ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Rapid tests στους συνοριοφύλακες θα διενεργήσει η Αστυνομία ύστερα από τις αντιδράσεις

Ειδικό κλιμάκιο Υγειονομικών Αξιωματικών μεταβαίνει στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου

fonirodopis.gr

Εξετάσεις ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) στους νεοεισερχόμενους Συνοριακούς Φύλακες που θα μεταβούν στις 31 Οκτωβρίου στα ΤΔΑ Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, ξεκινά η Αστυνομία ύστερα από τις αντιδράσεις.

Θυμίζουμε ότι, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, η ΠΟΑΣΥ είχε ζητήσει τη διενέργεια των αναγκαίων τεστ και την εφαρμογή των λοιπών μέτρων κάνοντας λόγος για «σκανδαλώδη ολιγωρία» της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. τη στιγμή που «ο Νομός Ροδόπης τίθεται υπό καθεστώς ειδικών μέτρων».

Επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ απέστειλε και η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ, η οποία έκρουε τον κίνδυνο «η πόλη της Κομοτηνής να επιβαρυνθεί δεχόμενη επιπλέον ασθενείς», ζητώντας παράλληλα την «ενίσχυση των Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου και Κομοτηνής με υπηρεσιακό ιατρό και νοσηλευτή μέσω αποσπάσεων με προσωπικό που θα προέρχεται  εκτός της περιφέρειάς της ΓΕΠΑΔΑΜΘ».

Να σημειώσουμε ότι, αύριο Σάββατο 31 Οκτωβρίου θα παρουσιαστούν για εκπαίδευση στα Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου και Κομοτηνής 260 και 480 συνοριακοί φύλακες ορισμένου χρόνου αντίστοιχα, οι οποίοι ορκίστηκαν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις Διευθύνσεις Αστυνομίας από τις οποίες προέρχονται.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ:

«Εφτά (7) Αξιωματικοί του Σώματος (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό), που υπηρετούν στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών μεταβαίνουν στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, για να διενεργήσουν εξετάσεις ανίχνευσης κορονοϊού (rapid tests) στους νεοπροσληφθέντες Συνοριακούς Φύλακες, οι οποίοι αύριο παρουσιάζονται για εκπαίδευση.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει μεριμνήσει για την εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού όλων των νεοεισερχομένων στις Σχολές του Σώματος, ερχόμενο σε συνεννόηση εγκαίρως – από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και πρόσφατα – με τους αρμόδιους Φορείς και Υπηρεσίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ