ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Καταγγελία Αμούτζα για απειλές Μουμίν εις βάρος εκπαιδευτικών

«Απειλεί δημόσια με καταγγελίες και μηνύσεις σε περίπτωση που κρίνουν το έργο και τα λεγόμενα του» – Τι απαντά ο Δήμαρχος Ιάσμου

fonirodopis.gr

Απειλές για καταγγελίες και μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών από τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν καταγγέλλει η παράταξη του Κυριάκου Αμούτζα.

Αναλυτικά, σε ανάρτηση στον λογαριασμό της παράταξης στο facebook αναφέρεται:

«Η δημοτική παράταξη “Όραμα Αναγέννησης” καταδικάζει απερίφραστα την πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Δήμου μας, αλλά πιθανότατα και οποιουδήποτε Δήμου, τακτική του κ. Οντερ Μουμίν ο οποίος απειλεί δημόσια με καταγγελίες και μηνύσεις τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας σε περίπτωση που κρίνουν το έργο και τα λεγόμενά του.

Οι πολιτικές και κομματικές θέσεις του κάθε εκπαιδευτικού αποτελούν προσωπικό του δημοκρατικό δικαίωμα και δεν έχουν καμία σχέση με το εκπαιδευτικό του έργο.    

Ως δικηγόρος γνωρίζει πολύ καλά τους νόμους και το Σύνταγμα, αλλά προφανώς περιφρονεί τόσο το Νόμο, όσο και το Σύνταγμα της Ελλάδος.

Ζούμε στην Ελλάδα, σε μια δημοκρατική χώρα όπου το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης έχει κατακτηθεί με αγώνες εδώ και χρόνια. Τέτοιου είδους τακτικές και συμπεριφορές θυμίζουν άλλου είδους καθεστώτα, τα οποία ο Δήμαρχος τόσο με τις ομιλίες του, όσο και με τη συμπεριφορά του δείχνει να θαυμάζει».

Τι απαντά ο Δήμαρχος Ιάσμου

Απαντώντας στις παραπάνω καταγγελίες ο Δήμαρχος Ιάσμου επικαλείται τον Υπαλληλικό Κώδικα κάνοντας λόγο για εκπαιδευτικούς που «δηλητηριάζουν την πολυπολιτισμική κοινωνία μας» ενώ τονίζει ότι «θα πολεμήσει το φίδι του εθνικισμού».

Το οξύμωρο φυσικά στην απάντηση του Οντέρ Μουμίν είναι ότι ο ίδιος είχε προκαλέσει τον περασμένο Φεβρουάριο σάλο στο πανελλήνιο με την εθνικιστική του ομιλία, στην εκδήλωση του ακραίου αλυτρωτικού Συλλόγου στην Προύσα Τουρκίας, με φόντο τις σημαίες της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

Αναλυτικά, η απάντηση του:

«1. Το άρθρο 29 & 3 του Συντάγματος και το άρθρο 107 του Υ.Κ. καθορίζει την συμπεριφορά και των εκπαιδευτικών εντός και εκτός υπηρεσίας, όπως επίσης και την στάση τους απέναντι σε πολιτικούς σχηματισμούς. Οφείλουν να σέβονται τους θεσμούς και να συμπεριφέρονται αναλόγως.

2. Κανείς δεν είναι υπέρ άνω του Συντάγματος και των Νόμων.

3. Είμαι πανέτοιμος, εφόσον επισήμως και αρμοδίως μου ζητηθεί, να καταθέσω όλα τα στοιχεία και αποδείξεις για την συμπεριφορά και πειθαρχικό έλεγχο των εκπαιδευτικών που δηλητηριάζουν την πολυπολιτισμική κοινωνία μας. Έναν προς έναν τους γνωρίζω.

4. Μην με μπερδεύετε με τον προκάτοχο μου, τον οποίον υποτάξατε και γονατίσατε πολιτικά.

5. Το φίδι του εθνικισμού θα το πολεμήσω μέχρι τέλους, με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτω.

6. Από εθνικίστριες θαυμάστριες του Όργουελ δεν δέχομαι μαθήματα Δημοκρατίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ