ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Χαρίτου: «Χάθηκε ο έλεγχος στην διαχείριση της πανδημίας στη Ροδόπη»

«Αντί ενός σοβαρού σχεδίου από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος, είδαμε πολύ επικοινωνία και μετάθεση των ευθυνών της στη νεολαία», σημείωσε ο Βουλευτής Ροδόπης

fonirodopis.gr

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου μίλησε σήμερα στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ όπου σχολιάζοντας την επιβολή lockdown στη Ροδόπη μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων ανέφερε τα παρακάτω:

«Το γεγονός ότι σε λίγες μόνο μέρες έχουμε 217 κρούσματα στη Ροδόπη φανερώνει ότι χάθηκε ο έλεγχος στην διαχείριση της πανδημίας, ενώ δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος που δόθηκε από την κοινωνία για να γίνει έγκαιρη προετοιμασία για το δεύτερο κύμα. Τα μέτρα πρόληψης απέτυχαν να περιορίσουν την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Αντί ενός σοβαρού σχεδίου από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος, είδαμε πολύ επικοινωνία, μετάθεση των ευθυνών της στη νεολαία, γεγονός που εκτός των άλλων είχε ως αποτέλεσμα να αμφισβητηθεί η αναγκαιότητα των υγειονομικών μέτρων. Μόνο με ολοκληρωμένο σχέδιο και μέριμνα για όσους πλήττονται, θα πείθεται η κοινωνία για την αναγκαιότητα των μέτρων».

Ο βουλευτής για την κατάσταση σήμερα στη Ροδόπη σημείωσε ότι: «Αυτήν τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, για να περιοριστεί η έκταση της πανδημίας και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί. Ζήτησα από την διοίκηση του ΕΟΔΥ στην Αθήνα να διενεργηθούν άμεσα δωρεάν μαζικά τεστ σε όλους τους πολίτες, για να έχουμε καλύτερη εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων. Με δεδομένο ότι έχουν κλείσει πολλές σχολικές μονάδες και πολλά τμήματα είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές». Ενώ ζήτησε τη συνταγογράφηση του πολύ μεγάλο αριθμού τεστ που διενεργούνται σε ιδιωτικά εργαστήρια, ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι πολίτες.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι «για να αναχαιτιστεί η πανδημία πρέπει να εμπλακούν οι δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας με την προϋπόθεση της άμεσης ενίσχυσης τους με υγειονομικό προσωπικό, δηλαδή το Αστικό Κέντρο Υγείας Κομοτηνής, οι δύο ΤΟΜΥ, όπως και τα δύο Κέντρα Υγείας σε Σάπες και Ίασμος, ώστε να αποτελέσουν το πρώτο ανάχωμα για να μην επιβαρύνεται το Νοσοκομείο».

Τόνισε επίσης την ανάγκη περαιτέρω προετοιμασίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής για να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τα περιστατικά covid, άλλες υγειονομικές ανάγκες καθώς και έκτακτα περιστατικά. Απαραίτητη προϋπόθεση όλων είναι οι μόνιμες προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό.

Επιπλέον, ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των επαγγελματιών και των εργαζομένων στη Ροδόπη, που πλήττονται από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, σημειώνοντας ότι όσοι άντεξαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας κινδυνεύουν με το δεύτερο κύμα να οδηγηθούν σε λουκέτο. Την ίδια ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης έχει όλος ο επαγγελματίας που θα πληγεί αφού ουσιαστικά παγώνει η κοινωνική και οικονομική της πόλης. Υπενθύμισε τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη των επιχειρήσεων με προϋπόθεση τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, όπως το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, η κάλυψη ασφαλιστικού και μισθολογικού κόστους, η μείωση των ενοικίων 40%, η αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεων κα.

Ο βουλευτής ολοκλήρωσε την παρέμβασή του λέγοντας: «Ζούμε κρίσιμες ώρες και είναι ώρα ευθύνης. Χρειάζεται συστηματική και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών, που για άλλη μια φορά μπαίνουν σε περιορισμό και καλούνται να κάνουν θυσίες. Είναι απαραίτητο για να υπάρξει η αναγκαία συναίνεση της κοινωνίας στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ5 ώρες πριν

Δήμος Κομοτηνής: Απαλλαγή τελών για επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους

ΕΒΡΟΣ5 ώρες πριν

Έβρος: Αλλοδαπός πούλησε σε αστυνομικό 3,4 κιλά ηρωίνης έναντι 48.000 ευρώ

ΡΟΔΟΠΗ6 ώρες πριν

Ανέλκυση παλαιών σκαφών από το λιμάνι Φαναρίου

TΟΥΡΚΙΑ7 ώρες πριν

Θέμα… γενοκτονίας των Τούρκων του Μοριά ανοίγουν τουρκικά ΜΜΕ

TΟΥΡΚΙΑ7 ώρες πριν

Χουλουσί Ακάρ: «Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το Τσεσμέ»

ΡΟΔΟΠΗ7 ώρες πριν

Πορεία την Πέμπτη στην Κομοτηνή ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ8 ώρες πριν

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής για τον θάνατο του Νίκου Κλάδου

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ8 ώρες πριν

Ο Πέτρος Ζωγράφου επικεφαλής της παράταξης «Ξε-Κίνημα για την Πόλη»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ9 ώρες πριν

Δήμος Κομοτηνής: Δείτε live τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

YΓΕΙΑ10 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Δύο νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ5 ώρες πριν

Δήμος Κομοτηνής: Απαλλαγή τελών για επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους

TΟΥΡΚΙΑ7 ώρες πριν

Θέμα… γενοκτονίας των Τούρκων του Μοριά ανοίγουν τουρκικά ΜΜΕ

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 31 συλληφθέντες κατά τα επεισόδια στο ΑΠΘ

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Μαζική πορεία χιλιάδων φοιτητών προς τα δικαστήρια

ΠΑΙΔΕΙΑ2 ημέρες πριν

Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του ΔΠΘ: «Η κυβέρνηση μας βλέπει σαν τρομοκράτες»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Τράγκας: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πέσει – Παιδιά βασανίστηκαν από ανώμαλους φίλους του»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα πανεπιστήμια επί ΝΔ θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Βίαιη προσαγωγή φοιτητή στην κατάληψη στο ΑΠΘ

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Προσαγωγές φοιτητών

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

22 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα Προσκόπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x