ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΒΟΥΛΗ

Χαρίτου σε Σκρέκα: «Αναγκαία η κατασκευή του φράγματος Ιάσμου»

Σοβαρά ερωτηματικά ωστόσο δημιούργησε η απάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος είπε πως αν το έργο προχωρήσει αυτό θα γίνει μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη εργασίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στα γνωστά διαρθρωτικά προβλήματα του αγροτικού τομέα, στα οποία προηγουμένως έκανε αναφορές και ο υφυπουργός, σημειώνοντας ότι εκδηλώνονται με μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή της Θράκης, μία κατεξοχήν αγροτική περιοχή, όπου το 29% της συνολικής απασχόλησης βασίζεται στον πρωτογενή τομέα, με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις στο εισόδημα του αγροτικού κόσμου να είναι οδυνηρές.

Ζήτησε από τον υφυπουργό να ενημερωθεί για το πότε θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή η νέα ΚΑΠ, που ενδιαφέρει άμεσα τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, όμως ο υφυπουργός δεν προσδιόρισε το ακριβές χρονικό διάστημα.

Ζήτησε να του γνωστοποιήσει ποιο είναι το ύψος της χρηματοδότησης που ζήτησε το ΥΠΑΑΤ από το αρμόδιο υπουργείο που διαχειρίζεται από Ταμείο Ανάκαμψης με βάση τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σήμερα στον αγροτικό τομέα, θέμα το οποίο δεν έκανε γνωστό ο υφυπουργός.

Ο βουλευτής υποστήριξε την ανάγκη εκπόνησης και υλοποίησης ενός «Ειδικού προγράμματος ανόρθωσης της κτηνοτροφίας στη Θράκη», κλάδος που συρρικνώνεται  χωρίς ουσιαστική οικονομική στήριξη και επιβαρύνεται από τις ζωονόσους. Ενώ ζήτησε εξηγήσεις για τον αποκλεισμό των κτηνοτρόφων της ορεινής ζώνης από την ειδική ενίσχυση που καταβάλλεται λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Σε σχέση με τα προγράμματα που υλοποιούνται μέσω του ΠΑΑ και είναι σε εξέλιξη στην περιοχή, ο βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη αύξησης του αριθμού των δικαιούχων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα Leader ζητώντας να συμπεριληφθούν και τα τελευταία 26 έργα που εκκρεμούν ύψους 3,6 εκ. ευρώ.

Ο βουλευτής στην παρέμβασή του υποστήριξε την αναγκαιότητα κατασκευής του φράγματος Ιάσμου, που ως γνωστό θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις συνολικά στην αγροτική οικονομία της περιοχής. Αίτημα που έχει κατατεθεί και σε άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία, όπως το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και το υπουργείο Υποδομών.

Υπενθύμισε στον υφυπουργό, που έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης των έργων αυτών, ότι ο φάκελος της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων βρίσκεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την επισήμανση από το υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει το ΥΠΑΑΤ σε διαβούλευση με τον φορέα που εξέφρασε επιφυλάξεις, προκειμένου να εγκριθεί οριστικά η μελέτη.

Στο ερώτημα που έθεσε ο βουλευτής για την κατασκευή του φράγματος Ιάσμου σοβαρά ερωτηματικά δημιούργησε η απάντηση που έδωσε για πρώτη φορά ο υφυπουργός ότι αν το έργο προχωρήσει αυτό θα γίνει μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι τέτοια μεγάλα έργα, όπως το φράγμα Ιάσμου, οφείλουν να είναι δημόσιες υποδομές, να διαχειρίζονται από τους αγρότες και τις κατά τόπους ΤΟΕΒ, ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι αγρότες. Αν η κατασκευή και η διαχείριση γίνει από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τότε γεννώνται σοβαρά ερωτήματα για την διαχείριση, την τιμολόγηση, την επέκταση των δικτύων και τελικά για το ποιος θα ωφεληθεί από την διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού όπως είναι το νερό.

ΒΟΥΛΗ

Το πόρισμα της Διακομματικής για τη Θράκη παρέδωσε η Μπακογιάννη στον Πρόεδρο της Βουλής

«Επί της ουσίας η πρόταση αυτή μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στη Θράκη. Ότι περιλαμβάνει είναι υλοποιήσιμο και δεν αποτελεί ευχολόγιο», δήλωσε η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη σημασία υλοποίησης του σχεδίου «Στρατηγικός αναπτυξιακός σχεδιασμός για την ανάπτυξη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης», ώστε «μια ακριτική περιοχή να πάρει και πάλι ανάσα προς όφελος συνολικά τελικά της πατρίδας μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, παραλαμβάνοντας το σχετικό πόρισμα από την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, παραδίδοντας το πόρισμα, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως «έγινε μία πάρα πολύ σημαντική δουλειά, παρά τα προβλήματα που είχαμε λόγω κορωνοϊού», ευχαριστώντας παράλληλα «όλους τους συναδέλφους οι οποίοι συμμετείχαν, ιδιαιτέρως τον κ. Ρουσσόπουλο και τον κ. Καιρίδη, που ήταν επικεφαλής των ομάδων εργασίας». Επισήμανε ότι «είναι μία διαχρονική πρόταση ανάπτυξης για τη Θράκη στην οποία έχουν συμπεριληφθεί ό,τι ιδέες υπήρχαν από όλα τα κόμματα», διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως το πόρισμα αυτό «είναι δυστυχώς μόνο της πλειοψηφίας, καθώς λόγοι κομματικοί κράτησαν τα άλλα κόμματα μακριά». Η πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε πως «επί της ουσίας η πρόταση αυτή μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στη Θράκη και είναι μια πάρα πολύ σημαντική δουλειά» τονίζοντας πως ό,τι περιλαμβάνει «είναι υλοποιήσιμο και δεν αποτελεί ευχολόγιο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε θερμά την κυρία Μπακογιάννη και όλα τα μέλη της Επιτροπής για την εμπεριστατωμένη δουλειά με αντικείμενο την ανάπτυξη της Θράκης που αποτελεί, όπως είπε, «απόδειξη της άοκνης και σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στο Κοινοβούλιο, το οποίο δεν προφυλάσσεται μόνο αλλά δουλεύει εντατικά όλον αυτό τον καιρό της πανδημίας».

Όπως επεσήμανε ο κ. Τασούλας, η Διακομματική Επιτροπή συστάθηκε ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων τον Ιούλιο του 2020, έπειτα από σχετική πρόταση του πρωθυπουργού και απόφαση της Ολομέλειας, και «όλοι οι συνάδελφοι, ασχέτως των πλειοψηφιών ή των μειοψηφιών -αυτός είναι άλλωστε ο κανόνας της Δημοκρατίας- εργάστηκαν ώστε να έχουμε αυτό το πόρισμα».

Απευθυνόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε πως «είναι ιστορική σύμπτωση ότι αντίστοιχο πόρισμα είχε παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής επί πρωθυπουργίας του πατέρα σας, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το ΄92».

Και οι δύο συμφώνησαν πως το σημαντικό είναι τώρα αυτό το πόρισμα να υλοποιηθεί και πως αυτό διαφυλάσσεται μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης που θα συγκροτηθεί και θα εγκριθεί από τη Βουλή και η οποία θα παρακολουθεί κάθε χρόνο και θα υποβάλει στην Ολομέλεια την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη Θράκη.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως «όλοι οι παράγοντες της Θράκης περιμένουν πολλά από την υλοποίηση τέτοιων προτάσεων που δίνουν νόημα στον κοινοβουλευτισμό» υπογραμμίζοντας το γεγονός πως η Επιτροπή δεν συνέταξε το πόρισμα μόνο με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη αλλά συμπεριέλαβε τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τη θρησκεία και την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Τασούλας προανήγγειλε πως αφού παραδώσει το πόρισμα στους βουλευτές όλων των κομμάτων, θα προγραμματιστεί σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια «ώστε η Θράκη πια να μην περιμένει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΥΛΗ

Χαρίτου: «Με μόλις ένα εκπαιδευτικό έχει απομείνει το ΣΔΕ Κομοτηνής»

Ο βουλευτής Ροδόπης καλεί την υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις εκπαιδευτικών στο ΣΔΕ Κομοτηνής, το οποίο ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με παρέμβασή του στη Βουλή και στην υπουργό Παιδείας, ζητά να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να λειτουργήσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κομοτηνής. Με ευθύνη του υπουργείου δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει αρχίσει ακόμη τη λειτουργία του, αφού σε αυτό υπηρετεί μόλις ένας εκπαιδευτικός, ο διευθυντής!

Το αποτέλεσμα είναι, όπως σημειώνει ο βουλευτής σε ερώτησή του και συνυπογράφουν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να στερούνται της ευκαιρίας μόρφωσης οι 93 νέοι μαθητές του. Όταν, μάλιστα, πρόκειται για μαθητές στην πλειοψηφία τους άνεργοι ή επισφαλώς εργαζόμενοι, απασχολούμενοι στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, που στερήθηκαν της εκπαίδευσης ως παιδιά και πλέον ως ενήλικες θέλουν να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου για να έχουν καλύτερη εξέλιξη και προοπτική στη ζωή τους.

Ο βουλευτής καλεί την υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις εκπαιδευτικών στο ΣΔΕ Κομοτηνής, αλλά και να θεσπιστούν μόνιμες οργανικές θέσεις, ώστε το ΣΔΕ να λειτουργεί από εδώ και στο εξής από την έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων:

«Από το 1997 θεσμοθετήθηκαν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), ένας πρωτοποριακός θεσμός που παρέχει την δυνατότητα σε ενήλικες, που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Από τότε μέχρι σήμερα εκατοντάδες εκπαιδευόμενοι αποφοίτησαν από τα ΣΔΕ και πολλοί συνέχισαν τις σπουδές τους σε ανώτερες εκπαιδευτικές βαθμίδες, αποκτώντας την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γνώσεις και την επαγγελματική τους ζωή.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Κομοτηνή με 93 νέους μαθητές, έχοντας μάλιστα ένα μεγάλο  αριθμό τμημάτων και εκπαιδευόμενων σε σχέση με πολλά  ΣΔΕ της χώρας, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τη λειτουργία του, αφού δεν έχει προσληφθεί έως σήμερα ούτε ένας εκπαιδευτικός, έχοντας μόνο έναν εκπαιδευτικό, τον διευθυντή του.

Το  Υπουργείο Παιδείας ενώ γνωρίζει ότι στο ΣΔΕ Κομοτηνής, όπως και στα υπόλοιπα, δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις για μόνιμους εκπαιδευτικούς, δε φρόντισε έγκαιρα να αποσπάσει ή να προσλάβει ωρομίσθιους. Με αποτέλεσμα  δύο μήνες από την έναρξη του διδακτικού έτους να μην έχει ανοίξει ακόμα το μητρώο των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν ως ωρομίσθιοι και συνεπώς να μην  έχουν οριστικοποιηθεί οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Πράγμα που αποδεικνύει ότι το Υπουργείο Παιδείας απαξιώνει τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, αφού αντιμετωπίζει  τους μαθητές τους ως  μαθητές δεύτερης κατηγορίας. Όταν μάλιστα στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι ή επισφαλώς εργαζόμενοι, απασχολούμενοι στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, που μάταια πίστεψαν ότι μπορούν να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου και να έχουν μια νέα ευκαιρία για καλύτερη  εξέλιξη και προοπτική στη ζωή τους.

Επειδή τα ΣΔΕ αποτελούν έναν επιτυχημένο θεσμό που δίνει την δυνατότητα μόρφωσης σε ανθρώπους που την στερήθηκαν για οικονομικούς, κυρίως, λόγους.

Επειδή με ευθύνη του υπουργείου δεν έχει αρχίσει ακόμη τη λειτουργία του το ΣΔΕ Κομοτηνής, αφού δύο μήνες από την έναρξη της χρονιάς δεν έχει γίνει καμιά πρόσληψη  εκπαιδευτικού.

Επειδή στο ΣΔΕ Κομοτηνής προσφεύγουν όσοι αναζητούν τη δυνατότητα για να έχουν μια νέα ευκαιρία για καλύτερη εξέλιξη και προοπτική στη ζωή τους.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ώστε να λειτουργήσει το ΣΔΕ Κομοτηνής;

2.Υπάρχει σχεδιασμός ώστε το ΣΔΕ Κομοτηνής να αποκτήσει μόνιμες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και να λειτουργεί, όπως επιβάλλεται, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΥΛΗ

Χαρίτου: «Τιμωρητικό μέτρο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60»

«Αποτύχατε στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και προχωράτε σε μέτρα οικονομικών κυρώσεων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών», είπε ο Βουλευτής Ροδόπης κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μία έντονη συζήτηση που διεξήχθη την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στη Βουλή σχετικά με το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για όσους είναι άνω των 60 ετών παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου ανέφερε «κύριοι της πλειοψηφίας αφού αποτύχατε στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, αφού ρίξατε λευκή πετσέτα, τώρα μας λέτε ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα μέτρα πειθούς και προχωράτε σε μέτρα οικονομικών κυρώσεων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Δεν προτείνετε καμία υποχρεωτικότητα για όλους, αφού όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα μπορούν να την αποφύγουν. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ενισχυθεί γενικότερα το κλίμα του αντιεμβολιασμού στην χώρα. Εσείς αντί να λάβετε πρωτοβουλίες πειθούς για να σωθούν ζωές, αντί να υιοθετήσετε θετικά μέτρα για την αύξηση του εμβολιασμού σε αυτές της ηλιακές κατηγορίες, δυστυχώς προχωράτε σε τιμωρητικά μέτρα που θα οδηγήσουν στα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Και μάλιστα, όπως πρόσθεσε, ο βουλευτής, «σε μία στιγμή που η επέλαση των διαδοχικών κυμάτων της πανδημίας έχει οδηγήσει το δημόσιο σύστημα υγείας να έχει ξεπεράσει τα όριά του με δική σας πρωτίστως πολιτική ευθύνη, δεν  φροντίσατε να το θωρακίσατε ενώ είχατε όλο το χρόνο για το κάνετε».

Ο βουλευτής στο σημείο αυτό έκανε  αναφορά στις μεγάλες ανάγκες στελέχωσης με υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ μιλώντας για τη ΜΕΘ non covid που εξυπηρετεί όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, τόνισε πως «λειτουργεί οριακά με υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υγειονομικών. Ενώ άλλες κλινικές όπως η Ουρολογική έχουν κατεβασμένα ρολά». Και συνέχισε «το προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή είναι καταπονημένο, μετά από σχεδόν 2 χρόνια εξαντλητικής δουλειάς. Έχετε μετατρέψει τα Νοσοκομεία σχεδόν αποκλειστικά σε μονάδες covid. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από άλλες υπηρεσίες υγείας περιμένουν καρτερικά είτε από ανάγκη είτε γιατί εμπιστεύονται το δημόσιο σύστημα υγείας. Εκατοντάδες επεμβάσεις για άλλες ασθένειες περιμένουν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όταν γίνονται ελάχιστες επεμβάσεις  την εβδομάδα».

Ο βουλευτής συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση μέσα σε αυτές τις συνθήκες εισάγει ρύθμιση για αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού φορέα προμηθειών υγείας και τη μετατροπή του σε ιδιωτικό δείχνοντας με προκλητικό τρόπο  ότι δεν εμπιστεύεται τίποτα που έχει σχέση με το δημόσιο στον χώρο της υγείας. «Επιβεβαιώνεται ότι η έννοια σας δεν είναι πως θα ενισχύσετε τους φορείς δημοσίου συμφέροντος, αλλά πως θα ανοίξετε το δρόμο για να εισχωρήσουν μέσα τα ιδιωτικά συμφέροντα, για το πώς θα κάνετε δουλειές ανοίγοντας παράθυρα για να βολεύετε τα δικά σας παιδιά. Αυτή τη στόχευση υπηρετεί η κρίσιμη ρύθμιση που εισάγετε για αλλαγή του χαρακτήρα της  ΕΚΑΠΥ.

Βάλατε στο «ψυγείο» τον φορέα διαχείρισης προμηθειών, αφού επί 2,5 χρόνια δεν κάνατε μέσω της ΕΚΑΠΥ ούτε έναν κεντρικό διαγωνισμό για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και τώρα ανακαλύψατε ότι γι’ αυτό φταίει ο χαρακτήρας του ως δημοσίου δικαίου. Ενώ την ίδια στιγμή κάνατε προμήθειες υγειονομικών υλικών κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας.

 Όσο και αν προσπαθείτε να το κρύψετε θέλετε διαδικασίες εξπρές για αδιαφανείς συμβάσεις με τα ιδιωτικά συμφέροντα. Να επανέλθουν τα τρωκτικά που λυμαίνονταν χρόνια τώρα τις δαπάνες προμηθειών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Να νομιμοποιήσετε μέσω του φορέα αυτό που κάνατε πριν κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας. Θέλετε ως διευθυντικά στελέχη στο ΕΚΑΠΥ καλοπληρωμένους μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα που να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με τις φαρμακευτικές ή άλλες εταιρείες, πράγμα που επιτρέπουν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου σας».

«Δεν μας εκπλήσσουν οι επιλογές σας», είπε με έμφαση ο βουλευτής και αναφέρθηκε στο θέμα του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής. «Με το καλημέρα που ήρθατε στην κυβέρνηση η πρώτη πράξη που κάνατε μόλις σας δόθηκε η ευκαιρία ήταν να αλλάξετε τη σύμβαση για το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής που είχε υπογραφεί το 2018 από το δημόσιο, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αλλάξατε τη σύμβαση στο σημείο εκείνο που η ιδεοληψία σας συμπίπτει με τα οικονομικά συμφέροντα που υπηρετείτε. Μετατρέψατε τον χαρακτήρα του νέου Νοσοκομείου από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Παρά τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, των υγειονομικών, τις ενστάσεις  φορέων της τοπικής κοινωνίας,  εσείς προχωρείτε, δεν ιδρώνει το αυτί σας, αρκεί να υπηρετήσετε τα συμφέροντα τα οποία έχετε σκοπό.

Μήπως το ίδιο δεν κάνατε καταργώντας τις συμβάσεις ΣΟΧ που καθιέρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη, ωθώντας τα Νοσοκομεία να προχωρήσουν σε εργολαβικές συμβάσεις, παρά το γεγονός ότι αυτές προκαλούν οικονομική αιμορραγία στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων; Αυτή είναι η πολιτική σας, ενδιαφέρεστε μόνο να στηρίξετε και να ενισχύσετε το ρόλο των οικονομικών συμφερόντων μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας. Δε μπορούμε να συναινέσουμε στις λάθος επιλογές που εσείς κάνετε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΥΛΗ

Διακομματική: Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη στη Θράκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «χρειάζεται να πραγματοποιηθεί ένα «άλμα προς τα εμπρός» που θα επιτρέψει να βελτιωθεί δραστικά η ποιότητα ζωής στην περιοχή και να αλλάξει η «εικόνα» της Θράκης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους στρατηγικούς στόχους, με επίκεντρο τον άνθρωπο, για την οικονομική ανάπτυξη και «για να είναι η Θράκη τόπος να χαίρεσαι να ζεις», παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφορικά με τον απολογισμό των ατυχών πολιτικών της κυβέρνησης που αφορούν στη μειονότητα και στην ανάπτυξη της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «χρειάζεται να πραγματοποιηθεί ένα «άλμα προς τα εμπρός» που θα επιτρέψει να βελτιωθεί δραστικά η ποιότητα ζωής στην περιοχή και να αλλάξει η «εικόνα» της Θράκης».

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι «χρειάζεται ένα νέο όραμα για την περιοχή, που να διατυπωθεί σε σχέδιο με συγκεκριμένους στόχους / αποστολές (mission oriented policies)», προτείνει 4 βασικούς στόχους:

  • Βελτίωση της ελκυστικότητας της Θράκης ως ικανοποιητικού προορισμού για κατοίκηση.
  • Βελτίωση της ελκυστικότητας της Θράκης ως τόπου άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Μετάβαση σε ένα νέο παράδειγμα οικονομικής ανάπτυξης της Θράκης, που να στηρίζεται στη γνώση.
  • Αξιοποίηση της διασυνοριακότητας και διαπολιτισμικότητας της περιοχής.

Επιπλέον το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ταυτόχρονα προτείνει και κάποιες πολύ συγκεκριμένες εμβληματικές δράσεις / μέτρα / έργα, όπως:

  • Δημιουργία τεχνολογικού campus στο ΔΠΘ.
  • Πιλοτική εφαρμογή της ΔΟΜΗΣ στήριξης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ).
  • Δημιουργία «Οργανισμού Ανάπτυξης και Ενίσχυσης της Συνεργασίας της ΝΑ Ευρώπης» με έδρα τη Θράκη.
  • Βελτίωση των υποδομών (π.χ. δημιουργία κάθετων αξόνων για την ενθάρρυνση της Διασυνοριακότητας).

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Κατρούγκαλος: «Δεν είπαμε ποτέ για άμεση εκλογή Μουφτή από τη βάση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ37 λεπτά πριν

Κομοτηνή: Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και είχε πάνω του μικροποσότητα κάνναβης

ΡΟΔΟΠΗ53 λεπτά πριν

Επετειακή διημερίδα από την ΠΑΜΘ για τα 100 χρόνια της Θράκης

ΡΟΔΟΠΗ1 ώρα πριν

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής

ΡΟΔΟΠΗ2 ώρες πριν

Κλειστές οι ιρλανδικές διαβάσεις της Ροδόπης

YΓΕΙΑ2 ώρες πριν

Να μειωθεί στους 3 μήνες η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης, εισηγούνται οι ειδικοί

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

Επική γκάφα στη Νάξο: Έβαλαν τη μπασκέτα σε λάθος σημείο του γηπέδου!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ4 ώρες πριν

Συνελήφθησαν σε οικισμούς της Ροδόπης δύο διακινητές μεταναστών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

ΚΙΕΦ: Έξι χρόνια από την προβοκάτσια με την κλοπή του αυτοκινήτου του Σαδίκ

ΒΟΥΛΗ4 ώρες πριν

Το πόρισμα της Διακομματικής για τη Θράκη παρέδωσε η Μπακογιάννη στον Πρόεδρο της Βουλής

ΠΑΙΔΕΙΑ5 ώρες πριν

ΑΜΘ: Συνολικά 25 μαθητές εκτός εκπαίδευσης λόγω αρνητών γονέων

ΚΑΒΑΛΑ20 ώρες πριν

Καβάλα: Κέρδισε το τζόκερ, πήγε να κεράσει και του… έκλεψαν το δελτίο!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Ροδόπη: Όχημα με μετανάστες καρφώθηκε σε προπορευόμενη νταλίκα

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Πορεία στην Κομοτηνή για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, δεσμεύομαι για ανανέωση και ενότητα»

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Αντιεμβολιαστές έστησαν σκηνές έξω από το δημαρχείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση μίας ώρας λόγω μεγάλης προσέλευσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μαζική προσέλευση στις κάλπες – Ουρές και στην Κομοτηνή

ΕΒΡΟΣ5 ημέρες πριν

Αλεξανδρούπολη: Η μεγαλύτερη αμερικανική απόβαση στα Βαλκάνια

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Αρνητής εμβολίου χώρισε τη σύζυγο του επειδή εμβολιάστηκε!

ΡΟΔΟΠΗ6 ημέρες πριν

Στον απεγκλωβισμό θυμάτων τροχαίων εκπαιδεύτηκαν εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x