ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η τροπολογία για τον συμψηφισμό του 12%

Συμψηφίζονται οι οφειλές του Κράτους από τη μη καταβολή του 12% με ασφαλιστικές, φορολογικές και άλλες οφειλές των επιχειρήσεων της Θράκης – Στυλιανίδης: «Μάχη που δίνεται με πείσμα και στρατηγική δεν χάνεται ποτέ»

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμόν 4581/16.10.2020 ΦΕΚ η τροπολογία, με την οποία συμψηφίζονται οι οφειλές του Κράτους από τη μη καταβολή του 12% την περίοδο 2010-2015 με ασφαλιστικές, φορολογικές και άλλες οφειλές των επιχειρήσεων.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ενισχύεται επί της ουσίας η ρευστότητα των επιχειρήσεων της Θράκης, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της είναι:

  1. Να υπάρχουν ανεξόφλητες απαιτήσεις των δικαιούχων προς τον ΟΑΕΔ μέχρι 31.12.2015.
  2. Η υποβολή νέας σχετικής αίτησης στον ΟΑΕΔ.
  3. Η παραίτηση του δικαιούχου από την άσκηση ενδίκου βοηθήματος ή μέσου και υποβολή του σχετικού δικαιολογητικού στο Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου διεκδικείται χρηματικό ποσό για τα έτη 2010 έως 2015, καθώς και σχετική υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου.
  4. Οι εν λόγω απαιτήσεις να μην έχουν υποπέσει σε παραγραφή σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στυλιανίδης: «Μάχη που δίνεται με πείσμα και στρατηγική δεν χάνεται ποτέ»

Ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο είχε κάνει παρέμβαση στον Υπ. Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ζητώντας την αποπληρωμή των οφειλόμενων ποσών για την 5ετία 2010-2015, σχολίασε σχετικά:

«Δημοσιεύθηκε χθες η νέα βελτιωμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση για το 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης. Ένας δεκαετής και δύσκολος αγώνας μέχρι το τελευταίο λεπτό, δικαιώνεται. Πάνω από 100 εκ. ευρώ συμψηφίζονται. Η ρευστότητα την αγοράς ενισχύεται και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας ή διευκολύνεται η δημιουργία νέων. Μάχη που δίνεται με πείσμα και στρατηγική δεν χάνεται ποτέ».

Δείτε το ΦΕΚ:

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ