ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TΟΥΡΚΙΑ

Συνεχίζει τους ελιγμούς το Oruc Reis – Στα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο

Πλέει με κλειστούς πομπούς έχοντας δίπλα του τα τουρκικά πολεμικά πλοία

fonirodopis.gr

Κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση η Τουρκία, καθώς το Ορούτς Ρέις (Oruc Reis) συνεχίζει τους ελιγμούς μέσα στην περιοχή της παράνομης Navtex, έχοντας κλειστούς τους πομπούς από το βράδυ της Δευτέρας.

To σεισμογραφικό πλοίο πλέει στο όριο των 12 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από το Καστελλόριζο και κινείται με κατεύθυνση βορειοανατολικά.

Δίπλα του τα τουρκικά πολεμικά πλοία και σε απόσταση αναπνοής οι φρεγάτες και πυραυλάκατοι του πολεμικού ναυτικού, με ιδιαίτερα ενισχυμένη παρουσία.

Πάντως, αξιωματικοί του Πενταγώνου εκτιμούν ότι η πορεία που έχει χαράξει μέχρι στιγμής δείχνει ότι δεν θα προσεγγίσει το νησί τόσο όσο την προηγούμενη φορά, δηλαδή θα συνεχίσει να πλέει πάνω στο όριο των 12 ναυτικών μιλίων. Πάντως, είναι ζήτημα μερικών μοιρών για να βρεθεί πιο κοντά από το αναμενόμενο.

Η ελληνική πλευρά ανησυχεί ότι ενδεχομένως οι Τούρκοι να θελήσουν να προχωρήσουν σε μία κίνηση εντυπωσιασμού, λίγο πριν εκπνεύσει η υφιστάμενη Navtex που έχουν εκδώσει για έρευνες σε μία τεράστια θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου το βορειοανατολικό όριο της οποίας απέχει 6,5 μίλια από το ελληνικό νησί.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επόμενες ημέρες και μέχρι τις 22 Οκτωβρίου που ολοκληρώνεται η εν λόγο Navtex, θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο για τη δημιουργία γεγονότων που θα μπορούσαν να αυξήσουν το βαθμό της έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στην περιοχή.

Πληροφορίες: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ