ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Τη δημοσιογραφική κάλυψη των δημοτικών συμβουλίων, ζητάει η Ελένη Λαφτσή

Χαρακτηρίζει αναγκαία την παρουσία των ΜΜΕ ως απαραίτητο στοιχείο για την πλουραλιστική ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας

fonirodopis.gr

Το θέμα της παρουσίας των ΜΜΕ στα δημοτικά συμβούλια, έθεσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή» Ελένη Λαφτσή.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δημοσιογράφων έχει αποκλειστεί από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής στα πλαίσια εφαρμογής μέτρων κατά του κορωνοϊού, βάσει των οποίων στις δημόσιες συναθροίσεις επιτρέπεται η παρουσία μέχρι πενήντα (50) ατόμων.

«Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο θέσαμε το θέμα της αναγκαίας παρουσίας των ΜΜΕ κατά τις συνεδριάσεις του, ως απαραίτητο στοιχείο για την πλουραλιστική ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και κυρίως ως στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας του. Ελπίζουμε ότι οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε για ρύθμιση του θέματος, θα γίνουν πράξη έως το επόμενο δημοτικό συμβούλιο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελένη Λαφτσή.

Μείωση τελών κοινόχρηστων χώρων

Σχολιάζοντας την μείωση κατά 40% στα τέλη κοινόχρηστων χώρων, η κ. Λαφτσή αναφέρει:

«Επίκαιρο τελικά το ερώτημα που θέσαμε προ ημερών στο Δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής (προ της συνεδριάσεώς του), σχετικά με την μείωση των ανταποδοτικών εσόδων των Δήμων λόγω οικονομικής κρίσης, που για μεν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι απώλειες ανέρχονται στα 143 εκατομμύρια ευρώ, για δε την ΚΕΔΕ είναι πολλαπλάσιες.

Μόλις χθες, εισακούοντας το αίτημα του ΟΕΒΕΣ για στήριξη των επαγγελματιών και της τοπικής αγοράς, μειώσαμε τα τέλη κοινοχρήστων χώρων και τέλους εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς κατά 40%».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ