ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

Διαψεύδει τον Δήμαρχο Κομοτηνής ο τοπικός σύμβουλος Σταύρος Κοσουτζής – «Η στάση δεν απέχει λίγα μέτρα, όπως είπε ο Δήμαρχος, αλλά πάνω από 350 μέτρα»

Τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια μικρών παιδιών εγκυμονεί η έλλειψη πεζοδρομίου στον οικισμό των Υφαντών, καθώς αυτά αναγκάζονται καθημερινά να περπατάνε δεκάδες μέτρα πάνω στον κεντρικό δρόμο μέχρι τη στάση του λεωφορείου.

Ο τοπικός σύμβουλος Κομοτηνής Σταύρος Κοσούτζης επανήλθε σήμερα στο θέμα διαψεύδοντας τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, ο οποίος είχε καλέσει τους γονείς να «διανύσουν λίγα επιπλέον μέτρα από το σπίτι τους ως τη μία εκ των δύο ασφαλών στάσεων».

Η δημιουργία πεζοδρόμησης στον οικισμό είναι ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, το οποίο όμως παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις στελεχών της δημοτικής Αρχής δεν έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί.

Αναλυτικά, η δήλωση του τοπικού συμβούλου Κομοτηνής:

«Σε απάντηση στο δημοσίευμα του δημάρχου κυρίου Γκαράνη Ιωάννη θα ήθελα να επισημάνω ότι στον οικισμό υπάρχουν τρεις στάσεις και όχι δύο όπως ισχυρίζεται.

Οι δύο εκ των οποίων είναι: η πρώτη στο κέντρο του οικισμού και η δεύτερη στο τέλος αυτού. Η στάση η οποία απεικονίζεται στη συνημμένη φωτογραφία του άρθρου και σύμφωνα με τον κύριο Γκαράνη πληρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, είναι μια στάση που κτίστηκε δίπλα στον ΜΗ πεζοδρομημένο κεντρικό δρόμο του οικισμού και απέχει όχι λίγα μέτρα πιο εκεί όπως αναφέρει, αλλά πάνω από 350 μέτρα τα οποία θα πρέπει παιδιά δημοτικού με ή χωρίς την παρουσία κάποιου κηδεμόνα να περπατήσουν ως εκεί χωρίς ασφάλεια και χωρίς πεζοδρόμιο. Βέβαια όπως θα δείτε και στις σημερινές φωτογραφίες της υποδεικνυομένης στάσης, ουδέποτε έγινε συντήρηση αυτής, φαίνεται και από τις σκουριές που έχει. Εμείς σαν γονείς, κάτοικοι του οικισμού, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πάμε τα παιδιά μας σε όποια στάση μας ορίσετε, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που είναι υποχρεωμένος ο δήμος να παρέχει στους δημότες του.

Να προσθέσω ότι στην προέκταση του οικισμού σίγουρα έχει προβλεφθεί μια στάση αστικού όπως έχει προβλεφθεί η πεζοδρόμηση και η φωταγώγηση, έργα που μέχρι και σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί, αναγκάζοντας πολλές νέες οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας να κατοικούν σε χωματόδρομους, χωρίς φωτισμό, χωρίς πεζοδρόμια με ότι κινδύνους αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Όσον αφορά τη μέριμνα της δημοτικής αρχής για τη διαρκή και επαρκή συντήρηση των στάσεων , σας επισυνάπτω σημερινές φωτογραφίες καθώς και φωτογραφίες από το αρχείο της google street view του 2014, με τις συντηρημένες και με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές  στάσεις του οικισμού μας.

Όσο για την πολιτική μου ταυτότητα, στην οποία αναφέρεται ο κ. Γκαράνης, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι είμαι εκλεγμένος ως τοπικός σύμβουλος στο Δήμο Κομοτηνής με την Σύμπραξη Προοπτικής του Αντώνη Γραβάνη , αλλά στο συγκεκριμένο πρόβλημα , βάζω μπροστά την ταυτότητα μου ως Μόνιμος κάτοικος της προέκτασης του οικισμού και γονέας 2 ανηλίκων τέκνων μαθητών δημοτικού.

Μεγαλώσαμε εδώ, με τις αξίες και τα ιδανικά που  μας έδωσαν οι γονείς μας. Ο λόγος που μείναμε είναι γιατί θέλουμε να περάσουμε τις ίδιες αξίες, τα ίδια ιδανικά που μας έκαναν γονείς στα δικά μας παιδιά, και να μεγαλώσουν με τα σωστά πρότυπα που μεγαλώσαμε και εμείς.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γκαράνη για το άμεσο ενδιαφέρον και να τον προσκαλέσω ανοικτά στον Οικισμό μας , καθώς επίσης και τους αντιδημάρχους :

Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας, κ. Ευστράτιο Τσακιρίδη

Οικονομικών θεμάτων, Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και  Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτριο Πολιτειάδη

 Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού,  κ. Δημήτριο Καρασταύρου   

Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου, κ. Ισμαήλ Λεβέντ

Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης,  κ. Ιωάννη Μουρτίδη

Πρωτογενούς Τομέα & Οικισμών,  κ. Αχμέτ Εμρέ

Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κομοτηνής κ. Αρμεντζίδη Χάρη

παρουσία κατοίκων με σκοπό να τους αναφέρουμε τα προβλήματα αφού τους τα δείξουμε από κοντά  και εάν το επιθυμούν, μετά από συζήτηση να βρούμε από κοινού λύσεις.

Επίσης, καθώς ο κ. Γκαράνης αναφέρει ότι έχει δεσμευτεί προσωπικά για την υλοποίηση της πεζοδρόμησης του Οικισμού, θα παρακαλούσα να μας ενημερώσει για το χρονικό πλαίσιο της κατασκευής του εν λόγω έργου καθώς έχει να κάνει με την ασφάλεια των κατοίκων  και θα είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να βοηθήσουμε, αν μπορούμε, ως προς την άμεση υλοποίηση του».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κομοτηνή: Σε 15 σημεία τα χάρτινα φαρασάκια για τις ακαθαρσίες κατοικίδιων

Τα φαρασάκια από ανακυκλωμένο χαρτί προορίζονται για την εύκολη κι ανέπαφη περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων και διανέμονται δωρεάν στους πολίτες με στόχο να διατηρηθούν η φύση, οι δρόμοι και τα χέρια καθαρά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κομοτηνής παρέλαβε την Πέμπτη (29/7) την οικολογική ελληνική πατέντα με χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης «ΝΟ ΚΑΚΑ» από  την εφευρέτρια της πατέντας Μαρία Αρκούδη και τη συνιδιοκτήτρια Σωτηρία Μπαχούρου. Τα φαρασάκια από ανακυκλωμένο χαρτί προορίζονται για την εύκολη κι ανέπαφη περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων και διανέμονται δωρεάν στους πολίτες με στόχο να διατηρηθούν η φύση, οι δρόμοι και τα χέρια καθαρά.

 Το ίδιο βράδυ παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη δράση του Δήμου Κομοτηνής στην πλατεία Ειρήνης, σε δημότες που έχουν σκυλιά και προσφέρθηκαν φαρασάκια και λιχουδιές για τα σκυλάκια.

 Σήμερα, τοποθετούνται κουτιά με φαρασάκια σε 15 σημεία της πόλης:

 • Φιλικής Εταιρίας (αρχή Βενιζέλου)
 • Αρχή Λ. Ηρώων (Ταξιαρχία)
 • Γ. Παπανδρέου με Φιλίππου γωνία
 • Οδός Φιλίππου (3ο ΓΕΛ)
 • Οδός Υψηλάντου (ΕΟΔΥ)
 •  Οδός Υψηλάντου (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας)
 • Παρασίου – Ν. Ζωίδη -Αίνου
 • Άλσος Πάρκου – Λ. Δημοκρατίας
 • Άλσος Πάρκου- Αγία Παρασκευή
 • Π. Τσαλδάρη – Σιδηροδρομικός Σταθμός
 • Γ. Κακουλίδου με Αγίας Σοφίας
 • Οδός Βύρωνος
 • ΚΕΠ- Πλατεία Ειρήνης
 • Ελ. Βενιζέλου με Θ. Σοφούλη
 • Ν. Πλαστήρα με Οδό Ξάνθης

Μέσα από τη χρήση της συγκεκριμένης ελληνικής πατέντας ο Δήμος Κομοτηνής συμβάλλει στην κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Νέο ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής

Το νέο ωράριο θα ισχύει από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής ενημερώνει το κοινό της ότι από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου 2021 θα λειτουργεί με το εξής ωράριο:

Δευτέρα – Παρασκευή : 08:00 – 14:30
Απόγευμα  Πέμπτης : 18:00 – 20:00

Ο δανεισμός και οι επιστροφές των βιβλίων θα πραγματοποιούνται εντός του κτιρίου κατά το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, με πρόσβαση στους χώρους των βιβλιοστασίων και του αναγνωστηρίου.

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί επίσης τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης στον σύνδεσμο komotinilib.openabekt.gr και στη συνέχεια να επιλέξει από τα βιβλία που διατίθενται, όπως ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, παιδικά, ιστορικά, δοκίμια, παιδαγωγικά, και άλλα.

Η διακίνηση των βιβλίων γίνεται τηρώντας πάντα  τα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας.

Για δανεισμό βιβλίων, εγγραφή νέων μελών, υποστήριξη και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο τηλέφωνο 2531022589 ή μέσω email στο vivkomot@otenet.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κλιματιζόμενη αίθουσα για τον καύσωνα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Από σήμερα 29 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενόψει της έντονης ανόδου της θερμοκρασίας που όπως προβλέπει η ΕΜΥ θα φτάσει τους 38-41 βαθμούς Κελσίου από σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών ο υδράργυρος να ανέβει και περισσότερο, ο Δήμος Κομοτηνής:

 • Από σήμερα 29 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 3 Αυγούστου θα λειτουργεί κλιματιζόμενη αίθουσα στο Α΄ΚΑΠΗ Κομοτηνής (οδός Φιλίππου 2-4, περιοχή Δημοτικής Αγοράς), ακολουθώντας τις ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας SARS-CoV-2, για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από έναν δροσερό χώρο. Υπεύθυνες για τον συντονισμό και τις απαιτούμενες δράσεις ορίζονται:

Α) Η προϊσταμένη του Α΄ ΚΑΠΗ Αναστασία Παπανικολάου  και η Ελεάνθη Κεμεντζετζίδου, υπάλληλος 1ου ΚΑΠΗ ΝΠΔΔ ΚΕ.ΜΕ.Α (τηλέφωνο επικοινωνίας 25310 27702).

Β) Η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων ΝΠΔΔ ΚΕ.ΜΕ.Α Αρχοντούλα Τσάτσικου (τηλέφωνο επικοινωνίας 6949494774).

 • Εφιστά την προσοχή των πολιτών απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις εμπαθείς ομάδες (με αναπνευστικές, καρδιαγγειακές παθήσεις, κ.λπ.), προς αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία τους επιπτώσεων, και τους καλεί να προσέρχονται στο Α’ ΚΑΠΗ, όπου θα βρουν ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον.
 • Καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν υπόψη τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για να προφυλαχθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς και τα βρέφη.

Περισσότερες λεπτομέρειες: στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης για τις ακαθαρσίες κατοικίδιων θα παραλάβει ο Δήμος Κομοτηνής

Θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης από ανακυκλωμένο χαρτί που προορίζονται για την περισυλλογή ακαθαρσιών κατοικίδιων με εύκολο κι ανέπαφο τρόπο, θα παραλάβει αύριο Πέμπτη ο Δήμος Κομοτηνής στις εγκαταστάσεις Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Η ελληνική πατέντα «ΝΟ ΚΑΚΑ» θα συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός πολιτισμένου περιβάλλοντος μέσα από την αγαστή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Τα κουτιά με τα φαρασάκια θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία ώστε με απλές κινήσεις να μην μένουν ακαθαρσίες σε δημόσιους χώρους.

Σε ανάλογη δράση έχουν εδώ και καιρό προβεί αρκετοί Δήμοι ανά την Ελλάδα μεταξύ των οποίων η Καλαμάτα, η Ηλιούπολη, η Αλεξανδρούπολη κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΟΥΛΗ11 ώρες πριν

Στους Έλληνες Βουλευτές ξένων Κοινοβουλίων μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες πριν

Πύρινος όλεθρος στην Αχαΐα – Στο νοσοκομείο πέντε άτομα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

TΟΥΡΚΙΑ13 ώρες πριν

Η Τουρκία καίγεται γιατί δεν διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος – Μπουγέλωσαν τον Τσαβούσογλου

ΒΟΥΛΗ14 ώρες πριν

Διευθέτηση των στεγαστικών δανείων των παλιννοστούντων, ζητάει το ΚΚΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ14 ώρες πριν

Πρόστιμο 300 ευρώ και στέρηση μισθού στους εργαζόμενους που δεν δηλώνουν το self test

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ14 ώρες πριν

Ρομά οι δράστες της απαγωγής των μεταναστών στην Κομοτηνή

ΠΑΙΔΕΙΑ15 ώρες πριν

Συνεργασία του Δ.Π.Θ. με το Logos University College της Αλβανίας

ΚΑΒΑΛΑ15 ώρες πριν

Εγκαταλείπουν άρον – άρον τη Θάσο οι Ρουμάνοι τουρίστες

ΚΑΒΑΛΑ19 ώρες πριν

Καβάλα: Αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με πλαστά έγγραφα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ21 ώρες πριν

Μετανάστες κρατούνταν όμηροι σε οικία σε οικισμό της Κομοτηνής

ΒΟΥΛΗ11 ώρες πριν

Στους Έλληνες Βουλευτές ξένων Κοινοβουλίων μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

TΟΥΡΚΙΑ13 ώρες πριν

Η Τουρκία καίγεται γιατί δεν διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος – Μπουγέλωσαν τον Τσαβούσογλου

ΚΑΒΑΛΑ15 ώρες πριν

Εγκαταλείπουν άρον – άρον τη Θάσο οι Ρουμάνοι τουρίστες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Στυλιανίδης σε Λιβανό: «Επείγον θέμα για τη Ροδόπη η ένταξη του Φράγματος Ιάσμου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Σπήλιος Λιβανός: «Αυτές είναι οι επτά μεγάλες μεταρρυθμίσεις της ΚΑΠ»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ4 ημέρες πριν

Γλυκερία και Ντιλέκ Κοτς στο 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης του Δήμου Ιάσμου

ΚΑΒΑΛΑ5 ημέρες πριν

Βίντεο: Σοκαριστικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στην Καβάλα

ΡΟΔΟΠΗ7 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει την πολιούχο της Αγία Παρασκευή

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Νεκρός άντρας ύστερα από έκρηξη σε λυόμενη οικία στις Σάπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Μήνυμα Σακελλαροπούλου σε Τουρκία: «Η συμπαράστασή μας στην Κύπρο είναι απόλυτη»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x