ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Καθάρισαν τα γήπεδα μπάσκετ και φύτεψαν αρωματικά φυτά

Οι «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής» συγκέντρωσαν 20 μεγάλες σακούλες με ανακυκλώσιμα υλικά και σκουπίδια ενώ καθαρίστηκε ο χώρος και από σπασμένα γυαλιά

fonirodopis.gr

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου η ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής» διοργάνωσε καθαρισμό στην περιοχή του παζαριού Κομοτηνής και πιο συγκεκριμένα στα γήπεδα μπάσκετ και τους γύρω χώρους.

Το αποτέλεσμα ήταν 20 μεγάλες πλαστικές σακούλες με ανακυκλώσιμα υλικά και σκουπίδια ενώ καθαρίστηκε ο χώρος και από σπασμένα γυαλιά. Επίσης, φυτεύτηκαν αρωματικά φυτά ως μία συμβολική κίνηση περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Δυστυχώς, ο χώρος των γηπέδων δέχθηκε μία ακόμη κίνηση βανδαλισμού από αγνώστους, καθώς οι μπασκέτες ήταν λερωμένες από αυγά, τα υπολείμματα των οποίων βρίσκονταν πάνω στον καινούριο τάπητα. Χθες (4/9), επενέβη η Πυροσβεστική και καθάρισε το χώρο από τα αυγά.

«Οι δικές μας προτάσεις για τον περιορισμό των απορριμμάτων είναι ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν καλαθάκια για τα σκουπίδια εντός του χώρου των γηπέδων, όπως και βρύσες για να μειωθεί η χρήση των πλαστικών μπουκαλιών νερού», σημειώνουν οι «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής», απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στους κατοίκους να βοηθήσουν στη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης, η οποία είναι υπόθεση όλων μας.

«Το σύνθημα μας είναι ‘’ούτε ένα σκουπίδι κάτω’’», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ