ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση κατά Μουμίν από τον ιδρυτή της «Φωνής της Ροδόπης»

Ο Δήμαρχος Ιάσμου εγκαλείται από τον Ελευθέριο Ι. Γλερίδη για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδής καταμήνυσης

fonirodopis.gr

Μήνυση εναντίον του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν κατέθεσε σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής ο ιδρυτής της «Φωνής της Ροδόπης», Ελευθέριος Ι. Γλερίδης, εγκαλώντας τον για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδής καταμήνυσης.

Ειδικότερα, στις 26 Μαΐου 2020, ο Οντέρ Μουμίν κατέθεσε μήνυση εναντίον των δημοσιογράφων των εφημερίδων «Φωνή της Ροδόπης», «Πρώτο Θέμα» και «Εστία» για τα όσα γράφηκαν σχετικά με το εθνικιστικό του ντελίριο στην εκδήλωση αλυτρωτικού συλλόγου στην Προύσα Τουρκίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το παράδοξο, ωστόσο, είναι ότι ενώ ο Οντέρ Μουμίν όσον αφορά τις αθηναϊκές εφημερίδες κατέθεσε μήνυση μόνο εναντίον των δημοσιογράφων αλλά όχι και της ιδιοκτησίας τους, στη δική μας περίπτωση επέλεξε να στραφεί νομικά και εναντίον του ιδρυτή της εφημερίδας, πράξη που φανερώνει ίσως και τη στοχοποίηση μας από τον ίδιο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ελευθέριος Ι. Γλερίδης ήταν υπεύθυνος μόνο για την έντυπη έκδοση της εφημερίδας ενώ από το 2018 έχει σταματήσει, λόγω προβλημάτων υγείας, να ασχολείται γενικά με τη δημοσιογραφία. Με την ιστοσελίδα fonirodopis.gr δεν έχει καμία σχέση. Ούτε ιδρυτής της, ούτε ιδιοκτήτης, ούτε διαχειριστής, ούτε συντάκτης και φυσικά ούτε υπεύθυνος για το νόμο όπως ΨΕΥΔΩΣ ισχυρίζεται ο Οντέρ Μουμίν.

Ως εκ τούτου, περιμένουμε πλέον από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης να πράξει τα δέοντα για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρει ο Δήμαρχος Ιάσμου στη μήνυση του.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της μήνυσης του κατά των δημοσιογράφων, προς το παρόν δεν επιθυμούμε να επεκταθούμε καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής.

Ωστόσο, μόλις αυτή ολοκληρωθεί, θα επανέλθουμε καθώς υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως για παράδειγμα ότι ο ίδιος δηλώνει ότι «διατηρώ άριστες σχέσεις με την Εκκλησία» ενώ μέρος της δικογραφίας αποτελούν οι ένορκες καταθέσεις του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη και του νυν Δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη οι οποίοι προσπαθούν να «βγάλουν λάδι» τον Οντέρ Μουμίν για τα όσα δήλωσε στην εκδήλωση του αλυτρωτικού Συλλόγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x