ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να αναθεωρήσει την απόφαση για το κατάστημα Ξυλαγανής, καλεί την Πειραιώς ο Βαφειάδης

«Η απόφαση οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό την περιοχή, και θα οδηγήσει τους κατοίκους σε μετακινήσεις και συνωστισμό στα καταστήματα της Πειραιώς στην Κομοτηνή», αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης σε επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς

fonirodopis.gr

Να αναθεωρήσει την απόφαση της για το κλείσιμο του υποκαταστήματος Ξυλαγανής, καλεί την Τράπεζα Πειραιώς ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης.

«Μία απόφαση που θεωρούμε ότι οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό την περιοχή, και θα οδηγήσει τους κατοίκους σε μετακινήσεις και συνωστισμό στα καταστήματα της Πειραιώς στην Κομοτηνή, εν μέσω μάλιστα υγειονομικής κρίσης», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο Τραπέζης Πειραιώς κ Χρήστο Μεγάλου.

Αναλυτικά, η επιστολή του προέδρου της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης:

«Αξιότιμε κύριε,

Με αισθήματα πικρίας και απογοήτευσης πληροφορηθήκαμε το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τραπέζης Πειραιώς στην Ξυλαγανή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών Νομού Ροδόπης.

Η Ξυλαγανή αποτέλεσε για χρόνια πρωτεύουσα Δήμου, με έντονη οικονομική κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, οι οποίες κατά ένα μεγάλο μέρος παραμένουν και σήμερα ενεργές, παρά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αλλά και της κρίσης του κορονοιού.

Η δε οικονομική δραστηριότητα δεν περιορίζεται μόνο στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στον δευτερογενή και τριτογενή, καθώς η γειτνίαση της περιοχής με κέντρα τουριστικής έλξης, και οι πολιτιστικές δράσεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου έχουν ευνοήσει την επιχειρηματικότητα των κατοίκων στον τομέα αυτό αλλά και την προσέλκυση επενδυτών, μέσω προγραμμάτων ανασυγκρότησης της υπαίθρου (πχ. τα προγράμματα LEADER).

Προξενεί τουλάχιστο κατάπληξη το γεγονός ότι έχετε επιλέξει αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να προβείτε στο κλείσιμο του καταστήματος στην Ξυλαγανή. Μία απόφαση που θεωρούμε ότι οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό την περιοχή, και θα οδηγήσει τους κατοίκους σε μετακινήσεις και συνωστισμό στα καταστήματα της Πειραιώς στην Κομοτηνή, εν μέσω μάλιστα υγειονομικής κρίσης! 

Σας ζητάμε δια της παρούσης να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και μάλιστα να δώσετε επιπλέον αρμοδιότητες στο κατάστημα». 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ