ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιλχάν Αχμέτ: Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση του κορωνοϊού στη Ροδόπη

«Η ευθύνη δεν μπορεί να είναι μόνο της κοινωνίας. Υπάρχει και η ευθύνη της Πολιτείας», τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη συνεργασίας του κεντρικού Κράτους με τοπικούς αρμόδιους φορείς

fonirodopis.gr

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης για τη διαχείριση του κορωνοϊού στη Ροδόπη εξαπέλυσε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ.

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ με αφορμή την κατάθεση των προτάσεών του στην Διακομματική για την Θράκη καθώς και για το σύνολο της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, ο Βουλευτής Ροδόπης έκανε λόγο για έλλειψη συνεργασίας του κεντρικού Κράτους και του ΕΟΔΥ με τους τοπικούς αρμόδιους φορείς.

«Εδώ κυρίες και κύριοι υπάρχει πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα», σημείωσε ο Βουλευτής επισημαίνοντας ότι «η ευθύνη δεν μπορεί να είναι μόνο της κοινωνίας. Υπάρχει και η ευθύνη της Πολιτείας,υπάρχουν ευθύνες και αυτές θα πρέπει να αναδειχθούν και όχι να αποσιωπηθούν».

Αναλυτικά, ο Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε:

«Έχοντας συμπληρωθεί ένας χρόνος από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, έκρινα ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να βρεθώ εδώ μαζί σας και να παρουσιάσω την ατζέντα των πολιτικών μου πρωτοβουλιών και των κινήσεων μου όπως αυτές ξεδιπλώθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα καθώς και τον σχεδιασμό των επομένων μηνών.

Άλλωστε, η Διακομματική Επιτροπή για την Θράκη αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξει ο κάθε πολιτικός φορέας και οι εκπρόσωποι του λαού μας στο Κοινοβούλιο το μέτρο της ευθύνης απέναντι στην προοπτική αυτού του τόπου.        

Επιτρέψτε μου όμως να ξεκινήσω την συνέντευξή μου αλλάζοντας την φορά των πραγμάτων προτάσσοντας το πρόβλημα της έξαρσης της πανδημίας όπως την βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες και στην Ροδόπη.

Εδώ δεν μπορούμε πλέον να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Υπάρχουν ευθύνες και αυτές θα πρέπει να αναδειχθούν και όχι να αποσιωπηθούν.

Επί τρεις μήνες έδωσα μάχη να ενημερώσω τους συμπολίτες μου της Πλειονότητας και της Μειονότητας για τα αναγκαία μέτρα προστασίας ώστε η Ροδόπη να σταθεί όρθια απέναντι στην μέγιστη αυτή απειλή για την δημόσια υγεία.

Και μάλιστα μέσα στην περίοδο του Πάσχα των χριστιανών  και του Ραμαζανιού των μουσουλμάνων, όταν συγκρούσθηκε πολλές φορές η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας με την ανάγκη για ελεύθερη και ακόλλητη τέλεση της θρησκευτικής λατρείας και των θρησκευτικών εθίμων των όλων πολιτών.

Και μείναμε όρθιοι, σε συνεργασία με τους Δημάρχους, την Περιφέρεια και τις τοπικές κοινωνίες, αναδεικνύοντας την Ροδόπη ως μια από τις ασφαλέστερες περιοχές της χώρας μας.

Πρέπει να πω ότι πλήρωσα προσωπικό πολιτικό τίμημα γι’ αυτή μου την στάση και την συμπεριφορά, όταν έγινα στόχος συκοφαντικών και εθνικιστικών δημοσιευμάτων,  μόνο και μόνο γιατί έπραξα- θέλω να πιστεύω με ευθύνη- το καθήκον της ενημέρωσης των συμπολιτών μου.  

Σήμερα, όμως, το πρόβλημα επανέρχεται δριμύτερο. Και υπάρχουν μία σειρά ερωτήματα που απευθύνονται στο κεντρικό κράτος για την λειτουργία και την συμπεριφορά του.

Γίνομαι καθημερινά δέκτης των προβλημάτων της διαχείρισης του προβλήματος του κορωνοϊού και στην Ροδόπη. Κεντρικά ζητήματα που αναδεικνύονται είναι η έλλειψη ενημέρωσης, έλλειψη συνεργασίας του κεντρικού κράτους και του ΕΟΔΥ με τους τοπικούς αρμόδιους φορείς και επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος.

Όταν ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κομοτηνής μιλά σε συνέντευξή του για αφόρητη πίεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ότι κατά τις τελευταίες ημέρες γίνονται κατά μέσο όρο 40 τεστ από τον μοριακό αναλυτή του Νοσοκομείου, όταν το Νοσοκομείο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων όσων θέλουν να εξεταστούν για κορωνοϊό και ζητάει από τον  ΕΟΔΥ να μοιράσει και στα Κέντρα Υγείας τα rapid test για να εξυπηρετείται ο κόσμος,  όταν αναφέρει χαρακτηριστικά  ότι  οι Δομές Υγείας δεν έχουν καμιά ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, καμία απολύτως επαφή, εδώ κυρίες και κύριοι υπάρχει πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα.

Ζητήσαμε ως Κίνημα Αλλαγής να εισακουστούν οι θέσεις του κλάδου των δασκάλων και των καθηγητών και να αραιώσουν στα όρια των 15 μαθητών μέσα στις τάξεις αλλά εισπράξαμε άρνηση.

Ζητήσαμε να γίνονται μοριακά τεστ σε όλους τους δασκάλους και τους καθηγητές αλλά και τους μαθητές στα σχολεία και δεν ακούσαμε καμία απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που διαθέτω από σήμερα θα παραμείνουν κλειστά α) το 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, από 26/10/2020 έως 5/11/2020 και β) το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Υφαντών Κομοτηνής από 26/10/2020 έως 3/11/2020″.

Μαζί με δύο παιδικούς σταθμούς και πολλά τμήματα άλλων σχολείων  στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  Και θα ήθελα να παρατηρήσω ότι η ευθύνη μεταφέρεται πάντοτε στους ώμους της κοινωνίας.

Θα συμφωνήσω και θα κάνω και εγώ έκκληση για την επίδειξη της μέγιστης κοινωνικής ευθύνης.

Γιατί η Ροδόπη σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 νομών της χώρας με τα υψηλότερα κρούσματα.

Όμως, η ευθύνη δεν μπορεί να είναι μόνο της κοινωνίας. Υπάρχει και η ευθύνη της Πολιτείας. Και πρέπει να είναι άμεση και καθοριστική.

Επαναλαμβάνω την πρότασή μας, που έλαβε και την μορφή τροπολογίας που κατατέθηκε τρεις φορές στην Βουλή για ένταξη των υγειονομικών στον κλάδο των βαρέων και ανθυγιεινών. Τα χειροκροτήματα δεν αρκούν.

Το ΕΣΥ είναι εδώ για να μας προστατεύσει αλλά και εμείς οφείλουμε να δείξουμε και να αποδείξουμε την έμπρακτη αναγνώριση για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ