ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Η τοπική Ένωση Αστυνομικών χαιρετίζει την πρόσληψη ανεκπαίδευτων συνοριοφυλάκων!

Η ΕΑΥ Ροδόπης διαχωρίζει τη θέση της από την ΠΟΑΣΥ – Με ελλιπή εκπαίδευση, και με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τόσο των ίδιων όσο και των πολιτών, 100 συνοριοφυλάκες θα ενισχύσουν την Α.Δ. Ροδόπης

fonirodopis.gr

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το δελτίο Τύπου της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων το οποίο χαιρετίζει την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης με 100 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων.

Το δελτίο Τύπου, το οποίο αποτελεί επί της ουσίας μνεία στον Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, έρχεται σε αντίθεση με τις διαχρονικές θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) η οποία έχει εκφράσει την αντίθεση της στην κατάλυση της «ομογενοποίησης» που επιχειρείται στους κόλπους της Αστυνομίας εδώ και μια δεκαετία.

Συνοριοφυλάκες με μόλις ένα μήνα εκπαίδευση θα ενταχθούν στο Σώμα και θα υπηρετούν φέροντας όπλα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τόσο των ίδιων όσο και των συναδέλφων τους αλλά και των πολιτών.

Το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (24/10) στο Πέραμα όπου 25χρονος Ειδικός Φρουρός τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ο 21χρονος αδερφός και συνάδερφος του περιεργαζόταν το όπλο του, αναδεικνύει το δίκαιο των θέσεων της ΠΟΑΣΥ, η οποία απαιτεί ως μοναδική διαδικασία πρόσληψης στην Αστυνομία την είσοδο μέσω πανελληνίων και κατόπιν την κατάλληλη εκπαίδευση στις Σχολές Αστυφυλάκων.

Το δελτίο Τύπου της ΕΑΥ Ροδόπης:

«Προ ολίγων ημερών με χαρά και ικανοποίηση υποδεχθήκαμε  στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης τους (20) + (65) ενισχυτικούς αστυνομικούς με σκοπό την αποτελεσματικότερη ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών προς την ενδοχώρα.

Μια ενίσχυση, όμως, που δεν προέκυψε από μόνη της, αλλά ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών της Ένωσης μας, σε συνδυασμό με τις επιμέρους ενέργειες των τοπικών βουλευτών. Στο σημείο αυτό, εκτός των άλλων, σκόπιμο θεωρούμε να αναδείξουμε τα άμεσα αντανακλαστικά  του βουλευτή Ροδόπης κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Ευριπίδη, με προσωπική παρέμβαση του οποίου, είχαμε την αρχική ενίσχυση της Ροδόπης με τους (20) ντόπιους αστυνομικούς.

Προς μεγάλη μας ικανοποίηση οι παρεμβάσεις του, όπως πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό Τύπο, συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση με (100) νέες προσλήψεις με συνοριακούς φύλακες. Η Ένωση μας απέναντι σε αυτήν την προοπτική έχει να προτάξει τα εξής. Αστυνομικοί και μάλιστα με τόπο συμφερόντων την Ροδόπη υπάρχουν και αγγίζουν σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, κατά τις τακτικές μεταθέσεις, τους (60). Όσα δηλαδή και τα κενά της Δ.Α. Ροδόπης!!!

Είναι αυτοί που υπηρετούν χρόνια στην Αθήνα σε μάχιμες και νευραλγικές  Υπηρεσίες με συσσωρευμένη αστυνομική εμπειρία. Είναι αυτοί που δεν πρόκειται να επιβαρύνουν περαιτέρω τον φορολογούμενο ή οποιαδήποτε άλλη πηγή χρηματοδότησής τους.  Είναι αυτοί που είναι άμεσα διαθέσιμοι, κυριολεκτικά αύριο, να αναλάβουν χωρίς καθυστερήσεις υπηρεσία στην Ροδόπη.

Ας τους ανταμείψουμε λοιπόν φέρνοντας  τους στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Γιατί, ας μην γελιόμαστε… Το επάγγελμα του Αστυνομικού είναι πολυσχιδές και δεν θα είναι μόνο το μεταναστευτικό, το οποίο  με επαγγελματισμό θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Γιατί η γεωγραφία του Νομού Ροδόπης είναι τέτοια που δεν γίνεται ο αστυνομικός να είναι ‘’αφοσιωμένος’’ μόνο στο ‘’ποτάμι’’ των μεταναστών. Οι περίπου (60) κενές οργανικές θέσεις που αφορούν όλο το νομό περιμένουν να πληρωθούν προς όφελος των πολιτών και βελτίωσης των Υπηρεσιών από μέρους μας, αφού θα επανδρώσουν τα ήδη πολύπαθα  και αποδυναμωμένα περιφερειακά αστυνομικά Τμήματα, βγάζοντας, πλέον, ανάλογες της γεωγραφικής τους έκτασης, περιπολίες.

Ασφάλεια για τον πολίτη, δεν είναι μόνο το μεταναστευτικό! Είναι η οδική ασφάλεια, η αντιμετώπιση των κλοπών, των διαρρήξεων, οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, η μάστιγα των ναρκωτικών που απειλεί τη νεολαία μας κ.α.

Στους κύκλους των συναδέλφων μας, βέβαια,  είναι έκδηλη η ανησυχία, σε περίπτωση οποιασδήποτε νέας πρόσληψης στο Νομό μας, αν αυτό θα αποτελέσει τροχοπέδη, στις μελλοντικές μεταθέσεις, εν αναμονή  για την επάνοδό τους στον τόπο συμφερόντων τους, στη Ροδόπη. Γνωρίζουμε όλοι τους βραδείς ρυθμούς κάλυψης αυτών των κενών οργανικών θέσεων.  Σε κάθε περίπτωση, κάθε ενίσχυση καλοδεχούμενη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ