ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Δήμος Ιάσμου: Μείωση κατά 0,25 ευρώ ανά κ.μ. στο νερό ζητάει η αντιπολίτευση

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατέθεσε αίτημα το πρωί της Δευτέρας για συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου

fonirodopis.gr

Αίτημα για δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τις επόμενες έξι ημέρες κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας (19/10) σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Ιάσμου.

Η αντιπολίτευση ζητάει να έρθουν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο τρία θέματα. Συγκεκριμένα:

  1. Συζήτηση για μείωση και τροποποίηση τιμολόγησης στην κατανάλωση ύδατος.
  2. Συζήτηση για μείωση δημοτικών τελών.
  3. Ψήφισμα για την κατασκευή του Φράγματος Κομψάτου, με αποδέκτες τη Διακομματική Επιτροπή, την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μείωση 0,25 ευρώ ανά κ.μ. στο νερό

«Προτείνουμε τη μείωση και την τροποποίηση τιμολόγησης στην κατανάλωση ύδατος ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης από τους δημότες – καταναλωτές με ενιαία χρέωση ανερχόμενη στο ποσό των 0,25 ευρώ το κυβικό μέτρο για όλες τις χρήσεις.

Η τροποποίηση αυτή κρίνεται εκ μέρους μας επιβεβλημένη λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών των νοικοκυριών και των επαγγελματιών αλλά και της διαφαινόμενης μείωσης των εισοδημάτων του, εξαιτίας της διάρκειας του κορωνοϊού», αναφέρεται στο αίτημα για μείωση στα τέλη ύδρευσης, εισηγητής του οποίου είναι ο πρώην Δήμαρχος Καδή Ισμέτ.

Η αντιπολίτευση επιπλέον προτείνει τη μείωση των δημοτικών τελών σε ποσοστό 28% ώστε η τελική χρέωση να ανέρχεται στο ποσό του 1 ευρώ ανά τμ. «Η αναπροσαρμογή αυτή δεν θα επιφέρει μείωση εσόδων στον Δήμο μας λόγω της αύξησης των υφιστάμενων τετραγωνικών μέτρων που ανταποκρίνεται στην πραγματικά κατάσταση των κτισμάτων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο εισηγητής του θέματος κ. Οζτζιάν Μεμέτ.

«0,10 λεπτά κάτω το νερό», ανακοίνωσε αργότερα ο Οντέρ Μουμίν

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ωστόσο, ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου τη μείωση στο τέλος ύδρευσης, κατά πολύ μικρότερη όμως από αυτήν που προτείνει η αντιπολίτευση.

Αναλυτικά:

«Την πλήρη απαλλαγή από παντός είδους δημοτικό φόρο, τέλος και εισφορά των ιερών ναών (χριστιανικών, μουσουλμανικών, κάθε άλλης θρησκείας), που υφίστανται εντός των διοικητικών του ορίων προτείνει ο Δήμος Ιάσμου. Επίσης, ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν, εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή την πλήρη κατάργηση τέλους για δικαίωμα χρήσης δημοτικών Νεκροταφείων του οικισμού Ιάσμου.

Μια άλλη πρόταση αφορά την ενιαία επιβολή τέλους 0,40 λεπτών για ύδρευση από 01/01/2021, ανεξαρτήτως κατανάλωσης κυβικών μέτρων, ενώ με την ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική οι δημότες καλούνται να πληρώνουν τέλος 0,50 λεπτά για χρήση άνω των 200 κυβικών μέτρων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ