσμικοί φορείς της Θράκης, οι οποίοι γνώριζαν πως χιλιάδες κόσμου μπαινοβγαίνουν καθημερινά από τα Βόρεια σύνορα της χώρας, ανεξέλεγκτα και χωρίς κανείς να τους ζητάει αρνητικό τεστ ή οποιονδήποτε άλλο έλεγχο. Ζητούσαν και αυτοί με τη σειρά τους από την Κυβέρνηση, ήδη από τότε, να παρέμβει.

Δυστυχώς για τους πολίτες η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν άκουσε τα όσα πρότειναν από τότε να εφαρμοστούν, σύσσωμη η Αντιπολίτευση, φορείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, διακεκριμένοι επιστήμονες. Αντί να εκπονήσει ένα στιβαρό σχέδιο για την οργανωμένη επανεκκίνηση του τουρισμού, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και χειροπιαστή βοήθεια προς τους επαγγελματίες του κλάδου, επέλεξε να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας. Ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ για τις περίφημες «λίστες Πέτσα», αντί να προχωρήσει σε μια γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ και σε μαζικούς ελέγχους και τεστ στα σύνορα.

Σήμερα, ο λαός μας, με την πανδημία να δείχνει να βρίσκεται εκτός ελέγχου, πληρώνει τους ερασιτεχνισμούς, τις ιδεοληψίες και το αλλοπρόσαλλο σχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τους καλούμε έστω και τώρα να σοβαρευτούν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη», επισημαίνει η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεωργιάδης: «Πέσαμε τελείως έξω…»

Νωρίτερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο OPEN δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.

Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x