ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά η κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Κομοτηνή

Έως το 2024 η σύνδεση της Κομοτηνής με το δίκτυο – Θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης νοικοκυριών, τοπικών επιχειρήσεων και δημοσίων κτιρίων σε καθαρή και φθηνή ενέργεια

fonirodopis.gr

Ξεκινά η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου με τη δημοπράτηση του δικτύου φυσικού αερίου στην Κομοτηνή και σε μεγάλες πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από τη ΔΕΔΑ, ένα έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2024.

«Μετά από εργώδη προσπάθεια και με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, επιτυγχάνεται  ένας από τους κορυφαίους προγραμματικούς στόχους της διοίκησης της ΠΑΜΘ που συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής και την περιφερειακή οικονομία.

Το έργο του φυσικού αερίου θα κατασκευαστεί σε υποέργα, με το υποέργο του δικτύου σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη να φθάνει σε προϋπολογισμό τα 16,3 εκατ. ευρώ.

Με την κατασκευή των δικτύων διανομής  μήκους 493 χλμ παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης  νοικοκυριών, τοπικών  επιχειρήσεων και δημοσίων κτιρίων σε καθαρή και φθηνή ενέργεια.

Επιπλέον, σημαντικά είναι τα οφέλη  που θα προκύψουν κατά την εκτέλεση των εργασιών εκτέλεσης, με τη δημιουργία 700 νέων θέσεων εργασίας, τονώνοντας την τοπική απασχόληση και οικονομία», σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ