ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Ελένη Χατζηγεωργίου: «Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός»

Το παράπονο της για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων, εξέφρασε η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης

fonirodopis.gr

Το παράπονο της για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, με το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων, εξέφρασε από την Κομοτηνή η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης κ. Ελένη Χατζηγεωργίου.

«Όταν ο Τούρκος έμπαινε στο Βαρώσι, η Ελλάδα αυτόματα έπρεπε να ζητήσει σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και να ζητήσει άμεσα λήψη μέτρων από την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της πορείας που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι Κυπριακές φοιτητικές παρατάξεις και ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης.

«Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός και από την ευρωπαϊκή κοινότητα. Ο Ερντογάν άνοιξε την περίκλειστη πόλη, έβαλε τις μπουλντόζες του για να επιδείξει δύναμη και ισχύ, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του όλα τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών τα οποία λένε ότι δεν μπορεί να γίνει εποικισμός της Αμμοχώστου.

Εκεί μπορούν να πάνε μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι και αυτοί είναι οι Έλληνες που αυτή τη στιγμή είναι πρόσφυγες. Επιτέλους πρέπει να δοθεί λύση. Αν ο ΟΗΕ σέβεται τον εαυτό του θα έπρεπε να ήταν μπροστά. Γιατί δεν στάθηκαν μπροστά στα τουρκικά στρατεύματα; Γιατί δεν σταμάτησαν αυτό το έγκλημα; Τι νόημα έχουν τα ψηφίσματα;

Εφόσον η ΕΕ δεν έχει τη δύναμη να σταματήσει τον Τούρκο εισβολέα με τα όπλα, ας πάρει μέτρα εναντίον της Τουρκίας», τόνισε η κ. Χατζηγεωργίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ