ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «παράπονα» τους στους Αμερικανούς διπλωμάτες εξέθεσαν οι τουρκόφρονες της Θράκης

Κατηγόρησαν για ακόμη μια φορά την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων»

fonirodopis.gr

Τα  «παράπονα» τους στους Αμερικανούς διπλωμάτες, Ντέιβιντ Μπέργκερ και Ελίζαμπεθ Λι, οι οποίοι πραγματοποιούν περιοδεία στην περιοχή, εξέθεσαν εκπρόσωποι των τουρκόφρονων της Θράκης.

Μετά τις επισκέψεις στον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής, ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Μπέργκερ και η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι συναντήθηκαν την Τρίτη 20 Οκτωβρίου με την πρόεδρο του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Χουσεΐν Μπαλτατζή και τη Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ.

Κατά τη συνάντηση, μεταφέρθηκαν στους διπλωμάτες των ΗΠΑ τα «προβλήματα» της μειονότητας που σχετίζονται με την εκπαίδευση, οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων που απορρίπτουν –παρά τη σχετική απόφαση του ΕΔΑΔ– το αίτημα μειονοτικών συλλόγων να χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκικός/ή» στην ονομασία τους, το ζήτημα της εκλογής Μουφτή καθώς και το «πρόβλημα» ταυτότητας της μειονότητας.

Τέλος, παρείχαν λεπτομερείς πληροφορίες στους Αμερικανούς διπλωμάτες σχετικά με τις προσδοκίες τους και ειδικά τα οικονομικά προβλήματα της μειονότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ