ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

Τούρκοι εθνικιστές χάκαραν τη σελίδα του Tiken.net στο facebook

Ανάρτησαν φωτογραφία με τη σημαία της Τουρκίας καθώς και προβοκατόρικο σχόλιο

fonirodopis.gr

Θύμα χάκερς έπεσε το βράδυ της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου η επίσημη σελίδα στο facebook της δίγλωσσης ηλεκτρονικής εφημερίδας της Κομοτηνής Tiken.net.

Άγνωστοι δράστες, πιθανότατα Τούρκοι εθνικιστές, απέκτησαν πρόσβαση στη σελίδα όπου ανάρτησαν ως φωτογραφία εξωφύλλου την τουρκική σημαία ενώ σε άλλη ανάρτηση έγραψαν το εξής σχόλιο:

«Εμείς ως συντάκτες του tiken.net προδώσαμε όλο τον τουρκικό λαό και πρωτίστως τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Είμαστε ένας οργανισμός που χρηματοδοτείται από την ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών και ντρεπόμαστε γι’ αυτό που κάναμε. Ζητάμε συγγνώμη και συγχώρεση από όλους σας. Θέλουμε να μας συγχωρέσετε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες απέκτησαν προσωρινά πρόσβαση και στο λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας στο Twitter όμως οι διαχειριστές του tiken.net κατάφεραν να επανακτήσουν τον έλεγχο του.

Θυμίζουμε ότι, ιδιοκτήτης του tiken.net είναι ο κ. Ιμπράμ Ονσούνογλου ο οποίος μέσα από σειρά άρθρων του έχει αναδείξει τη δράση του τουρκικού «βαθέως κράτους» στην περιοχή της Θράκης ενώ συντάκτης είναι και ο Μουσταφά Τσολάκ, ο οποίος έχει επίσης στοχοποιηθεί για την πολιτική δράση και τις απόψεις του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ