ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενδεχόμενο μαζικών ελέγχων και στην Πανεπιστημιούπολη στην Κομοτηνή εξετάζει ο ΕΟΔΥ

«Ένα μεγάλο μέρος των κρουσμάτων φαίνεται ότι είναι φοιτητές», τόνισε ο Χρήστος Μέτιος – Ξεκινούν από την Πέμπτη οι έλεγχοι στην πόλη της Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αναμένονται την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή προκειμένου να διενεργήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό ύστερα και από την έκρηξη κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται στο κτίριο της Διεύθυνσης Υγείας, απέναντι από το ΙΚΑ, όμως όπως αποκάλυψε σήμερα ο Χρήστος Μέτιος εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερο συνεργείο του ΕΟΔΥ στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

«Δεν έχουμε ακόμα ακριβή στοιχεία από τα χθεσινά κρούσματα, όμως απ’ ότι φαίνεται μεγάλος αριθμός είναι νέων ανθρώπων, ίσως και φοιτητών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

Όπως σημείωσε, ο ίδιος είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική συνομιλία με τον Υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά καθώς και με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και τον Πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της διασποράς του ιού στη φοιτητική κοινότητα.

«Καλύτερα συμπεράσματα θα βγουν όταν θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το ποιες κατηγορίες συμπολιτών μας αφορούν τα κρούσματα και φυσικά τι θα δείξουν και σήμερα οι ανακοινώσεις. Άρα, περισσότερα θα πούμε είτε αργότερα σε επίσημο δελτίο Τύπου είτε αύριο», τόνισε ο Χρήστος Μέτιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ