ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χρυσή Αυγή: Αναστολή για όλους τους καταδικασθέντες πλην Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας

Αιτιολογώντας την πρόταση επικαλέστηκε μεταξύ άλλων τη μόνιμη κατοικία, το λευκό ποινικό τους μητρώο αλλά και ότι δεν υπάρχει ένδειξη για τέλεση αδικημάτων στο μέλλον

fonirodopis.gr

Αναστολή ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες – πλην Ρουπακιά-, προτείνει η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου τοποθετούμενη επί του σχετικού αιτήματος των καταδικασθέντων.

Η εισαγγελέας, της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εισηγήθηκε να χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση στο «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και σε όλους τους υπόλοιπους καταδικασθέντες. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Όπως είπε τηρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Κατά την πρότασή της, η εισαγγελέας της έδρας διευκρίνισε πως ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν δικαιούται χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσης, καθώς του έχει επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, αιτιολογώντας την πρότασή της, επικαλέστηκε την μόνιμη κατοικία όλων, ότι έχουν τηρήσει τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί, ότι εμφανίστηκαν κάποιοι πρώην βουλευτές στο δικαστήριο, ότι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, ότι δεν υπάρχει ένδειξη για τέλεση αδικημάτων στο μέλλον καθώς – όπως είπε – η Χρυσή Αυγή διαλύθηκε, τα γραφεία και η εφημερίδα έκλεισαν. Σημειώνει δε, ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ότι είναι ύποπτοι φυγής.

Η διαδικασία διακόπηκε για μισή ώρα.

Η πρόταση της εισαγγελέως δεν είναι δεσμευτική. Το δικαστήριο θα αποφασίσει ποιοι από τους καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή. Η απόφαση των δικαστών θα καθορίσει ποιοι εκ των καταδικασθέντων πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές και ποιοι όχι, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ