ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Κλειστά για το κοινό μέχρι 30 Νοεμβρίου τα τεμένη της Μουφτείας Κομοτηνής

«Απέναντι σε αυτή την δύσκολη δοκιμασία της ανθρωπότητας καλώ όλους εσάς να τηρήσουμε όλα τα μέτρα έτσι ώστε σύντομα στο άμεσο μέλλον να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», αναφέρει στο μήνυμα του ο Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Κλειστά για το κοινό θα παραμείνουν μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου τα τεμένη της Μουφτείας Κομοτηνής λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η τέλεση της προσευχής θα πραγματοποιείται με την παρουσία μόνο των θρησκευτικών λειτουργών ενώ για τις κηδείες επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι εννέα ατόμων.

Ο Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ Χαλήλ καλεί τους πιστούς να τηρήσουν με ευλάβεια όλα τα μέτρα ώστε «να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα».

Αναλυτικά, το μήνυμα του:

«Αγαπητοί ομόθρησκοι αδελφοί μου,

Όπως γνωρίζετε τον τελευταίο διάστημα σε όλη την Ευρώπη αλλά και στη Χώρα μας ο κορονοϊός εξαπλώνεται με γρήγορους και αυξανόμενους ρυθμούς. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση με σκοπό της αποτροπής της εξάπλωσης της COVID- 19 αποφάσισε για ολικό κλείσιμο (lockdown) από 07/11/2020 έως 30/11/2020.

Όπως γίνεται γνωστό στα νέα προληπτικά μέτρα (ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342, ΦΕΚ Β’4899/06.11.2020) τα τεμένη μας, όπως και  ο κάθε θρησκευτικός χώρος, θα παραμείνουν κλειστά για τον κοινό.

Η τέλεση της προσευχής θα πραγματοποιείται υπό την παρουσία μόνο των θρησκευτικών λειτουργών, ενώ για τις κηδείες επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι 9 ατόμων πλην του θρησκευτικού λειτουργού και του βοηθητικού προσωπικού.

Απέναντι σε αυτή την δύσκολη δοκιμασία της ανθρωπότητας καλώ όλους εσάς να τηρήσουμε όλοι μαζί όλα τα μέτρα που πήραν οι αρχές καθώς και τις συμβουλές των επιστημόνων, έτσι ώστε σύντομα στο άμεσο μέλλον να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Ο Τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ ΧΑΛΗΛ

Σημ. Οι θρησκευτικοί Λειτουργοί παρακαλούνται να περάσουν από τα γραφεία της Μουφτείας για να παραλάβουν την προβλεπόμενη βεβαίωση κυκλοφορίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x