ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Με αυστηρά μέτρα και χωρίς παρουσία κόσμου η επέτειος του ΟΧΙ στην Κομοτηνή

Με περιορισμένο αριθμό ατόμων η δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης

fonirodopis.gr

Με περιορισμένο αριθμό ατόμων και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, για λόγους δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκαν φέτος στην Κομοτηνή οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

«Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικείες τους αντίστοιχα», ανέφερε η Περιφέρεια ΑΜΘ στην ανακοίνωση της.

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου, πραγματοποιήθηκε στις 8 το πρωί επίσημη έπαρση της σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή και φωταγώγηση στρατοπέδων ενώ στις 10:30 τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου επίσημη δοξολογία.

Μετά την δοξολογία, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της Ημέρας από τη Δ/ντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου ενώ ακολούθως τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης και κατάθεση στεφάνων από τον τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, την εκπρόσωπο των Πρυτανικών Αρχών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τον Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ