ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Με μάσκες, αποστάσεις και λιγοστούς μαθητές ο αγιασμός στα σχολεία της Ροδόπης

Από μία μάσκα δόθηκε σε κάθε μαθητή – Απαγορεύτηκε η είσοδος των γονέων στον προαύλιο χώρο

fonirodopis.gr

Με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, ακόμα και στον προαύλιο χώρο, με αποστάσεις και με λιγoστούς μαθητές πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός στα σχολεία της Ροδόπης.

Ο επίσημος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά τελέστηκε στις 11 το πρωί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και αργότερα, περί τις 11:30, στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής χοροσταντούντος του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος και παρουσία εκπροσώπων φορέων και Αρχών της περιοχής.

Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο στον αγιασμό παρέστη μόνο το ένα τμήμα της ΣΤ’ τάξης ενώ στην τελετή που ακολούθησε στο 3ο Γυμνάσιο συμμετείχαν δύο μαθητές από κάθε τμήμα του σχολείου. Και στις δύο περιπτώσεις, η πλειοψηφία των μαθητών παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγιασμού στις τάξεις προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός ενώ σε αντίθεση με άλλες χρονιές, απαγορεύθηκε στον προαύλιο χώρο η είσοδος γονέων και κηδεμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε μαθητή δόθηκε από μία μάσκα με την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου να συνιστά στους γονείς να κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι σε περίπτωση που παρουσιάσουν κάποια συμπτώματα, όπως για παράδειγμα πυρετό. Όσον αφορά τις απουσίες, η κ. Κοσμίδου επεσήμανε ότι σε περίπτωση που κάποιος μαθητής νοσήσει με κορωνοϊό, οι απουσίες του θα καταχωρίζονται μεν όμως δεν θα προσμετρώνται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ