ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Δειγματοληψίες για τον κορωνοϊό στην Κομοτηνή στις 29 και 30 Οκτωβρίου

Κατά τις ώρες 12:00-15:00 στο κτίριο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας – Εξετάζεται το ενδεχόμενο για μαζικά τεστ και στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Με επίσημο δελτίο Τύπου η Περιφέρεια ΑΜΘ ανακοίνωσε τη διενέργεια δειγματοληψιών στην Κομοτηνή το διήμερο 29-30 Οκτωβρίου, στο κτίριο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ, απέναντι από το ΙΚΑ.

Την είδηση έκανε γνωστή το βράδυ της Τρίτης (27/10) ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης ενώ σήμερα το πρωί, μετά τις επετειακές εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος τόνισε επιπλέον πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να διενεργηθούν έλεγχοι και στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, ύστερα από την έξαρση του κορωνοϊού στη φοιτητική κοινότητα.

Το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας:

«Με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κατόπιν σχετικής εισήγησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και με στόχο να ανιχνευθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού Covid-19 στο γενικό πληθυσμό της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κομοτηνής την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες 12:00-15:00 στο κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ (πρώην Υγειονομικό, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Συμεωνίδη, απέναντι από το ΙΚΑ).

Οι δειγματοληψίες θα γίνουν σε εθελοντική βάση, ανώνυμα και δωρεάν, με μοναδική προϋπόθεση οι πολίτες να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις επιδημιολογικές ανάγκες στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα σε μέρη και ώρες που θα ανακοινωθούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ