ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

Διαψεύδει τον Δήμαρχο Κομοτηνής ο τοπικός σύμβουλος Σταύρος Κοσουτζής – «Η στάση δεν απέχει λίγα μέτρα, όπως είπε ο Δήμαρχος, αλλά πάνω από 350 μέτρα»

fonirodopis.gr

Τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια μικρών παιδιών εγκυμονεί η έλλειψη πεζοδρομίου στον οικισμό των Υφαντών, καθώς αυτά αναγκάζονται καθημερινά να περπατάνε δεκάδες μέτρα πάνω στον κεντρικό δρόμο μέχρι τη στάση του λεωφορείου.

Ο τοπικός σύμβουλος Κομοτηνής Σταύρος Κοσούτζης επανήλθε σήμερα στο θέμα διαψεύδοντας τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, ο οποίος είχε καλέσει τους γονείς να «διανύσουν λίγα επιπλέον μέτρα από το σπίτι τους ως τη μία εκ των δύο ασφαλών στάσεων».

Η δημιουργία πεζοδρόμησης στον οικισμό είναι ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, το οποίο όμως παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις στελεχών της δημοτικής Αρχής δεν έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί.

Αναλυτικά, η δήλωση του τοπικού συμβούλου Κομοτηνής:

«Σε απάντηση στο δημοσίευμα του δημάρχου κυρίου Γκαράνη Ιωάννη θα ήθελα να επισημάνω ότι στον οικισμό υπάρχουν τρεις στάσεις και όχι δύο όπως ισχυρίζεται.

Οι δύο εκ των οποίων είναι: η πρώτη στο κέντρο του οικισμού και η δεύτερη στο τέλος αυτού. Η στάση η οποία απεικονίζεται στη συνημμένη φωτογραφία του άρθρου και σύμφωνα με τον κύριο Γκαράνη πληρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, είναι μια στάση που κτίστηκε δίπλα στον ΜΗ πεζοδρομημένο κεντρικό δρόμο του οικισμού και απέχει όχι λίγα μέτρα πιο εκεί όπως αναφέρει, αλλά πάνω από 350 μέτρα τα οποία θα πρέπει παιδιά δημοτικού με ή χωρίς την παρουσία κάποιου κηδεμόνα να περπατήσουν ως εκεί χωρίς ασφάλεια και χωρίς πεζοδρόμιο. Βέβαια όπως θα δείτε και στις σημερινές φωτογραφίες της υποδεικνυομένης στάσης, ουδέποτε έγινε συντήρηση αυτής, φαίνεται και από τις σκουριές που έχει. Εμείς σαν γονείς, κάτοικοι του οικισμού, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πάμε τα παιδιά μας σε όποια στάση μας ορίσετε, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που είναι υποχρεωμένος ο δήμος να παρέχει στους δημότες του.

Να προσθέσω ότι στην προέκταση του οικισμού σίγουρα έχει προβλεφθεί μια στάση αστικού όπως έχει προβλεφθεί η πεζοδρόμηση και η φωταγώγηση, έργα που μέχρι και σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί, αναγκάζοντας πολλές νέες οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας να κατοικούν σε χωματόδρομους, χωρίς φωτισμό, χωρίς πεζοδρόμια με ότι κινδύνους αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Όσον αφορά τη μέριμνα της δημοτικής αρχής για τη διαρκή και επαρκή συντήρηση των στάσεων , σας επισυνάπτω σημερινές φωτογραφίες καθώς και φωτογραφίες από το αρχείο της google street view του 2014, με τις συντηρημένες και με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές  στάσεις του οικισμού μας.

Όσο για την πολιτική μου ταυτότητα, στην οποία αναφέρεται ο κ. Γκαράνης, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι είμαι εκλεγμένος ως τοπικός σύμβουλος στο Δήμο Κομοτηνής με την Σύμπραξη Προοπτικής του Αντώνη Γραβάνη , αλλά στο συγκεκριμένο πρόβλημα , βάζω μπροστά την ταυτότητα μου ως Μόνιμος κάτοικος της προέκτασης του οικισμού και γονέας 2 ανηλίκων τέκνων μαθητών δημοτικού.

Μεγαλώσαμε εδώ, με τις αξίες και τα ιδανικά που  μας έδωσαν οι γονείς μας. Ο λόγος που μείναμε είναι γιατί θέλουμε να περάσουμε τις ίδιες αξίες, τα ίδια ιδανικά που μας έκαναν γονείς στα δικά μας παιδιά, και να μεγαλώσουν με τα σωστά πρότυπα που μεγαλώσαμε και εμείς.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γκαράνη για το άμεσο ενδιαφέρον και να τον προσκαλέσω ανοικτά στον Οικισμό μας , καθώς επίσης και τους αντιδημάρχους :

Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας, κ. Ευστράτιο Τσακιρίδη

Οικονομικών θεμάτων, Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και  Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτριο Πολιτειάδη

 Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού,  κ. Δημήτριο Καρασταύρου   

Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου, κ. Ισμαήλ Λεβέντ

Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης,  κ. Ιωάννη Μουρτίδη

Πρωτογενούς Τομέα & Οικισμών,  κ. Αχμέτ Εμρέ

Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κομοτηνής κ. Αρμεντζίδη Χάρη

παρουσία κατοίκων με σκοπό να τους αναφέρουμε τα προβλήματα αφού τους τα δείξουμε από κοντά  και εάν το επιθυμούν, μετά από συζήτηση να βρούμε από κοινού λύσεις.

Επίσης, καθώς ο κ. Γκαράνης αναφέρει ότι έχει δεσμευτεί προσωπικά για την υλοποίηση της πεζοδρόμησης του Οικισμού, θα παρακαλούσα να μας ενημερώσει για το χρονικό πλαίσιο της κατασκευής του εν λόγω έργου καθώς έχει να κάνει με την ασφάλεια των κατοίκων  και θα είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να βοηθήσουμε, αν μπορούμε, ως προς την άμεση υλοποίηση του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ