ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Μπλόκο της Αστυνομίας στη μηχανοκίνητη πορεία στην Κομοτηνή

Η πορεία εκλήφθηκε ως «παρέλαση» και λόγω του χθεσινού ΦΕΚ απαγορεύτηκε τελικά από την Αστυνομία

fonirodopis.gr

Μπλόκο επέβαλε η Αστυνομία στη μηχανοκίνητη πορεία που επρόκειτο να διοργανωθεί στην Κομοτηνή ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Το κάλεσμα δόθηκε στις 11:30 το πρωί στον κόμβο του ΟΑΕΔ και σε αυτό ανταποκρίθηκαν αρκετοί πολίτες που προσήλθαν με τα αυτοκίνητα τους. Η πορεία θα περνούσε μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου οι συμμετέχοντες με κορναρίσματα και ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες θα γιόρταζαν συμβολικά την επέτειο του ΟΧΙ.

Η μηχανοκίνητη πορεία όμως εκλήφθηκε, ύστερα και από εντολή Εισαγγελέα, ως παρέλαση και λόγω του χθεσινού ΦΕΚ για την αναστολή διενέργειας των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου, τελικά απαγορεύτηκε από την Αστυνομία.

«Οι αστυνομικοί μας είπαν ότι απαγορεύεται με το ΦΕΚ που βγήκε χθες και η μηχανοκίνητη πορεία. Τώρα από πού κι ως που συνιστά παρέλαση μια μηχανοκίνητη πορεία δεν το ξέρω. Είπαμε θα διασπαστούμε και θα πάμε κατά ομάδες αλλά μας είπαν ότι ακόμα και δύο αυτοκίνητα θεωρείται παρέλαση.

Έχουμε τον πλήρη εξευτελισμό του καθεστώτος. Τουρκόφιλοι, γερμανόφιλοι και ξεφτιλισμένοι. Αυτοί νομοθετούν σήμερα στην Ελλάδα και αυτοί υποχρεώνουν και τους Αστυνομικούς να ξεφτιλίζονται. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τους Αστυνομικούς, αυτή την εντολή πήραν και αυτήν εκτελούν. Να καταλάβουμε όμως ότι ζούμε σε μία κατεχόμενη χώρα η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο. Χαιρόμαστε που το κάναμε γιατί αναγκάστηκαν όλοι να ξεβρακωθούν», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης του «Σπάρτακου» Κώστας Καραΐσκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ